• 16 Απριλίου 2024,

Το «Πρωτοπόρος 4» έρχεται, το «Στέλιος Φιλιάγκος» φεύγει;

 Το «Πρωτοπόρος 4» έρχεται, το «Στέλιος Φιλιάγκος» φεύγει;

Έντονες είναι οι φήμες στο λιμάνι, σύμφωνα με τις οποίες πουλήθηκε σε επιχειρηματίες της Κροατίας το φέρι μποτ «Στέλιος Φιλιάγκος». Το πλοίο είναι σε ακινησία, βρίσκεται στο κεντρικό λιμάνι. Προσεχώς θα επανέλθει στα δρομολόγια της Κεραμωτής αλλά αν οι φήμες είναι αληθινές, μελλοντικά θα αποχωρήσει οριστικά.

Σε συνέχεια των ίδιων φημών, η εταιρία του κ. Φιλιάγκου λέγεται ότι αγόρασε το φέρι μποτ «Πρωτοπόρος 4» (παλαιότερη φωτογραφία του). Αυτό εκτελεί σήμερα δρομολόγια σε πορθμείο στη Ρωσία.Το προηγούμενο διάστημα η ίδια εταιρία αγόρασε και έφερε ήδη στη γραμμή της Κεραμωτής το φέρι μποτ «Άγιος Αθανασίος».

Το «Πρωτοπόρος 4» είναι μεγάλο (περίπου 100 μέτρων) και αμφίδρομο. Ίδιων πάνω κάτω χαρακτηριστικών των μεγαλύτερων πλοίων στη γραμμή της Κεραμωτής. Η δρομολόγηση του στην Κεραμωτή θα αυξήσει την μεταφορική δυνατότητα της εταιρίας. Στο λιμάνι κάποιοι ισχυρίζονται ότι η ίδια εταιρία θα αγοράσει κι άλλο πλοίο πριν το Καλοκαίρι.

Από χθες δρομολόγια στη γραμμή του Πρίνου εκτελεί το «Άγιος Παντελεήμονας» της ΑΝΕΘ. Η εταιρία δεν αύξησε το εισιτήριο των επιβατών. Ίδια τιμή –χωρίς αύξηση- και στα δρομολόγια του «Νικητή», τα οποία συμπληρώνουν αυτά του πλοίου της ΑΝΕΘ.

Διαβάστε επίσης