Το σκηνικό του καιρού για τις επόμενες ημέρες στο Ν. Καβάλας

 Το σκηνικό του καιρού για τις επόμενες ημέρες στο Ν. Καβάλας

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός με κύρια χαρακτηριστικά την σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας, την στροφή των ανέμων σε βόρειες-ανατολικές διευθύνσεις αλλά και τις τοπικές βροχές.

Στο www.meteokav.gr θα υπάρχει συνεχή ενημέρωση με τα νεότερα δεδομένα αλλά και περεταίρω λεπτομέρειες. Αναλυτικότερα, από τις πρωινές ώρες της Κυριακής υπάρχει πιθανότητα για πρόσκαιρες τοπικές πολύ ασθενείς βροχές βροχές κυρίως στην Θάσο (ανατολικό-βορειανατολικό τμήμα του νησιού) και στον Δήμο Νέστου.

Έπειτα, καθώς οδεύουμε προς τις μεσημβρινές ώρες οι βροχές θα αποκτούν σταδιακά πιο γενικευμένο και ελαφρώς πιο αξιόλογο χαρακτήρα. Έτσι από τις μεταμεσημβρινές έως και τις βραδινές ώρες θα εκδηλώνονται κατά περιόδους τοπικές βροχές ασθενούς-μέτριας έντασης κατά κανόνα στο σύνολο του νομού.

Τα φαινόμενα θα έχουν έμφαση σε περιοχές γύρω από το Παγγαίο ( κυρίως ανατολική-βορειανατολική μεριά Παλαιοχώρι-Νικήσιανη και η γύρω η περιοχή) καθώς και στην Θάσο (κυρίως ανατολική-βόρεια μεριά). Στη συνέχεια ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση και τα φαινόμενα μέσα στην νύχτα προς την Δευτέρα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νοτιότερα και δυτικότερα τμήματα του νομού (γύρω από τον Στρυμωνικό) και μέχρι το πρωί της Δευτέρας θα έχουν σταματήσει κι εκεί.

Η θερμοκρασία θα αρχίσει να παρουσιάζει πτώση από αύριο το μεσημέρι και μετά. Τη Δευτέρα αναμένεται σημαντικότατη πτώση της θερμοκρασίας ενώ την Τρίτη αναμένεται περεταίρω πτώση κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές ιδίως στα ηπειρωτικά.

Έτσι, την Τρίτη αναμένονται τις πρώτες πρωινές ώρες θερμοκρασίες παγετού τόσο σε ορεινά όσο και σε πεδινές περιοχές στο εσωτερικό κάμπων (θα δοθούν λεπτομέρειες www.meteokav.gr). Την Τετάρτη αναμένεται μικρή άνοδος ως προς τις μέγιστες τιμές, ενώ Πέμπτη και Παρασκευή αναμένεται περεταίρω μικρή άνοδος κι έτσι σταδιακά θα επιστρέψουμε σε ελαφρώς υψηλές για την εποχή τιμές.

Οι άνεμοι από το αυριανό μεσημέρι και μετά θα στραφούν σε ανατολικούς-βορειανατολικούς και προοδευτικά θα ενισχυθούν. Έτσι, μέχρι το βράδυ οι άνεμοι θα έχουν φτάσει τα 3-5 μποφόρ στα ηπειρωτικά και τα 5-7 στα παράκτια, τοπικά 8 μποφόρ κυρίως στην Θάσο. Οι εντάσεις αυτές θα διατηρηθούν μέχρι και το απόγευμα της Δευτέρας, έπειτα σταδιακή εξασθένιση.

Μείνετε συντονισμένοι www.meteokav.gr.

Διαβάστε επίσης