Το έργο του φυσικού αερίου πρώτη προτεραιότητα του Χρήστου Γάκη

 Το έργο του φυσικού αερίου πρώτη προτεραιότητα του Χρήστου Γάκη

Ο συμπολίτης δικηγόρος και περιφερειακός σύμβουλος Καβάλας Χρήστος Γάκης ορίστηκε Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Επιστρέφει σε ένα γνώριμο σε αυτόν περιβάλλον, στη διοίκηση στην Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η εμπειρία του είναι φυσικά χρήσιμη αλλά οι στόχοι και το αντικείμενο καινούργιοι.

Στο ραδιόφωνο της Πρωινής το πρωί της Τετάρτης ο κύριος Γάκης είπε:

«Αντικείμενο ουσιαστικό και βασικό της αντιπεριφέρειας είναι το έργο του δικτύου φυσικού αερίου. Είναι το έργο που γίνεται στην περιοχή μας κι είναι το μεγαλύτερο έργο στον τομέα της ενέργειας που θα γίνει στην ΑΜΘ το επόμενο διάστημα. Περιλαμβάνει επίσης επενδύσεις για την αξιοποίηση των γεωθερμικών πεδίων Χρυσούπολης και του Παγγαίου. Που θα χρησιμοποιηθούν κυρίως για αγροτικές καλλιέργειες και οικιακή χρήση.

Υπάρχει επίσης προγραμματισμός σχεδιασμός να χρηματοδοτήσουμε από το ΕΣΠΑ επενδύσεις και σε άλλες μορφές ανανεώσιμης ενέργειας. Όπως τα φωτοβολταϊκά. Αλλά και δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος ενόψει των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής που απασχολεί τους πάντες. Συνέπειες άμεσες και καταστροφικές. Το προηγούμενο διάστημα είχα θέση στο ίδιο αντικείμενο- εντεταλμένου συμβούλου- και παρακολουθούσα τα θέματα αυτά.

Θα ξεκινήσω άμεσα και ελπίζω να πάμε καλά. Θα γίνει κάθε προσπάθεια προκειμένου να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα που θα ικανοποιήσει την κοινωνία. Για το έργο του φυσικού αερίου στην Καβάλα που δεν άρχισε ακόμη, θα γίνει έρευνα. Να δούμε αν υπάρχουν προβλήματα που καθυστερούν την έναρξη του, αν είναι γραφειοκρατικά θέματα. Να βοηθήσουμε να ξεμπλοκάρει και να αρχίσει».

Διαβάστε επίσης