Το σημαντικό έργων των Φίλων της Παιδόπολης

 Το σημαντικό έργων των Φίλων της Παιδόπολης

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν το μεσημέρι της Τετάρτης  το μέλη της διοικήσεως του Συλλόγου Φίλων της Παιδόπολης. Ήταν μια σημαντική διαδικασία αφού παρουσιάστηκαν γενικότερα οι δράσεις του συλλόγου, δόθηκε έμφαση στο πρωτοποριακό πρόγραμμα που από πέρσι υλοποιεί ο σύλλογος. Πρόκειται για την υποστηριζόμενη διαβίωση για νέους και νέες ενήλικες, που αναχωρούν από τα παραρτήματα προστασίας της περιφέρειας ΑΜΘ και τη διαδικασία ένταξή τους στην κοινωνία.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Παναγιώτης Αγαπητός σημείωσε πως όταν τα παιδιά της Παιδόπολης ενηλικιώνονται αποχωρούν και βγαίνουν χωρίς κάποια προστασία στην κοινωνία. Εκεί ακριβώς παρεμβαίνει ο σύλλογος ώστε να τα βοηθήσει. Χθες παρουσιάστηκαν συγκεκριμένα αποτελέσματα της παρεχόμενης βοήθειας.

Το περίεργο είναι ότι υπήρξαν κάποιες αόριστες αναφορές για παράπονα προς τη διοίκηση της Παιδόπολης και το Σωτήρη Σωτηριάδη. Όταν διατυπώθηκε συγκεκριμένο ερώτημα η απάντηση ήταν διπλωματική. Από την μεριά μας, είπε ο Παναγιώτης Αγαπητός, οι σχέσεις είναι πάρα πολύ καλές. Ακόλουθα και σε δεύτερη παρόμοια ερώτηση άφησε να εννοηθεί ότι ο πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜΘ διατηρεί ένα δικό του τρόπο επικοινωνίας σε σχέση με το σύλλογο.

Εισαγωγικά ο κ. Αγαπητός δήλωσε: «Είμαστε περήφανοι για το έργο μας. Ευχαριστούμε την κοινωνία για την στήριξη. Εμείς πρώτα πράττουμε και ύστερα ανακοινώνουμε. Το πρόγραμμα που υλοποιούμε είναι πρωτοποριακό και μπορεί να γίνει υπόδειγμα κοινωνικής πολιτικής. Από το 2017 αναλάβαμε τη στήριξη δύο ατόμων που ενηλικιώθηκαν κι αποχώρησαν από την Παιδόπολη. Είμαστε οι μέντορες των δύο αυτών ατόμων. Από το 2012 έως σήμερα έχουμε στηρίξει τα παιδιά με ποσό 20.000 ευρώ. Όλοι κρινόμαστε από το αποτέλεσμα και αυτό σας παρουσιάζουμε σήμερα».

Η δικηγόρος Μαρίνα Φιλιππίδου εξήγησε πως βοήθησε το σύλλογο σε περιπτώσεις όπου τα παιδιά έφευγαν από την Παιδόπολη έπρεπε να αποκτήσουν και ελληνική ιθαγένεια. Βοηθούμε όλα τα παιδιά μετά την αποχώρησή τους από το ίδρυμα ακόμη και αν χρειάζεται απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας, δήλωσε η κ. Φιλιππίδου. Η Μελίνα Παπακωνσταντίνου ανέλαβε τα καθήκοντα μέντορα της Κατερίνας, η οποία πρόσφατα σημείωσε μεγάλη επιτυχία στις πανελλαδικές εξετάσεις. Η Κατερίνα προέρχεται από την Παιδόπολη και θα σπουδάσει στην Καλαμάτα. Η κ. Παπακωνσταντίνου ευχαρίστησε για τη βοήθεια την υπεύθυνη επαγγελματικού προσανατολισμού της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ελένη Φλούδα.

Στην ίδια συνέντευξη τύπου μίλησε και η Ελένη Σοφιανίδου. Εξήγησε ότι μετά την ενηλικίωση των παιδιών που βρίσκονται στην Παιδόπολη, αυτά αποχωρούν από το ίδρυμα και βρίσκονται στην αγκαλιά του συλλόγου. Ζήτησε από τους δημοσιογράφους να βοηθήσουν το σύλλογο, να διαδώσουν το έργο του και να ενημερώσουν για τη λειτουργία του και την προσπάθειά του. Η κ. Σοφιανίδου κατέληξε σημειώνοντας ότι ο σύλλογος είναι ανοικτό σε νέα μέλη και σε βοήθεια από περισσότερα άτομα.

 

Διαβάστε επίσης