• 7 Μαΐου 2024,

To καλοκαίρι συνεχίζεται …

 To καλοκαίρι συνεχίζεται …

Διανύουμε τις τελευταίες μέρες του Ιούλη και όπως είναι φυσικό στο μυαλό μας αρχίζει να παίζει και το φινάλε του φετεινού καλοκαιριού το οποίο απο την άνοιξη είχαμε προβλέψει οτι θα είναι fast track.

Όλα γίνανε πολύ γρήγορα , πολύ γρήγορα περάσανε οι πρώτες εβδομάδες του καλοκαιριού και πολύ γρήγορα φτάσαμε στα τέλη του Ιούλη.

Ένα καλοκαίρι που ίσως το μυαλό μας να ήταν αλλού και οχι εκεί που θα έπρεπε να είναι.

Καιρικά μέχρι σήμερα υπάρχει μια αστάθεια και σε καμμία περίπτωση το καλοκαίρι το φετεινό δεν χαρακτηρίζεται  θερμό.

Με δυό – τρείς μέρες 35 βαθμούς δεν έγινε και τίποτα.

Παρά το γεγονός οτι η Ευρώπη “ψήθηκε” εμείς εδώ κάτω είμασταν μια χαρά και είχαμε τα βράδια ιδιαίτερα μια ευχάριστη δροσούλα που μας δημιουργούσε συνθήκες εύκολου και άνετου ύπνου.

Με το καλό να φύγει και ο Ιούλης και να μπούμε μετά στον Αύγουστο που έτσι και αλλιώς είναι ο μήνας των διακοπών για την χώρα αυτή.

Και προ κρίσης και τώρα η Ελλάδα τον Αύγουστο κατεβάζει ρολά γιατί ορισμένα πράγματα δεν αλλάζουν.

Ότι και να γίνει , όσο μνημόνια και να μας βάλουν ο Αύγουστος θα είναι ο μήνας της ρέκλας.

Τον Αύγουστο έχουμε αυτό που λέμε “ τα μπάνια του λαού”.

Σχεδόν όλα τα Σαββατοκύριακα του μήνα γίνονται τριήμερα και τετραήμερα ανάλογα με τις ανάγκες και τις δυνατόητες του καθενός.

Παίζουν αβέρτα οι αργίες του γνωστού στην Ελλάδα και ως “Αγίου Ενδιάμεσα” δημιουργώντας τα καλύτερα τριήμερα διακοπών.

Ιδιαίτερα για τον δημόσιο τομέα ο “ Άγιος Ενδιάμεσα” είναι ο άγιος του Αυγούστου.

Ωραίες και λεπτομερείς οι αποκαλύψεις του Βαρουφάκη εκείνο το δύσκολο καλοκαίρι του 2015 ώς υπουργός οικονομίας αλλά νομίζω οτι δεν έχει καμμία σημασία να ζούμε με το παρελθόν.

Η χώρα πλέον είναι σε μια άλλη φάση και δεν πρόκειται σε καμμία περίπτωση να την βοηθήσουν οι αναφορές σε αυτά που γίνανε τότε και περιγράφονται με γλαφυρό τρόπο δια στόματος Γιάνη Βαρουφάκη.

Αν δεν κάνω λάθος κυκλοφόρησε και ένα βιβλίο με τα γεγονότα εκείνης της εποχής φέρνοντας στο φως και κάποιους αποκαλυπτικούς διαλόγους που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα ιδιαίτερα μετά το δημοψήφισμα και το 62% που πήρε το ΟΧΙ άσχετα αν μετά στην πορεία έγινε ΝΑΙ.

Βέβαια επειδή πολλά έχουν γραφτεί και λεχθεί   για εκείνο το δημοψήφισμα και το ΟΧΙ θέλω να τονίσω και να θυμίσω οτι το ΟΧΙ του ελληνικού λαού τότε δεν ήταν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ηταν ένα ΟΧΙ σε εκείνη την συμφωνία που μας προσφέρανε οι δανειστές και σίγουρα ένα ανάχωμα στην φορολογική επίθεση που δεχόμασταν (και δεχόμαστε) απο το μέτωπο των δανειστών που είχαμε απέναντι μας.

Είναι αλήθεια οτι έστω και την τελευταία στιγμή αποφύγαμε τα χειρότερα γιατί σίγουρα θα μπορούσαμε σήμερα αν συνεχιζόταν η πορεία εκτροχιασμού της χώρας να είμασταν ΣΡΙΛΑΝΓΚΑ.

Χάσαμε πολύτιμο χρόνο μέχρι να “καθαρίσει την μπουγάδα” ο Τσίπρας και να απαλλαγεί απο τους οπαδούς της δραχμής που είχε μέσα στο κόμμα του.

Αν δεν είχαμε την άσχημη παρένθεση το καλοκαίρι του 2015 σήμερα σίγουρα θα είμασταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση και σίγουρα στις αγορές.

Τέλος πάντων η ουσία είναι οτι πάμε μπροστά χωρίς να κοιτάμε καθόλου πίσω.

Αυτά τα πισογυρίσματα μας φάγανε και είμαστε τώρα 7 καλοκαίρια στην πρίζα των μνημονίων.

Οι καθεστωτικές τακτικές του Ερντογάν συνεχίζονται με συλλήψεις όλων όσων φορούσαν λευκά μπλουζάκια που γράφανε την λέξη ήρωας στα Αγγλικά.

Και καλά το ήρωας είναι για  τον εξόριστο Φετουλάχ Γκιολυέν που είναι σήμερα ο μεγαλύτερος εχθρός του Ερντογάν και ο άνθρωπος που υποκίνησε (κατά τον Σουλτάνο Ερντογάν)  το πραξικόπημα ένα χρόνο πριν.

Και ενώ σε όλη σχεδόν την Ελλάδα η θερμοκρασία συνέχισε να ανεβαίνει και χθες Κυριακή εμεί εδώ στην Καβάλα είμαστε μόνιμα στους 31 με 32 βαθμούς και σε καμμία περίπτωση αυτό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί καύσωνας.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ κάπως έτσι θα είναι και η εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε με 32 βαθμούς τις πιο θερμές ώρες της ημέρας και έναν ήλιο κυρίαρχο στον ουρανό της πόλης.

Η επιλογή του Βώλακα της Δράμας που επρόκειτο  να γίνει το πιο βασικό στάδιο της προετοιμασίας του ΑΟΚ φανερώνει την δουλειά που γίνεται στην ομάδα και οτι οι άνθρωποι του Ερασιτέχνη που αναλάβανε τις τύχες της ομάδας αφού δεν υπήρχαν ούτε χορηγοί , ούτε επενδυτές θέλουν να κάνουν την προσπάθεια τους χωρίς τυμπανοκρουσίες και υπρβολές και τουλάχιστον να κρατήσουν τον ΑΟΚ ζωντανό.

Για την νεανική ομάδα που ετοιμάζουν ας μην βιαζόμαστε να βγάζουμε συμπεράσματα.

Η ομάδα που θα δούμε φέτος δεν θα έχει καμμία σχέση με τον περσυνό ΑΟΚ αφού ο μεγαλύτερος σε ηλικία ποδοσφαιριστής θα είναι 24 ετών.

Φτιάχνεται μια καινούργια και νεανική ομάδα που δεν θα πρέπει να βιαστούμε να κρίνουμε.

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε το νού σας γιατί οι καιροί εκτός απο δύσκολοι και ύποπτοι είναι και ύπουλοι.

Καλή σας ημέρα και καλή εβδομάδα.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης