• 5 Μαΐου 2024,

Το Πολυτεχνείο ζει στην Καβάλα της κρίσης

 Το Πολυτεχνείο ζει στην Καβάλα της κρίσης

Με δύο συγκεντρώσεις και πορείες που έγιναν χθες το απόγευμα στο κέντρο της πόλης τιμήθηκε και φέτος η επέτειος της εξέγερσης στο Πολυτεχνείο. Παρά τις δυσκολίες της εποχής, την κρίση που μαζί με τον Χειμώνα φτιάχνουν «αχτύπητο» δίδυμο, υπήρξαν συμπολίτες που δήλωσαν την παρουσία τους. Δεν ήταν πολλοί. Οι πολλοί ας πούμε ότι συμμετείχαν νοερά.

Στην εποχή μας τα μηνύματα του Πολυτεχνείου γίνονται κάθε μέρα και περισσότερο επίκαιρα. Τότε ήταν δικτατορία. Σήμερα είναι οικονομική πίεση, άδικη και υπερβολική. Η υποχρέωση αντίστασης ίδια. Ο αγώνας ίδιος. Τότε δικαιώθηκε. Σήμερα, ελπίζουμε σε μια δικαίωση περιμένοντας επί μακρόν.

Πρώτοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Καπνεργάτη οι φίλοι και τα μέλη του ΠΑΜΕ κτλ. Έγιναν οι καθιερωμένες ομιλίες. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και πορεία στο κέντρο της πόλης. Αργότερα η συγκέντρωση που οργάνωσε η ΑΔΕΔΥ ήταν ελαφρώς μεγαλύτερη. Μίλησε μόνο ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Τάσος Ιωαννίδης ενώ στεφάνια κατέθεσαν (μεταξύ άλλων) η δήμαρχος, ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Γάκης, ο δημοτικός σύμβουλος Άρης Βέρρος, η νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, της ΛΑΕ, σωματεία. Είναι σίγουρο ότι αν στις χθεσινές εκδηλώσεις υπήρχε ενότητα τότε η απόδοση τιμής στους ήρωες του Πολυτεχνείου θα είχε ακόμη ισχυρότερα μηνύματα να στείλει.

Διαβάστε επίσης