«Το Υπουργείο Υγείας συζητά το αίτημα δημιουργίας Ογκολογικής Κλινικής»

 «Το Υπουργείο Υγείας συζητά το αίτημα δημιουργίας Ογκολογικής Κλινικής»

Η Αγγελική Δεληκάρη μίλησε τη Δευτέρα (1/4) στην Πρωινή. Η συνέντευξη της είχε δύο κατηγοριών θέματα.

Της κεντρικής πολιτικής σκηνής- περισσότερο- και τα τοπικά. Η καλή είδηση αφορά τα τοπικά. Μας μετέφερε την πρόσφατη αντίδραση του Υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με την οποία το Υπουργείο συζητά τη μετατροπή και αναβάθμιση σε κλινική του Ογκολογικού τμήματος του Νοσοκομείου Καβάλας. «… αλλά σε βάθος χρόνου» συμπλήρωσε η βουλευτής.

Προσθέτοντας ότι για αυτήν την αλλαγή απαιτείται ένα ποσό περίπου 3,5 εκ ευρώ. Εκτός φυσικά από τις προσλήψεις προσωπικού. Ταυτόχρονα ασκεί πίεση ώστε να λειτουργήσει στο Κ.Υ. Πρίνου μονάδα τεχνητού νεφρού. Η κ. Δεληκάρη είχε μακρά συζήτηση με τον κ. Μάριο Θεμιστοκλέους Υφυπουργό Υγείας.

Η συνέντευξη

Ερ: Όλη η προηγούμενη εβδομάδα είχε πολιτική ένταση, είχε συζήτηση στη Βουλή για τα Τέμπη. Ποιό είναι το σχόλιο σας;

Απ: Όπως φάνηκε από την τριήμερη συζήτηση στη Βουλή, ήταν καλοδεχούμενη η πρόταση δυσπιστίας. Έδωσε τη δυνατότητα να ακουστούν διάφορες αλήθειες σχετικά με αυτό το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Το οποίο όπως βλέπουμε όλοι και όπως είναι η πραγματικότητα, εξακολουθεί 1 χρόνο μετά να μας προκαλεί πόνο. Είναι αυτονόητο να περιμένουμε την ανεξάρτητη Ελληνική δικαιοσύνη να πράξει το καθήκον της. Η δίκη θα ξεκινήσει σύντομα. Στη Λάρισα ήδη ετοιμάζεται η αίθουσα ώστε να αποφευχθούν διάφορα προβλήματα χώρου όπως συνέβαινε στις προηγούμενες δίκες για το Μάτι και τη Χρυσή Αυγή. Η συγκεκριμένη δίκη θα γίνει σε χρόνο ρεκόρ, 1,5 χρόνο σχεδόν μετά το τραγικό περιστατικό. Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες δίκες που είχαν αργήσει πολύ να ξεκινήσουν όπως και το Μάτι, 5 χρόνια μετά κτλ. Στην τριήμερη αυτή συζήτηση μίλησαν γύρω στους 120 βουλευτές, πολλοί υπουργοί, μέλη της κυβέρνησης και φυσικά ο πρωθυπουργός. Η κυβέρνηση θέλει να έρθει η αλήθεια στο φως, θέλει να αποδοθούν οι ευθύνες στους πραγματικούς υπαίτιους του δυστυχήματος. Από την πρώτη στιγμή στάθηκε δίπλα στα θύματα και στους συγγενείς των νεκρών. Το τόνισε και ο πρωθυπουργός στην ομιλία του. Δεν ευσταθούν οι ισχυρισμοί περί μπαζώματος και συγκάλυψης, κωλυσιεργίας. Η Κυβέρνηση επιθυμεί να πέσει  άπλετο φως σ’ όλη την υπόθεση.

