• 27 Ιουλίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα.

ΔΙΕΚ Καβάλας: Εκπαιδευτική δράση Erasmus στη Φινλανδία (φωτογραφίες)

 ΔΙΕΚ Καβάλας: Εκπαιδευτική δράση Erasmus στη Φινλανδία (φωτογραφίες)

Κατά το χρονικό διάστημα από 10 ως 17 Δεκεμβρίου 2022 έξι σπουδαστές/στριες του ΙΕΚ Καβάλας είχαν την μοναδική ευκαιρία να ταξιδέψουν στην Φινλανδία μαζί με δύο συνοδούς εκπαιδευτές τους, προκειμένου να συμμετάσχουν στην 4η διακρατική συνάντηση στα πλαίσια υλοποίησης Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus που έχει τίτλο “Innovative agricultural techniques to boost entrepreneurial skills of future farmers” και ακρωνύμιο “Farmers for future”.

Στην παραπάνω σύμπραξη, με συντονιστικό σχολείο επαγγελματικής/τεχνικής εκπαίδευσης από την κεντρική Ιταλία και εταίρους από Πορτογαλία, Ρουμανία, Φινλανδία και Λιθουανία συμμετέχει συμμετέχει το ΙΕΚ Καβάλας κατά την τριετία 2020-2023.

Ο στόχος αυτής της κινητικότητας ήταν η συνεργασία σε διεθνή βάση στην Ενότητα 4:

«Πώς μπορώ να ξεκινήσω μια επιτυχημένη και καινοτόμο επιχείρηση στη γεωργία ή την κτηνοτροφία;». Για το λόγο αυτό χρειάστηκε η διεθνής συνεργασία και ανταλλαγή γνώσεων και πρακτικών μέρος στα ακόλουθα πεδία:

1. Το επιχειρηματικό σχέδιο

2. Βήματα

3. Ονομασία

4. Το παιχνίδι των start up

5. Επίσκεψη σε start up νέων αγροτικών επιχειρηματιών

6. Στρογγυλή τράπεζα: σύλλογοι, ενδιαφερόμενοι φορείς, σχολεία, επιχειρηματίες.

Οι δραστηριότητες πραγματοποιήθηκαν στους χώρους του σχολείου υποδοχής «Koulutuskuntayhtymä Brahe», στο Ruukki αλλά και εκτός σχολείου. Κατά τη διάρκεια των εργασιών έγιναν παρουσιάσεις από όλες τις χώρες για το πώς μπορεί να ιδρυθεί μια επιχείρηση σε καθεμία από τις συμμετέχουσες χώρες, νομικό πλαίσιο, διαδικασίες, κλπ και αν υπάρχουν επιπλέον απαιτήσεις για την ίδρυση γεωργικών/κτηνοτροφικών επιχειρήσεων.

Επίσης παρουσιάστηκε το θέμα «τι είναι καινοτόμος start-up επιχείρηση», ακολούθησε σχετικό εργαστήριο και οι συμμετέχοντες παρουσίασαν τις ιδέες τους για νέες καινοτόμες επιχειρήσεις στις τοπικές τους κοινωνίες, στις χώρες τους αλλά και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Επίσης έγιναν επισκέψεις στο επιστημονικό κέντρο Tietomaa στο Oulu, στο εκπαιδευτικό κέντρο Brahe στο Raahe όπου η διεθνής ομάδα  καλωσορίσθηκε από τη Διεύθυνση του σχολείου, παρακολούθησε παρουσίαση μιας καινοτόμου γεωργικής επιχείρησης με χρήση drones, φασματικού αισθητήρα, κ.ά. επισκέφθηκε τα εργαστήρια του μηχανολογικού τομέα και ενθουσιάστηκε χρησιμοποιώντας συσκευές εικονικής πραγματικότητας που χρησιμοποιούνται για εξάσκηση στις σχετικές ειδικότητες.

Επιπλέον οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν το σχολικό Ιππικό Κέντρο όπου οργανώθηκαν ποικίλες δράσεις συμπεριλαμβανομένων ιππασίας, βόλτα με έλκηθρο σε παγωμένα δάση, απόλαυσαν την εμπειρία της Φινλανδικής σάουνας και έκαναν κολύμπι στο χιόνι, έζησαν τη μαγεία των Μικρών Χριστουγέννων σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από τους μαθητές του Φινλανδικού σχολείου σε υπέροχα στολισμένο γιορτινό περιβάλλον, ταξίδεψαν στην Λαπωνία όπου επισκέφθηκαν αγρόκτημα ταράνδων, εκπαιδεύτηκαν και πιστοποιήθηκαν στην οδήγηση έλκηθρου με τάρανδο και τέλος πέρασαν τον Αρκτικό κύκλο, βρέθηκαν στο σπίτι του Αι Βασίλη στο Ροβανιέμι με τον οποίο συνομίλησαν και φωτογραφήθηκαν.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του ΙΕΚ Καβάλας https://iek-kavalas.gr/ και στην ιστοσελίδα του προγράμματος http://farmersforfuture.eu/.

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης