Το καλύτερο φάρμακο είναι η πρόληψη

 Το καλύτερο φάρμακο είναι η πρόληψη

Την προηγούμενη εβδομάδα συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου των Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Καβάλας. Ένα από τα θέματα που  συζητήθηκαν ήταν αυτό για τον ιό (κορωνοϊο) που απειλεί και τους μαθητές.

Η πρωινή δημοσίευσε ήδη την ανακοίνωση του συλλόγου, με την οποία ζητά να γίνει απολύμανση σε όλα τα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία του Νομού. Υπέρ της πρότασης στην οποία ο σύλλογος όπως είναι αναμενόμενο επιμένει, μίλησε στο ραδιόφωνο της Πρωινής ο πρόεδρος του κ. Τάσος Ιωαννίδης.

Μεταξύ άλλων ο κ. Ιωαννίδης είπε:

«Το καλύτερο φάρμακο σε αυτές τις περιπτώσεις – αφού για τον ιό δεν υπάρχει προς το παρόν φάρμακο-  είναι η πρόληψη.

Τα μέτρα πρόληψης θα επιβραδύνουν τη νόσο. Οι δήμαρχοι περιμένουν την εγκριτική απόφαση του Νομίατρου για να κάνουν αυτό που ζητήσαμε. Ο Νομίατρος θα αποφασίσει. Στείλαμε το έγγραφο παντού με το οποίο ζητάμε την απολύμανση και περιμένουμε απαντήσεις.

Έχουν γίνει επαφές μεταξύ εκπροσώπων του διοικητικού συμβουλίου μας με τους τέσσερις Δήμους οι οποίοι καταρχήν είναι θετικοί. Ζητούμε επίσης να γίνει ενημέρωση των μαθητών και των εκπαιδευτικών από ειδικούς γιατρούς. Αυτήν την περίοδο οι απουσίες μαθητών λόγω της γρίπης από δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία σε όλο το νομό δεν είναι σε έξαρση. Η έξαρση υπήρχε το προηγούμενο διάστημα».

Διαβάστε επίσης