• 19 Μαΐου 2024,

Το δημοτικό συμβούλιο στο παλιό δικαστήριο

 Το δημοτικό συμβούλιο στο παλιό δικαστήριο

Ο πρώην Δήμαρχο Κωστής Σιμιτσής μίλησε χθες στο ραδιόφωνο της Πρωινής, ενόψει της χθεσινής συνάντησης στην Αθήνα, ανάμεσα στη Δήμαρχο και την ΕΤΑΔ. Ο κ. Σιμιτσής πρότεινε οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου να μεταφερθούν και να γίνονται στο παλιό δικαστήριο, εφόσον αυτό περιέλθει στην αρμοδιότητα του Δήμου Καβάλας και του Δικηγορικού Συλλόγου.

Σύμφωνα με τον πρώην Δήμαρχο για την ΕΤΑΔ το συγκεκριμένο ακίνητο, είναι το πιο εύκολο να παραχωρηθεί στο Δήμο Καβάλας, δεδομένης της προεργασίας που έχει γίνει και της συμφωνίας για την αξιοποίηση από κοινού, μεταξύ του Δήμου Καβάλας και του Δικηγορικού Συλλόγου. Αυτή η συμφωνία που ουσιαστικά έγινε επί των ημερών του, προβλέπει αίθουσα εκδηλώσεων, το μεγάλο ακροατήριο, στον πρώτο όροφο του κτηρίου κι εξυπηρέτηση των δημοτών στο ισόγειο. Παρόλα αυτά ο Κ. Σιμιτσής αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενη η συμφωνία ν΄ αλλάξει και οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου να μεταφερθούν στο παλιό και μεγάλο ακροατήριο – η αίθουσα έχει τις προϋποθέσεις – όπου ταυτόχρονα μπορούν να γίνονται και εκδηλώσεις.

Χθες το πρωί στο ραδιόφωνο της Πρωινής έκλεισε την αναφορά του στο θέμα, ευχόμενος το παλιό δικαστήριο να περιέλθει όντως στην αρμοδιότητα του Δήμου καβάλας και του Δικηγορικού Συλλόγου.

Ο πρώην δήμαρχος παρατήρησε και κάτι ακόμη, ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που διέθετε, τα οποία επιβεβαιώνεται ότι ισχύουν και σήμερα, τα ενοίκια από τη λειτουργία των καταστημάτων στην Ακτή της Καλαμίτσας, δεν επαρκούν για τη συντήρηση τη λειτουργίας της πλαζ. «Τις καλές εποχές μαζεύαμε 50.000 ευρώ από τα ενοίκια των καταστημάτων όλο το χρόνο», είπε ο πρώην Δήμαρχος. Η κα Τσανάκα έχει σημειώσει ότι αυτά τα χρήματα μειώθηκαν στις 9.000 ευρώ, το 2015. Δεδομένου του ότι η λειτουργία και η συντήρηση των εγκαταστάσεων ξεπερνά τις 70.000 ευρώ, είναι σαφές ότι μόνο τα ενοίκια των καταστημάτων στην Καλαμίτσα δεν επαρκούν, για να λειτουργεί η Ακτή όπως πρέπει να λειτουργεί.

 

Διαβάστε επίσης