• 28 Απριλίου 2024,

Τσέντομιρ Ίλιτς : « Χτίζουμε τις βάσεις στον Αμυγδαλεώνα»  

 Τσέντομιρ Ίλιτς : « Χτίζουμε τις βάσεις στον Αμυγδαλεώνα»  

Συνέντευξη στο Proininews παραχώρησε ο προπονητής της ομάδας Βόλεϊ του Αμυγδαλεώνα, Τσέντομιρ Ίλιτς.

Ο 32χρονος που πέρσι εργάστηκε ως  assistant coach στον  δευτεραθλητή και κυπελλούχο Ελλάδας ΠΑΟΚ ενώ αγωνίστηκε και  σε πολλές Ελληνικές ομάδες , από το καλοκαίρι ξεκίνησε μια νέα προσπάθεια στην καριέρα του που σίγουρα αποτελεί γι` αυτόν και μια πρόκληση.  

Αναλυτικά η συνέντευξη.

Ερώτηση: Θέλουμε να μας μιλήσεις αρχικά για την πορεία της ομάδας του Αμυγδαλεώνα που συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Β` Εθνικής;

Απάντηση: Σε γενικές γραμμές είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος από τα κορίτσια. Το αγωνιστικό πρόσωπο που δείχνουμε είναι πολύ καλό. Το Σάββατο που μας πέρασε παίξαμε με τον ΓΣ Δράμας εκτός έδρας και παρά τα προβλήματα απουσιών  που είχαμε λόγω ιώσεων ενώ αναγκάστηκα να χρησιμοποιήσω μικρότερες κοπέλες σε ηλικία, καταφέραμε να κερδίσουμε. Πήραμε ένα σημαντικό αποτέλεσμα. Κερδίσαμε τη Δράμα με 3-1.

Ερώτηση: Είναι μια πορεία που μπορεί να οδηγήσει ψηλότερα την ομάδα του Αμυγδαλεώνα;

Απάντηση: Αυτή η χρονιά όπως έχουμε συζητήσει είναι χρονιά προσαρμογής. Είναι μια μεταβατική χρονιά, είναι μια δύσκολη χρονιά.  Προσπαθώ σε όλους αυτούς τους μήνες να περάσω τη δική μου φιλοσοφία, όσον αφορά τον αθλητισμό. Τη δική μου κουλτούρα και νοοτροπία. 

Ερώτηση: Περισσότερο μπαίνουν οι βάσεις για τα νέα σεζόν;

Απάντηση: Χτίζουμε βάσεις για το μέλλον, για τη νέα σεζόν. Το κυριότερο ότι είμαστε επικεντρωμένοι και στο παρόν. Όσο μεγαλύτερες βάσεις χτίζεις, τόσο πας μπροστά. Μου δόθηκε η ευκαιρία φέτος να είμαι πρώτος προπονητής σε μια ομάδα. Αυτό το ήθελα πάντα, όταν θα σταματούσα την καριέρα μου. Μου δόθηκε η ευκαιρία και είμαι πάρα πολύ χαρούμενος.  Φαίνεται ότι η σκληρή δουλειά και η σκληρή προπόνηση, στο τέλος θα φέρουν καρπούς. 

Ερώτηση: Μπορεί ο Αμυγδαλεώνας να κάνει βήματα προς το πάνω με δεδομένο ότι δεν είναι μια μεγάλη πόλη;

Απάντηση: Δεν έχει σχέση. Είναι μια μικρή κοινωνία αλλά η φιλοσοφία μας είναι υψηλού επιπέδου. Υπάρχουν και άλλες ομάδες στην Ελλάδα που είναι μικρές κοινωνίες αλλά φτάσανε στο Βόλει πολύ ψηλά. Θέλουμε να ανοιχτούμε στο μέλλον ακόμη πιο πολύ.

Ερώτηση: Πάντως ήταν μια έκπληξη που ο Τσέντομιρ Ίλιτς μετά τον ΠΑΟΚ, συνέχισε στον Αμυγδαλεώνα.

Απάντηση: Αρχικά η συνεργασία μας ήταν μόνο για το καλοκαίρι.  Είδα όμως σε αυτό το δίμηνο περίπου κάποιους παραμέτρους και τους σύγκρινα με τη μεγάλη κατηγορία. Έκρινα ότι σε αυτή την περίοδο είναι καλύτερο να ασχοληθώ και να επιστρέψω στις μικρές ηλικίες που είναι και το βασικότερο.

Ερώτηση: Τι επίπεδο συνάντησες στο Βόλει της περιοχής, είτε ως προπονητής του Αμυγδαλεώνα, είτε σαν παίκτης της ανδρικής ομάδας Βόλει του ΑΟΚ;

Απάντηση: Οσον αφορά το γυναικείο βόλει της δικής μου ομάδας έχει καλές εγκαταστάσεις που είναι βασικό και αρκετό κόσμο. Τα μέλη είναι πάνω από 100.  Εχει μια διοίκηση που ασχολείται με αγάπη και μεράκι. Είναι δίπλα στα παιδιά και στους προπονητές. Αν υπάρχουν αυτά, όλα γίνονται. Μπορούν να βγουν ταλέντα με υπομονή, δουλειά και αλλαγή νοοτροπίας. Στο ανδρικό του ΑΟΚ δέχθηκα πρόταση από τον κ. Ρέμμο για να βοηθήσω την ομάδα. Το δέχθηκα, είμαι ένας άνθρωπος του Βόλει και αγαπάω το άθλημα. Είναι λυπηρό που δεν έχουμε μικρά παιδιά. Αυτό πρέπει να το κοιτάξουμε πολύ σοβαρά, για να μπορέσουν στο μέλλον να ενισχύσουν την ανδρική ομάδα.

Το θετικό είναι ότι υπάρχουν κάποιοι παίκτες που έρχονται κάνουνε προπόνηση και με ορισμένους φοιτητές κρατάνε το ανδρικό Βόλει. 

Ερώτηση Τι υπόσχεται ο Τσέντομιρ Ίλιτς σε αυτή την παρουσία του στον Αμυγδαλεώνα;

Απάντηση: Εγώ υπόσχομαι ότι θα δώσω τον καλύτερο μου ευατό για να μεταφέρω την ενέργεια και την αγάπη που έχω για το Βόλει στα κορίτσια και σε όλους όσους το θέλουν και το αγαπάνε.

 

 

Διαβάστε επίσης