Ερ: Η αντιπολίτευση το εκμεταλλεύεται από ένα σημείο και μετά το όλο θέμα;

Απ: Φυσικά το εκμεταλλεύτηκε. Ήταν περίεργος ο χρόνος που επέλεξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να κινήσει τη διαδικασία της πρότασης δυσπιστίας. Με αφορμή ένα δημοσίευμα μιας Κυριακάτικης εφημερίδας. Με δήθεν αποκαλύψεις και μονταζιέρα στους διαλόγους, ανάμεσα στον μοιραίο σταθμάρχη και τον μηχανοδηγό. Όπως αποδείχθηκε και όπως ανέδειξε η ΕΡΤ λίγες μέρες μετά το δυστύχημα, ήταν άλλη αμαξοστοιχία και όχι της μοιραίας επιβατικής. Όπως είπε και ο πρωθυπουργός, θα μπορούσε να γίνει πρόταση δυσπιστίας για μια σειρά άλλων υποθέσεων, γεγονότων, προβλημάτων. Ο κ. Ανδρουλάκης επέλεξε να κινηθεί εξαιρετικά γρήγορα με αφορμή αυτό το δημοσίευμα. Όπως φαίνεται το γνώριζε και είχε τη συναίνεση και τη συνεργασία και του ΣΥΡΙΖΑ.

Ερ: Τα οικονομικά συμφέροντα έχουν κάποια εμπλοκή σοβαρή στην υπόθεση;

Απ: Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι δε θα συγκυβερνήσουμε με παράκεντρα εξουσίας και δεν είμαστε εξαρτημένοι από τα μεγάλα πορτοφόλια. Νομίζω ότι στη φράση του αυτή περικλείνει τα πάντα. Η χώρα έχει ισχυρή κυβέρνηση και είναι αυτή της Ν. Δ. Επιλέχθηκε από το κυρίαρχο Ελληνικό λαό σε διαδοχικές εκλογικές νίκες, προκειμένου να πάει η χώρα μπροστά. Αυτό ήταν το σύνθημα της ΝΔ και αυτό συνεχίζει να είναι. Κάθε δημοσκόπηση αυτή τη στιγμή που έχουμε μπροστά μας (για τη μάχη των Ευρωεκλογών που είναι μια κρίσιμη κάλπη για τη χώρα μας) δείχνει το προβάδισμα της ΝΔ. Ο πρωθυπουργός τοποθετήθηκε με σαφήνεια απέναντι στους κύκλους και τα «συμφέροντα» κατά την ομιλία του στη βουλή.

Ερ: Για το θέμα του συναδέλφου σας, του κ. Καραμανλή και η ομιλία του και η στάση του γενικότερα, θέλετε να σχολιάσετε. Αν ήσασταν στη θέση του, θα το αντιμετωπίζατε έτσι;

Απ: Αυτό δεν μπορεί να το πει κανείς. Είναι ένα δύσκολο ζήτημα και νομίζω ότι όλοι είμαστε σίγουροι ότι βρίσκεται στη πιο δύσκολη θέση απ` όλους τους υπόλοιπους γιατί ήταν ο υπουργός σε εκείνη τη χρονική στιγμή. Τα λάθη είχαν γίνει εδώ και πολλά χρόνια. Ανέλαβε την πολιτική ευθύνη άμεσα και θέτει τον εαυτό του στη δικαιοσύνη. Δεν υπήρξε κατηγορία απέναντι στον Καραμανλή.

Ερ: Στα Καβαλιώτικα θέματα, υπάρχει κάτι καινούργιο;

Απ: Οι συναντήσεις που έχω επικεντρωθεί το τελευταίο διάστημα ήταν με το Υπουργείο Υγείας και εκπροσώπους του. Έχω αιτήματα μεμονωμένα αλλά και από κάποιους φορείς και συλλόγους. Και γενικότερα ζητήματα που θέτει ο κόσμος σχετικά με το νοσοκομείο. Το Υπουργείο Υγείας έχει δρομολογήσει χιλιάδες προσλήψεις εντός του 2024. Γίνεται μια προσπάθεια να ενισχυθεί το ΕΣΥ, με μόνιμο και επικουρικό προσωπικό όλων των κατηγοριών. Αρκεί να δεχθούν τους διορισμούς γιατί συχνά αυτό δεν γίνεται. Οι τελευταίες επικοινωνίες που είχα με το Υπουργείο Υγείας αφορούσαν και το αίτημα να δημιουργηθεί μονάδα όσον αφορά τους συμπολίτες μας καρκινοπαθείς. Μια Ογκολογική Κλινική που είναι κάτι πολύ δύσκολο πραγματικά αλλά είναι κάτι που το συζητάει το Υπουργείο Υγείας.

Διαβάστε επίσης