ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΤΙΣ ΚΡΗΝΙΔΕΣ = ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ Δ.Κ.

 ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΤΙΣ ΚΡΗΝΙΔΕΣ = ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ Δ.Κ.

Για ακόμη μια φορά, τη δεύτερη -ξέρουμε ότι την τρίτη…καίγεσαι- γίναμε μάρτυρες γοερών δακρύων, από τους “υπεύθυνους επί τόπου”, των εκλεγμένων και πολλάκις δοξασμένων, για το ενδεχόμενο, επερχόμενο λέμε εμείς, κλείσιμο του υποκαταστήματος της τράπεζας Πειραιώς στη Δ.Κ. Κρηνίδων.

Όλοι οι “επί τόπου”, δεν αναφερόμαστε στους κατοίκους -αυτοί θα πληρώσουν πάλι το μάρμαρο- υποστηρίζουν μια πολιτική των κυβερνήσεων, των τραπεζών και συνολικότερα της ΕΕ, που έχει στόχο τη μείωση του εργατικού δυναμικού, τις δήθεν εθελούσιες εξόδους, τις μετακινήσεις, το κλείσιμο καταστημάτων των τραπεζών κτλ. Όλα αυτά πλήττουν το δικαίωμα στην εργασία των εργαζομένων, καθώς και των συναλλασσομένων με τις τράπεζες. Επίσης «όλοι αυτοί» μιλούν για κανονικότητα, ομαλότητα, επιχειρηματικότητα, ανταγωνιστικότητα, για υγιές περιβάλλον για επενδύσεις, για μια ανάπτυξη εν τέλη για «όλους».

Μα ακριβώς όλα αυτά κάνει η Τράπεζα Πειραιώς με το κλείσιμο του υποκαταστήματος. Αν δε το κάνει δε θα είναι ανταγωνιστική, άρα δεν “μας” συμφέρει. Με αυτή την απατηλή για τα λαϊκά συμφέροντα  πολιτική βομβαρδίζουν καθημερινά το λαό. Να κάνει δηλαδή σημαία του τα συμφέροντα των τραπεζιτών.

Την ίδια στιγμή, ενώ είναι λαλίστατοι και σκίζουν τα ιμάτιά τους για να υπερασπιστούν δήθεν το «καλό» των κατοίκων της περιοχής, εξαπολύοντας μύδρους κατά της Τράπεζας, κουβέντα δεν άρθρωσαν όταν οι τράπεζες ανακεφαλαιώθηκαν με πακτωλό εκατομμυρίων σε βάρος του λαού. Κουβέντα δε λένε τώρα που οι τράπεζες “ξεφορτώνονται” τα κόκκινα δάνεια και για όσα τους μένουν προχωρούν σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς. Σιγή βέβαια ιχθύος κρατούν επίσης αυτή τη δύσκολη περίοδο που βιώνουν οι εργαζόμενοι της Τράπεζας Πειραιώς, όπου είναι σε εξέλιξη η προσπάθεια «απόσχισης» του τμήματος των «κόκκινων» δανείων και μεταβίβασής του σε σουηδικό fund, με αρνητικές επιπτώσεις, δηλαδή εκατοντάδες απολύσεις.

Επειδή λοιπόν “ολίγον έγκυος” δε μπορεί να υπάρξει, έτσι και καπιταλιστική “ανάπτυξη για όλους” δε μπορεί να γίνει.

Ή θα κλείσει το υποκατάστημα και θα προκύψει ανάπτυξη της τράπεζας και μιζέρια για το λαό, εδώ απολύσεις εργαζομένων, μεγάλη ταλαιπωρία και κόστος για τους κατοίκους της περιοχής ή το αντίθετο. Και τα δύο συγχρόνως δε γίνονται.

Για να μη κλάψουν στο τέλος οι κάτοικοι της περιοχής και για να τα βρουν σκούρα “οι επί τόπου” μαζί με τους τραπεζίτες τα συμφέροντα των οποίων υποστηρίζουν, χρειάζεται τώρα, οργάνωση και αγώνας των εργαζόμενων, των αγροτών, των νέων της πόλης και των χωριών, για να μη κλείσει το υποκατάστημα, αλλά και για να κατακτηθούν όσα τραπεζίτες, μεγαλοεπιχειρηματίες, εφοπλιστές κ.α. στερούν από τους ιδίους και τα παιδιά τους…

 

Καβάλα 17-09-2019

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΠΟΤΟΛΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

 

Διαβάστε επίσης