Το όφελος της Πυροσβεστικής υπηρεσίας από την προεκλογική περίοδο

 Το όφελος της Πυροσβεστικής υπηρεσίας από την προεκλογική περίοδο

Η Πυροσβεστική υπηρεσία Καβάλας είχε όφελος, συγκεκριμένο μάλιστα, από την πρόσφατη προεκλογική περίοδο των εκλογών στο Δήμο Καβάλας.

Αυτό προκύπτει από τις ευχαριστήριες ανακοινώσεις και επιστολές του Αρχηγείου προς τέσσερις υποψήφιους Δημάρχους Καβάλας. Τον Γιάννη Εριφυλλίδη, τον Μάκη Παπαδόπουλο, τον Χαράλαμπο Χρυσανίδη και την Αναστασία Ιωσηφίδου.

Ας δούμε το ιστορικό της υπόθεσης. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Ν. Καβάλας αρχές του περασμένου Οκτώβρη έστειλε την ίδια επιστολή σε όλους τους υποψήφιους Δημάρχους του Δήμου Καβάλας. Εν ολίγοις ζητούσε συγκεκριμένο εξοπλισμό.

Ειδικές μάσκες κατάλληλες για τις δασικές πυρκαγιές. Τις φορούν οι πυροσβέστες καθώς συνεχίζουν το έργο της κατάσβεσης ευρισκόμενοι εντός της φωτιάς. Για να μπορούν να παραμένουν κοντά της και χωρίς να τους ενοχλούν οι πυκνοί καπνοί. Η υπηρεσία διαθέτει τέτοιες. Όχι όμως αρκετές.

Σε απάντηση του αιτήματος οι προαναφερθέντες υποψήφιοι έκαναν όλοι την ίδια δωρεά. Είχαν την ίδια ανταπόκριση. Κάθε ένας από αυτούς αγόρασε και πρόσφερε στην υπηρεσία σετ 27 μασκών. Πρόκειται για σετ αναπνευστικής προστασίας με μάσκα. Το κόστος του κάθε σετ είναι 783 ευρώ πλέον ΦΠΑ.

Οι εκλογές τέλειωσαν κι η διαδικασία της δωρεάς επίσης. Προ 10 ημερών το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής μιας και είχαν παραληφθεί όλες οι μάσκες (συνολικά 108) απεύθυνε ευχαριστήρια επιστολή προς τους δωρητές.

Δεδομένου του ότι η αρχική επιστολή στάλθηκε σε όλους τους υποψήφιους, προκύπτει ότι δεν ανταποκρίθηκαν θετικά όλοι. Όση σημασία κι αν έχει το γεγονός. Σύμφωνα με πληροφορίες ενώ οι δωρεές έγιναν από τους τρεις υποψήφιους Δημάρχους (Εριφυλλίδη- Παπαδόπουλο- Χρυσανίδη), στην περίπτωση της κ. Ιωσηφίδου ενδέχεται αυτή να υλοποιήθηκε με τη συμμετοχή και μελών του συνδυασμού της.

Διαβάστε επίσης