To λεγόμενο xελιδονόψαρο !

 To λεγόμενο xελιδονόψαρο !

Αυτά είναι τα χελιδονόψαρα της Μαγαδασκάρης τα οποία φιλοδοξούν να μας κρατήσουν συντροφιά αυτό τον χειμώνα μέσα απο την συχνότητα του ΑΝΤ1.

Εχουν την εντύπωση οτι για άλλη μια φορά ο έλληνας τηλεθεατής θα καρφωθεί μπροστά στους δέκτες για να βλέπει τους παίκτες των δύο ομάδων να ψωμολυσάνε στην πείνα και να τρώνε πιλάφια και καρύδες αν και δεν ειναι σίγουρο οτι στην Μαγαδασκάρη έχει καρύδες όπως στον Άγιο Δομίνικο.

Αυτό που έγινε με το Survivor Νο1 και τον Ντάνο δεν πρόκειται να γίνει σύντομα με άλλο παρόμοιο παιχνίδι.

Οι συγκυρίες και η επιλογή των παικτών ήταν αυτά που φέρανε τα υψηλά νούμερα τηλεθέασης στο Survivor No1 που έκανε νούμερα παρόμοια με αυτά που έκανε και η Εθνική οταν έπαιρνε μέρος στο Μουντιάλ.

Μόνο που στην θέση του Χριστοδουλόπουλου ή του Σαμαρά τότε είχαμε Ντάντο και Σπαλιάρα.

Πάντως και το nomads μην έχετε την εντύπωση οτι είναι φτηνή παραγωγή.

Είναι ξένη παραγωγή και απλά ο ΑΝΤ1 έχει αγοράσει τα δικαιώματα.

Αν είναι το μοναδικό στο είδος του όσο αφορά την φετεινή τηλεοπτική σαιζόν ίσως και να πάει καλά.

Τα νούμερα της τηλεθέασης σε ένα μεγάλο βαθμό θα εξαρτηθούν και απο την διάρκεια παραμονής στο παιχνίδι της Δήμητρας Αλεξανδράκη που αποτελεί την κορυφαία συμμετοχή του παιχνιδιού για λόγους που βγάζουν μάτι !

Το κορίτσι είναι Ροφός και ίσως είναι η ευκαιρία να μάθουμε όλοι μερικά πράγματα για το συγκεκριμένο αυτό ψάρι.

Έχουμε και λέμε λοιπόν :

Ο Ρο­φός εί­ναι ψά­ρι, που α­νή­κει στα περ­κο­ει­δή, η ε­πι­στη­μο­νι­κή ο­νο­μα­σί­α του εί­ναι Epinephelus marginatus – Ε­πι­νέ­φε­λος ο κρα­σπε­δω­τός ή Epinephelus guaza, ή Serranus gigas, και α­νή­κει στην οι­κο­γέ­νεια των σε­ρα­νι­δών(?). Λέ­γε­ται και “ορ­φός” και κα­τά Α­ρι­στο­τέ­λη “Ορ­φώ”. Συγ­γε­νεύ­ει με τη πέρ­κα και το λα­βρά­κι και μοιά­ζει πο­λύ με τη στή­ρα. Εί­ναι πε­τρό­ψα­ρο και συ­χνά­ζει σε βρα­χώ­δεις βυ­θούς και σε βά­θη α­πό 5-300 μέ­τρα. Εί­ναι με­γά­λο ψά­ρι, το βά­ρος του μπο­ρεί να φτά­σει και τα 60 κι­λά, (στις ελ­λη­νι­κές θά­λασ­σες μέ­χρι 25 κι­λά βά­ρος και 1,5 μέ­τρο μή­κος), ε­νώ η διάρ­κεια ζω­ής του μπο­ρεί να φτά­σει και τα 50 χρό­νια. Το χρώ­μα του εί­ναι σκού­ρο κα­φέ προς το μαύ­ρο (α­νά­λο­γα την μορ­φο­λο­γί­α του βυ­θού που ζει) με κί­τρι­νες κη­λί­δες σαν νέ­φη, γι΄ αυ­τό το λό­γο ο­νο­μά­ζε­ται και “ε­πι­νέ­φε­λος”, δη­λα­δή νε­φο­σκε­πής(²).

Εί­ναι το κυ­ρί­αρ­χο ψά­ρι στη Με­σό­γειο ε­νώ συ­να­ντά­ται και στον Α­να­το­λι­κό Α­τλα­ντι­κό, στον Δυ­τι­κό Ιν­δι­κό ω­κε­α­νό στην Μο­ζαμ­βί­κη, Μα­δα­γα­σκά­ρη, στην νό­τια Βρα­ζι­λί­α και α­πό την Ου­ρου­γουά­η μέ­χρι την Αρ­γε­ντι­νή. Λα­τρεύ­ει τα ζε­στά νε­ρά. Εί­ναι πο­λύ νό­στι­μο ψά­ρι γνω­στό α­πό την αρ­χαιό­τη­τα. Ο Ρο­φός γί­νε­ται υ­πέ­ρο­χη σού­πα.

 

Χάλι μαύρο η Εθνική μας που παρόλα αυτά μπόρεσε και κέρδισε την Ουγγαρία με ένα γκολ του Μήτρογλου.

Ο μίστερ Σκίμπε θα πρέπει να ανεβάσει στροφές και να στρώσει την ομάδα που απλά δεν βλέπεται και με αυτό το χάλι δεν μπορεί να πάει πουθενά.

Η νίκη αυτή μας δίνει ελπίδες για την πρώτη θέση στον όμιλο αλλά με τέτοιες εμφανίσεις ο προβληματισμός είναι μεγάλος.

 

Λέτε η κόντρα Καμμένου – Τσίπρα να οδηγήσει την χώρα σε πρόωρες εκλογές; Όλα είναι ανοιχτά αν και το πιο πιθανό σενάριο για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες είναι η μη μείωση των συντάξεων που θέλει να αποφύγει με κάθε τρόπο η ελληνική κυβέρνηση.

Μόνο η ματαίωση αυτού του σχεδίου μπορεί να στείλει την χώρα σε εκλογές πριν το τέλος της θητείας της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντως φαίνεται οτι απο το μέτωπο αυτό τα νέα είναι καλά αφού το υπερπλόνασμα μπορεί να ματαιώσει την μείωση των συντέξων που έχει υπογράψει η κυβέρνηση του Τσίπρα να ισχύσει απο το 2019.

Μακάρι γιατί οι νέες μειώσεις των συντάξεων δεν συμβαδίζουν με την έξοδο της χώρας απο τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ.

Δεν είναι δυνατόν πρώτα να πανυγηρίζεις που βγήκες απο τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ και μετά να σου έρχονται οι μνημονιακές μειώσεις των συντάξεων.

Δεν γίνεται.

Και βέβαια μετά την αποφυγή της μείωσης των συντάξεων έρχεται η μείωση του αφορολόγητου που επίσης πρέπει η κυβέρνηση να αποφύγει για να πείσει μέχρι ένα βαθμό τους έλληνες πολίτες οτι έχουμε αφήσει πίσω μας την εποχή των μνημονίων και οτι κάτι έχει αλλάξει όσο αφορά την εισπρακτική πολιτική της κυβέρνησης.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Να είστε καλά μέχρι αύριο που θα τα ξαναπούμε και πάνω απο όλα να έχουμε μια καλή εβδομάδα με προβλήματα στα μέτρα μας και οχι πάνω απο εμάς.

Θα πάνε όλα καλά είμαστε σίγουροι και αυτή την εβδομάδα.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης