Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα ;

 Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα ;

Είναι αλήθεια οτι το Σαββατοκύριακο που πέρασε ήταν άκρως καλοκαιρινό και το περάσαμε καλοκαιρινά αφού επανήλθαμε στις γνωστές Κυριακάτικες καλοκαιρινές μας συνήθειες.

Απο το πρωί σε κάποια παραλία λίγο πιο κόντα ή πιο μακριά και μετά καμμιά παγωμένη μπύρα με καλό μεζέ.

Το καλύτερο απο όλα όμως είναι οτι η Καβάλα άλλο ένα Σαββατοκύριακό ήταν γεμάτη τουρίστες.

Μπορεί να υπήρχε μια υποχώρηση όσο αφορά το Βουλγαρικό μέτωπο αλλά είχαμε απόβαση απο τους Τούρκους που πλημμυρίσανε την πόλη και τις γύρω περιοχές.

Οι πληροφορίες λένε οτι μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου θα πάμε τρένο δίχως φρένο.

Θέλω να σας πω οτι ο καιρός παραμένει καλοκαιρινός και αυτή την εβδομάδα με θερμοκρασίες μέχρι και 30 βαθμούς και ίσως μόνο την Τρίτη έχουμε κάποιες ασθενείς βροχούλες που μπορεί να εξελιχθούν και σε καταιγίδες στην χειρότερη αλλά απο την Τετάρτη και πάλι όλα καλά.

Το καλοκαίρι τουλάχιστον συνεχίζεται και είμαστε όλοι εδώ για να το ζήσουμε μέχρι και την τελευταία του μέρα.

Κατα τα άλλα όλα καλά και πλέον έχουμε μπροστά μας σχεδόν ένα μήνα προκειμένου να οργανωθούμε να ταμπουροθούμε ενόψει ΕΝΦΙΑ και άλλων φόρων που θα πρέπει να πληρώσουμε μέχρι και την τελευταία μέρα του μήνα.

Ο ΕΝΦΙΑ πληρώνεται σε 5 δόσεις και ο πρώτος είναι προγραμματισμένος για τέλη Σεπτέμβρη.

Για αυτό μας κάνανε και την νέα χαλάρωση στα capital controls για να μπορούμε να σηκώνουμε πιο εύκολα τα λεφτά και να πληρώνουμε τους φόρους.

Πάντως οι πληροφορίες λένε οτι επειδή το κράτος τα έσοδα για το 2017 τα μάζεψε ο Τσίπρας απο το βήμα της ΔΕΘ θα εξαγγείλει και κάποια ευχάριστα νέα ,κυρίως για τις επιχειρήσεις.

Τα λεφτά που περισσεύουν εκτός απο αυτά που είμασταν υποχρεωμένοι να μαζέψουμε λόγω μνημονίων είναι πολλά και ο Τσίπρας θα μας τα επιστρέψει πίσω μέσω παροχών που θα εξαγγείλει απο το βήμα της ΔΕΘ.

Αυτό βέβαια που δεν γνωρίζουμε είναι αν αυτό είναι με την σύμφωνη γνώμη των δανειστών που θέλουν για οτιδήποτε κάνουμε, πρώτα να τους ρωτάμε.

Μεγάλη αλυσίδα SUPER MARKET ψάχνει κατάστημα στο κέντρο της Καβάλας για να λειτουργήσει αφού είναι παντού σε όλη την περιφέρεια εκτός απο την πόλη της Καβάλας.

Μέχρι στιγμής η έρευνα έχει καταλήξει σε κάποια μαγαζιά που όμως έχουν απορριφθεί στην πορεία για διάφορους λόγους.

Το φετεινό καλοκαιρί ξεκαθάρισε προς όλες τις κατευθύνσεις οτι σε αυτή την χώρα και αν θέλετε σε αυτή την πόλη δεν υπάρχει τίποτα άλλο εκτός απο τον Τουρισμό.

Η απόβαση χιλιάδων Βαλκάνιων τουριστών έχουν κάνει πολλούς να αναθεωρήσουν τις σκέψεις τους και τα επαγγελματικά τους σχέδια και να είστε πανέτοιμοι για νέες ξενοδοχειακές μονάδες και μικρά ή μεγάλη συγκροτήματα που θα ξεφυτρώσουν στο κέντρο της Καβάλας και στα περίχωρα.

Πάρα πολύς κόσμος θα ασχοληθεί με τον τουρισμό τα επόμενα χρόνια αφού εκεί είναι το χρήμα.

Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και απο ξένους επενδυτές οι οποίοι όμως προτιμούν να αγοράζουν τα έτοιμα και οχι οικόπεδα γιατί τους τρομάζει η καθυστέρηση της πολεοδομίας που μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 2 χρόνια !

Θέλουν δηλαδή να έρθουν στην περιοχή και να ρίξουν τα λεφτά τους αλλά φοβούνται την γραφειοκρατία !!!

Για ποια ανάπτυξη μου μιλάς λοιπόν αγάπη ;

Ετσι θα έρθει η ανάπτυξη ;

Υπάρχουν χώρες που βγάζει μια οικοδομική άδεια σε μια εβδομάδα και στην Ελλάδα θα είσαι τυχερός αν αυτή βγεί σε ένα χρόνο.

Λοιπόν αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε το νού σας γιατί και οι καιροί είναι πονηροί αλλά και δύσκολοι αφού απο τέλος αυτού του μήνα ξεκινάει ένα ντεμαράζ πληρωμών προς το κράτος με την ΕΦΟΡΙΑ να έχει τον πρώτο λόγο.

Είμαστε αισιόδοξοι οτι θα πάμε καλά γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε και κάτι άλλο.

Δεν υπάρχουν επιλογές.

Μόνο μπροστά και μάλιστα με φόρα.

Μην κοιτάτε πίσω δεν ωφελεί.

Μόνο μπροστά , πάτα γκάζι , μόνο γκάζι.

Καλή σας ημέρα και καλή εβδομάδα.

Να είναι καλός , και θα είναι καλός ο φετεινός Σεπτέμβρης.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης