• 13 Μαΐου 2024,

Το ραντάρ της Τροχαίας φωτογράφισε τουλάχιστον 100 αυτοκίνητα που έτρεχαν στο δρόμο του Παληού!

 Το ραντάρ της Τροχαίας φωτογράφισε τουλάχιστον 100 αυτοκίνητα που έτρεχαν στο δρόμο του Παληού!

Με αμείωτη ένταση και ρυθμό συνεχίζονται τα αυξημένα μέτρα τροχαίας όχι μόνο στο Παληό αλλά σε όλη την παραλιακή οδό από την Καβάλα έως και τη Νέα Πέραμο. Το προσωπικό της Τροχαίας είναι στο συγκεκριμένο δρόμο σχεδόν κάθε μέρα, κυρίως από το μεσημέρι και μετά (επειδή τότε η κίνηση των οχημάτων είναι αυξημένη). Η αστυνόμευση χωρίζεται σε δύο κατηγορίες. Στην εμφανή και στην μυστική. Ενδιαφέρον έχει η δεύτερη αφού όπως λέγεται υπάρχουν τουλάχιστον 100 φωτογραφίες ισάριθμων οχημάτων από ραντάρ,  τα οποία κυρίως στο δρόμο του Παληού ανέπτυξαν ταχύτητα πέραν του ορίου. Οι κλήσεις αυτές αφορούν το χρονικό διάστημα του Ιουνίου. Γενικά η Τροχαία δίνει έμφαση στο Παληό (λόγω των πολλών πρόσφατων ατυχημάτων) χωρίς τα μέτρα να «αδικούν» άλλα σημεία του ίδιου επαρχιακού δρόμου με τα ίδια χαρακτηριστικά (ευθεία, αυξημένες ταχύτητες κτλ).

Οι δικυκλιστές και λοιποί τροχονόμοι έχουν βεβαιώσει παραβάσεις για αυξημένη ταχύτητα, υπέρβαση σε διπλή γραμμή, κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, μη χρήση προστατευτικού κράνους. Μια άλλη κατηγορία παραβάσεων αφορά την μυστική αστυνόμευση. Συγκεκριμένα όχημα της Τροχαίας με συμβατικές πινακίδες σταθμεύει πλησίον του κεντρικού δρόμου του Παληού. Μέσα στο όχημα αστυνομικοί με πολιτικά ενεργοποιούν το φωτογραφικό ραντάρ. Αυτό φωτογραφίζει το όχημα με την αυξημένη ταχύτητα. Περισσότερες από 100 τέτοιες φωτογραφίες υπάρχουν ήδη στην υπηρεσία. Από εδώ και πέρα θα ταυτοποιηθούν οι ιδιοκτήτες κάθε οχήματος, οι οποίοι θα κληθούν στην Τροχαία να παραλάβουν κάθε ένας την κλήση του. Το πρόστιμο ξεκινά από 40 ευρώ, φθάνει έως τα 175. Στα πρόστιμα των 175 ευρώ υπάρχει και αφαίρεση διπλώματος για δύο μήνες. Το πρόστιμο καθορίζεται βάσει της ταχύτητας που είχε κάθε όχημα που φωτογραφήθηκε.

Αν και η Τροχαία αντιμετωπίζει το γνωστό πρόβλημα έλλειψης προσωπικού, αισιοδοξεί ότι και το υπόλοιπο του Καλοκαιριού θα είναι στο Παληό, έξω από τη Νέα Ηρακλείτσα και τη Νέα Πέραμο. Κατόπιν τούτου οι οδηγοί θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί αφού στις περισσότερες περιπτώσεις τους ελέγχους θα τους αντιληφθούν μετά!

Διαβάστε επίσης