• 26 Απριλίου 2024,

Το ΓΕΩΤΕΕ αξιολογεί τη μελέτη του ΤΕΕ για την όδευση

 Το ΓΕΩΤΕΕ αξιολογεί τη μελέτη του ΤΕΕ για την όδευση

 

Με καθυστέρηση λίγων ημερών ο πρόεδρος του παραρτήματος Ανατολικής Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ζαφείρης Μυστακίδης εξήγησε χθες στην εφημερίδα μας σχετικά με τη διαδικασία της περασμένης Παρασκευής. Ειδικότερα, την περασμένη Παρασκευή στο τμήμα της Καβάλας συναντήθηκε η διοικούσα επιτροπή του ΓΕΩΤΕΕ ΑΜ με την επιστημονική επιτροπή ου έχει συγκροτηθεί για το θέμα των Τεναγών.

Η κοινή συνεδρίαση, τόνισε ο κ. Μυστακίδης, είχε ως θέμα την περιβόητη μελέτη για την όδευση του αγωγού ΤΑΡ με υπογραφή της κεντρικής διοίκησης του Τεχνικού Επιμελητηρίου. Η μελέτη, παρατήρησε ο κ. Μυστακίδης, είναι υπό αξιολόγηση από τα όργανα του ΓΕΩΤΕΕ ΑΜ. Παρατήρησε ότι αρχικά η μελέτη ήταν γραμμένη στα αγγλικά και όπως τόνισε προκειμένου να μεταφραστεί και να παραδοθεί στην ελληνική γλώσσα απαιτήθηκε χρονικό διάστημα ενός μηνός.

Θα συζητήσουμε μεταξύ μας, είπε ο κ. Μυστακίδης, εκφράζοντας απορία για το τι λέει επί της διαδικασίας και της εκπόνησης της μελέτης το ΤΕΕ ΑΜ. Πρέπει να τοποθετηθεί έστω μέσω δελτίου τύπου, αποφάνθηκε ο Ζαφείρης Μυστακίδης. Είναι βέβαιο ότι όταν η αξιολόγηση τελειώσει τότε το περιεχεόμενο της μελέτης, ιδιαίτερα καθοριστικό για το θέμα της αλλαγής ή όχι της όδευσης, θα είναι αντικείμενο σχολιασμού από τους γεωτεχνικούς. Θέλουμε το χρόνο μας, συμπλήρωσε ο κ. Μυστακίδης.

Διαβάστε επίσης