• 24 Απριλίου 2024,

Το τελευταίο έργο πριν τη λειτουργία της Δημοτικής Καπναποθήκης;

 Το τελευταίο έργο πριν τη λειτουργία της Δημοτικής Καπναποθήκης;

Στην πρόσφατη της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καβάλας ενέκρινε το περιεχόμενο της προγραμματικής σύμβασης σχετικά με ένα ακόμη, απαραίτητο και ίσως τελευταίο, έργο στη Δημοτική Καπναποθήκη.

Μετά το τέλος του οποίου οι χώροι της θα μπορούν να λειτουργήσουν. Δυστυχώς ατυχίες και καταγγελίες (και ανώνυμες καταγγελίες!) καθυστέρησαν κι άλλο μια παρέμβαση που είναι σε εξέλιξη για διάστημα μεγαλύτερη των 20 ετών!

Κι ενώ η Καπναποθήκη ήταν έτοιμη, πάλι από την αρχή. Τόσο η πυρασφάλεια του κτιρίου όσο και η αντιμετώπιση προβλήματος που αφορά τις εσωτερικές ξύλινες επιφάνειες (δοκάρια κτλ). Προ λίγων ημερών εγκρίθηκε ομόφωνα στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καβάλας η προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δημωφέλειας-Υπουργείου Πολιτισμού και Περιφέρειας ΑΜΘ. Το έργο έχει αρχικό προϋπολογισμό 790.000 ευρώ με ΦΠΑ. Τα χρήματα προέρχονται από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης δηλαδή από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Σύμφωνα με τη σύμβαση το έργο περιλαμβάνει:

«1.Υπηρεσίες θερμικής απεντόμωσης για την προστασία των εσωτερικών χώρων του κτιρίου από τα ξυλοφάγα έντομα.

2.Προμήθεια και εγκατάσταση σε λειτουργία θαλάμου ελεγχόμενης ατμόσφαιρας των αντικειμένων των συλλογών.

3. Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού πυρασφάλειας κτηρίου.

4.Προμήθεια και εφαρμογή αντιπυρικού (πυρίμαχου) βερνικιού στις εμφανείς επιφάνειες των ξύλινων μελών του κτηρίου.

Η διάρκεια της παρούσας σύμβασης αρχίζει από την ημερομηνία υπογραφής της και η συνολική διάρκειά της προσδιορίζεται όχι πέραν της ημερομηνίας ολοκλήρωσης των έργων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, δηλ. όχι πέραν της 31-12- 2025, ήτοι της ημερομηνίας ολοκλήρωσης των έργων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας».

Διαβάστε επίσης