• 19 Απριλίου 2024,

To κορίτσι και το ναυάγιο ….

 To κορίτσι και το ναυάγιο ….

Να έχετε υπόψη σας όλοι εσείς που ασχολείστε με την φωτογραφία οτι το καλοκαίρι έχετε τις περισσότερες ευκαιρίες για να τραβήξετε φωτογραφίες μοναδικές σε τοπία μαγικά.

Στην σημερινή φώτο που δημοσιεύουμε μπορούμε να παρομοιάσουμε το ναυάγιο στο bagkround με την Ελλάδα της κρίσης και των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ και το δροσερό κορίτσι που είναι σε πρώτο πλάνο με το αύριο.

Η Ελλάδα αλλάζει , προχωράει και αφήνει πίσω της αυτά τα δύσκολα μνημονιακά πέτρινα χρόνια που είναι αλήθεια οτι ήρθανε τα πάνω κάτω !

Τα πάνω , κάτω όμως κυριολεκτικά.

Όλα αυτά τα χρόνια αλλάξανε ισσοροπίες , συσχετισμοί και είναι αλήθεια οτι ζήσαμε καταστάσεις που δεν φανταζόμασταν οτι θα ζήσουμε ούτε στους χειρότερους εφιάλτες μας.

Είμαστε όμως ακόμα εδώ και είμαστε έτοιμοι να πάμε παρακάτω και πάνω απο όλα είμαστε έτοιμοι να παρασύρουμε και όλους αυτούς που επιμένουν να μένουν στο χθες και να ζούνε με αναμνήσεις.

Άλλωστε όπως λέει και το τραγούδι στα υπόγεια είναι η θέα !

 

Ένα μεγάλο μπράβο στον φιλοζωϊκό σύλλογο του Δήμου Παγγαίου ΝΩΕ και τον Δήμο Παγγαίου για την οργάνωση , πρώτη φορά, του alana run που έγινε το πρωί της Κυριακής στην αλάνα της Νέας Ηρακλείτας και έβαλε στην αφετερία της κούρσας πολλά παιδιά αλλά και μεγαλύτερους σε ηλικία.

Μεγάλος αντίπαλος  της διοργάνωσης η σκόνη της αλάνας που μπορεί να περιοριστεί αν τα επόμενα χρόνια προβλεφθεί ένας άλλος χώρος για να παρκάρουν τα ΙΧ και οχι μέσα στην αλάνα και δίπλα στην αφετερία.

Οι συμμετοχές ήταν πολύ περισσότερες  απο αυτές που περιμένανε οι διοργανωτές , ο κόσμος πολύς και η διάθεση κάτι παραπάνω απο ανοιξιάτικη.

Του χρόνου σίγουρα η οργάνωση θα είναι καλύτερη αφού ο συγκεκριμένος αγώνας θα γίνει θεσμός.

Αξίζει να σημειώσουμε κάποιες απο τις δραστηριότητες των μελών του  συλλόγου ΝΩΕ που είναι και ο καθαρισμός της αλάνας αλλά και η περίθαλψη αδέσποτων σκύλων που βρίσκουν μια ζεστή αγκαλιά στα μέλη του συλλόγου.

Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους για την διοργάνωση του συγκεκριμένου αγώνα.

 

Έγινε και αυτό.

Το μεσημέρι της Κυριακής το φανάρι επί της Ερυθρού και μπροστά στο Διοικητήριο (ρεύμα προς Καβάλα) κόλησε στο κόκκινο με αποτέλεσμα για κανά 5λεπτό τα αυτοκίνητα να είναι ακινητοποιημένα και η ουρά να φτάνει μέχρι το φάληρο.

Ευτυχώς κάποιοι καταλάβανε οτι επρόκειτο για βλάβη και με την βοήθεια της κόρνας δώσανε το έναυσμα στους πρώτους να περάσουν έστω και με κόκκινο.

 

Όλα τα είχαμε οι διακοπές της ΔΕΗ μας λείπανε.

Το έτος 2018 δεν υπάρχει αυτό το σενάριο των διακοπών λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Το 2018 δεν μπορεί να γίνει 1988 όταν η ΔΕΗ έβγαζε καθημερινό δελτίο δίωρων διακοπών.

Μπορούν να κάνουν τις κινητοποιήσεις τους και τις απεργίες τους οχι όμως εις βάρος του λαού.

Οι εποχές που οι αγρότες κλείνουν τους δρόμους και οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ κατεβάζουν τους διακόπτες θα πρέπει να τις αφήσουμε οριστικά πίσω μας γιατί αντιπρωσοπεύουν τριτοκοσμικές χώρες.

 

Σύμφωνα με την ΕΜΥ η τελευταία εβδομάδα του Απρίλη θα είναι άκρως ανοιξιάτικη με θερμοκρασίες όμως που θα θυμίζουν καλοκαίρι αφού για πρώτη φορά η θερμοκρασία θα φλερτάρει με τους 25 βαθμούς !

Μας βλέπω το Σαββατοκύριακο που έρχεται και εκτός βέβαια απροόπτου σε απόσταση αναπνοής απο την θάλασσα.

Το άλλο που θα πρέπει να έχετε στο νού σας είναι και η έντονη δραστηριότητα των κουνουπιών που και αυτό το καλοκαίρι είναι αποφασισμένα να μας κρατήσουν παρέα.

Πάντως όταν η θερμοκρασία φτάνει τους 25 βαθμούς νομίζω οτι έχει ξεκινήσει η τελική ευθεία για το καλοκαίρι αν και έχω την εντύπωση οτι φέτος αυτή η τελική ευθεία ξεκίνησε λίγο νωρίς.

Όπως και να έχει ευχόμαστε να πάνε όλα καλά.

Καλύτερα 25 παρά 5 που λέει ο λόγος.

Ετσι και αλλιώς ζούμε σε μια χώρα που της πάει περισσότερο το καλοκαίρι.

 

Καλή σας ημέρα και καλή συνέχεια.

Με τον καιρό σύμμαχο νομίζω οτι δεν έχουμε κάτι να φοβηθούμε.

Θα πάνε όλα καλά είμαστε σίγουροι όπως είμαστε σίγουροι οτι τα καλύτερα είναι μπροστά μας.

Ηδη αρκετά μπητς μπάρ έχουν αρχίσει να στρώνουν ξαπλώστες και ομπρέλες.

Σε λίγο καιρό θα είμαστε νομίζω πανέτοιμοι.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

Διαβάστε επίσης