Το «μπουρλότο» του Κώστα Πεφάνη

 Το «μπουρλότο» του Κώστα Πεφάνη

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας Κώστας Πεφάνης, φαίνεται ότι δεν διαθέτει το στοιχειώδες πολιτικό κριτήριο και την αντίστοιχη εμπειρία ώστε να μη κάνει λάθη που βλάπτουν τόσο την δημοκρατική λειτουργία του σώματος που προεδρεύει όσο και της ίδιας της δημοτικής παράταξης με την οποία εξελέγη και η οποία τον πρότεινε για την θέση που κατέχει.

Σε μια περίοδο που οι ισορροπίες μέσα στο δημοτικό συμβούλιο είναι εξαιρετικά εύθραυστες και τεταμένες και όπου όλοι αναμένουν πρωτοβουλίες εκ μέρους του δημάρχου για την υλοποίηση επιτέλους της πολυπόθητης συναίνεσης και συνεργασίας, έρχεται ο κ. Πεφάνης να βάλει μπουρλότο με τις επιστολές που απέστειλε προς τα μέλη της παράταξης «Συμπαράταξη Πολιτών» και με τις οποίες τους απειλεί να τους θέσει σε αργία και στη συνέχεια να κηρυχθούν και έκπτωτοι, αν δεν σταματήσουν να απέχουν από τις συνεδριάσεις του σώματος αδικαιολόγητα.

Σημειώνουμε ότι η παράταξη του κ. Βέρρου απέχει από τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου από τις αρχές Δεκεμβρίου διότι -όπως ισχυρίζεται- «…ο δήμαρχος και η διοίκηση του δήμου Καβάλας, δυστυχώς, μέχρι και σήμερα δεν τηρούν δεσμεύσεις και υποσχέσεις τους και δεν εκτελούν αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων και διοικητικών συμβουλίων…».

Πρόκειται δηλαδή για μια καθαρά πολιτική απόφαση και ενέργεια της «Συμπαράταξης Πολιτών», που προφανώς μπορεί να κριθεί και να κατακριθεί ίσως από κάποιους αλλά το κυριότερο είναι ότι πρέπει να αντιμετωπισθεί πολιτικά και όχι με πειθαρχικά μέτρα και επίκληση νόμων και κανονισμών από πλευράς του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο το οποίο επικαλείται ο κ. Πεφάνης, ότι δηλαδή μπορεί να ελεγχθεί και ο ίδιος από υπερκείμενη αρχή για πλημμελή τήρηση των υποχρεώσεών του, ακούγεται τουλάχιστον αστείος ένας τέτοιος ισχυρισμός σε μια καθαρά πολιτική διαδικασία και διεργασία.

Εντάξει, δεν θα τον στείλουν και στο εκτελεστικό απόσπασμα τον κ. Πεφάνη. Το ζήτημα είναι να μπορείς να αντιμετωπίσεις πολιτικά ένα καθαρά πολιτικό πρόβλημα.

Στο κάτω κάτω ποιος θα κρίνει ως αδικαιολόγητη μια απουσία για τους λόγους που επικαλείται η «Συμπαράταξη Πολιτών»; Μια παράταξη μάλιστα που διαχρονικά είναι η συνεπέστερη σε παρουσίες στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου.

Λάθος λοιπόν και η ίδια η ενέργεια της αποστολής των επιστολών στους δημοτικούς συμβούλους της «Συμπαράταξης Πολιτών» αλλά και η χρονική στιγμή που επελέγη από πλευράς Κώστα Πεφάνη να πραγματοποιήσει αυτή την ενέργεια.

Θ.Θ.

Διαβάστε επίσης