• 11 Μαΐου 2024,

Τον Ιούνιο τελειώνουν τα έργα σε Κασσάνδρου, Αβέρωφ και πλατεία Καπνεργάτη!

 Τον Ιούνιο τελειώνουν τα έργα σε Κασσάνδρου, Αβέρωφ και πλατεία Καπνεργάτη!

Σύμφωνα με απόφαση που έλαβε προ λίγων ημερών η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Καβάλας, ένα μεγάλο μέρος των έργων στην πλατεία Καπνεργάτη πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ως τις 20 Ιουνίου.

Δύσκολο να το πιστέψει κάποιος. Ως στόχος όμως είναι εφικτός. Αρκεί να βοηθήσει με προσωπικό ο ανάδοχος, να βοηθήσει ο καιρός και να μην υπάρξουν απρόοπτα. Ειδικότερα ως τις 20 Ιουνίου πρέπει να τελειώσει ο νέος πεζόδρομος της Κασσάνδρου.

Είναι σε μεγάλο βαθμό έτοιμος, οι εργασίες συνεχίζονται καθημερινά. Ίδια προθεσμία έχει ο πεζόδρομος της Αβέρωφ. Ως προς την πλ. Καπνεργάτη πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί όλα τα έργα στο σημείο που γίνονται σήμερα.

Από το σημείο που γίνονται σήμερα και ως τη Βενιζέλου (στο έργο η περιοχή αναφέρεται ως Πλατεία Παιχνιδιού), οι εργασίες έλαβαν παράταση ως τον Οκτώβρη. Σε αυτήν την περιοχή ως τώρα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα.

Γενικά ο Δήμος Καβάλας πρέπει να βιαστεί. Αν όλα δεν τελειώσουν εντός του έτους τότε θα αναγκαστεί να πληρώσει αυτός τις εργασίες που θα γίνονται το 2025. Αρχικά το έργο χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ.

Για το 2024 τις δαπάνες καλύπτει το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Από το 2025 και μετά ότι δαπάνη γίνει θα αφορά τον Δήμο Καβάλας. Τρίτο έργο που αναφέρεται στην απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής κι έλαβε επίσης παράταση (ως 10 Νοέμβρη) είναι του Πρασίνου, του εξοπλισμού και των δικτύων σε όλη την ίδια περιοχή.

Διαβάστε επίσης