Το μυαλό των συνταξιούχων στα αναδρομικά

 Το μυαλό των συνταξιούχων στα αναδρομικά

Γενική συνέλευση και κοπή βασιλόπιτας πραγματοποίησε στο αμφιθέατρο του διοικητηρίου το σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ Καβάλας. Το σωματείο έδωσε μεγάλη προτεραιότητα στα εκκρεμή ζητήματα των συνταξιούχων, στην κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και στη διεκδίκηση των αναδρομικών. Έτσι επρόκειτο περισσότερο για μία κρίσιμη γενική συνέλευση με αθρόα προσέλευση και λιγότερο για εκδήλωση για τη νέα χρονιά.

Στην ημερήσια διάταξη προηγήθηκε η συζήτηση για τα θέματα των αναδρομικών και της κατάργησης του προαναφερόμενου νόμου, ενώ τις μεσημβρινές ώρες κόπηκε η βασιλόπιτα για το 2019. Επειδή, όπως άλλωστε αναμένονταν, η προσέλευση των συνταξιούχων ήταν αυξημένη, το σωματείο επέλεξε να πραγματοποιήσει τη συνάντηση όχι στην αίθουσα συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου αλλά στην μεγαλύτερη αίθουσα του αμφιθεάτρου του διοικητηρίου.

Πίσω από τους ομιλητές βρισκόταν πανό με συνθήματα κατά του νόμου Κατρούγκαλου, ενώ έγινε συζήτηση ώστε να διοργανωθεί κατά το δυνατόν καλύτερα η διεκδίκηση των αναδρομικών. Όταν η συζήτηση ολοκληρώθηκε ύστερα από μπόλικο διάλογο τότε κόπηκε η βασιλόπιτα για τη νέα χρονιά σε εορταστικό κλίμα.

Διαβάστε επίσης