Το Σάββατο 4 Ιουνίου η λαϊκή της Καλαμίτσας επιστρέφει στη θέση της! Οι “τσιμπημένες” τιμές των κερασιών (φωτογραφίες)

 Το Σάββατο 4 Ιουνίου η λαϊκή της Καλαμίτσας επιστρέφει στη θέση της! Οι “τσιμπημένες” τιμές των κερασιών (φωτογραφίες)

Το ερχόμενο Σάββατο 4 Ιουνίου η λαϊκή αγορά της Καλαμίτσας επιστρέφει στη θέση της, στο χώρο στάθμευσης μπροστά από το αθλητικό γυμναστήριο.

Με τα δεδομένα που ισχύουν σήμερα η λαϊκή δεν καταργείται. Για να οριστικοποιηθεί ωστόσο χρειάζεται μια συγκεκριμένη διαδικασία, η οποία θα ξεκινήσει άμεσα. Μέχρι να ολοκληρωθεί δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο πρόβλημα έστω προσωρινής της διακοπής. Αυτά σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα και τις προθέσεις του Δήμου Καβάλας.

Σήμερα Σάββατο 28 Μάη η λαϊκή της Καλαμίτσας “μετακινήθηκε” ελαφρώς και στριμώχτηκε στο δρόμο προς το πρατήριο καυσίμων. Λειτούργησε κανονικά ενώ κανονική ήταν η προσέλευση των καταναλωτών. Και των πάγκων των παραγωγών και εμπόρων.

Η συζήτηση παντού ίδια. Οι καταναλωτές ρωτούσαν για το μέλλον της λαϊκής και οι παραγωγοί διαβεβαίωναν ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα. “Η λαϊκή δεν καταργείται” έλεγαν δυνατά ώστε η φράση να ακουστεί από όσο το δυνατό περισσότερους. Στη λαϊκή βρέθηκε νωρίτερα σήμερα και ο Δήμαρχος.

Σύμφωνα με παραγωγούς, ο κ. Μουριάδης αλλά και ο Σταυρίδης που τον συνόδευε υποστήριξαν ότι θα γίνει αυτό που πρέπει ώστε η λαϊκή να διατηρηθεί. Στους πάγκους των παραγωγών και εκτός των άλλων, υπήρχαν και κεράσια αλλά σε τιμές της εποχής… Αυτά του Αμυγδαλεώνα στα 2,50 ευρώ το κιλό κι αυτά της Χαλκιδικής και του Κολινδρού στα 3,5 ευρώ το κιλό.

Διαβάστε επίσης