• 26 Απριλίου 2024,

Βασίλης Ξουλόγης : Οι «μαύρες τρύπες», τα «εκατομμύρια»και ο αόρατος κ. Αναστασιάδης

 Βασίλης Ξουλόγης : Οι «μαύρες τρύπες», τα «εκατομμύρια»και ο αόρατος κ. Αναστασιάδης

Οι «μαύρες τρύπες», τα «εκατομμύρια»και ο αόρατος κ. Αναστασιάδης

Με ψέματα συνεχίζει να πολιτεύεται η απερχόμενη διοίκηση του Δήμου Παγγαίου, ακόμη κι όταν διαψεύδεται από τα ίδια τα γεγονότα. Μετά από πολλές ημέρες ένοχης σιωπής, προσπάθησε να απολογηθεί δημοσίως για τις «μαύρες τρύπες» που αφήνει πίσω του. Και πάλι, όμως, αποφεύγει να πει την αλήθεια και προσπαθεί με φλύαρες μυθολογίες να κρύψει από τους δημότες τις τεράστιες ευθύνες του για τη μίζερη κατάσταση που δημιουργήθηκε στο Δήμο μας.

Ειδικότερα:

  • Για τη ΔΕΥΑ Παγγαίου:

Αν και ομολογεί χωρίς καμία συναίσθηση ευθύνης τη «μαύρη τρύπα» που προκάλεσε, οδηγώντας την επιχείρηση στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, κατηγορεί εμάς επειδή ήμασταν συνεπείς στις υποχρεώσεις μας, επειδή πληρώναμε το ρεύμα στη ΔΕΗ και μέσω της ΔΕΥΑΠ και μέσω του Δήμου. Δικαιούται, όμως, νααγνοεί ότι όταν αναλάβαμε το 2011 πολλές γεωτρήσεις των (πέντε) πρώην Δήμων έπρεπε να νομιμοποιηθούν πριν μεταβιβαστούν στη ΔΕΥΑ; Ας μας πει, λοιπόν, ο κ. Αναστασιάδης πόσες γεωτρήσεις μεταβιβάστηκαν από 1/1/2011 έως τις 31/8/2014 που παρέλαβε τη ΔΕΥΑ με 300.000 διαθέσιμα στο ταμείο και κατόρθωσε να την καταστρέψει. Ας πει την αλήθεια για τα χρέη 3.200.000 ευρώ που κληροδοτεί στους δημότες, οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν την ανικανότητα και την κακοδιαχείριση της πενταετίας του. Διότι, πανηγυρίζει για ένα εξώδικο προς τη ΔΕΗ τον Νοέμβριο του 2017, όταν πλέον το χρέος είχε φτάσει στο 1,5 εκατ. ευρώ και σήμερα έχει εκτιναχθεί σε πάνω από 2,7 εκατομμύρια, χωρίς να αντιλαμβάνεται τους κινδύνους που εγκυμονεί η ανεπάρκειά του για τους κατοίκους του Παγγαίου.

Ανησυχούμε που ως συνυπεύθυνος για τη χρεοκοπία, έστω και τώρα, δεν απομακρύνει τον Πρόεδρο κ. Πάρι Γρηγοριάδη και τον Αντιπρόεδρο κ. Χρήστο Γκέντζογλου, οι οποίοι δεν έχουν την ευθιξία να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους για την κατάντια στην οποία οδήγησαν την άλλοτε υγιήδημοτική επιχείρηση.

  • Για τα «έργα» 110 εκατ. ευρώ:

Ο απερχόμενος δήμαρχος επιμένει να αραδιάζει ψεύτικα εκατομμύριαγια δήθεν έργα που γίνονται στην περιοχή μας. Εάν, όπως ισχυρίζεται, το 2015 υπήρχε μηδενικό έργο και το 2019 τεχνικό πρόγραμμα προϋπολογισμού 3.288.962,07 ευρώ, ας κάνει μια απλή αφαίρεση για να καταλάβει ότι το ψέμα που πλασάρει είναι πολύ χοντρό για να το πιστέψει και ο πιο αφελής -ακόμα και ένα 5χρονο παιδάκι. Λείπουν πάνω από 106 εκατομμύρια κ. Αναστασιάδη! Πείτε μας, λοιπόν, συγκεκριμένα και με ημερομηνίες ποια είναι τα έργα που μελετήσατε, εντάξατε, δημοπρατήσατε και εκτελέσατε κατά τα έτη 2016, 2017 και 2018, χωρίς να το έχουν αντιληφθεί οι κάτοικοι σε κανέναν από τους 40 οικισμούς του Δήμου Παγγαίου. Δείξτε μας έστω και ΕΝΑ αναπτυξιακό έργο που ξεκινήσατε και ολοκληρώσατε μέσα στην πενταετία. Επικαλείστε το ορατό έργο όλων των πρώην δημάρχων, γιατί δυστυχώς εσείς υπήρξατε αόρατος και δημιουργήσατε μια άνευ προηγουμένου «αναπτυξιακή τρύπα» στο παρόν και το μέλλον του τόπου μας.

Λυπούμαστε που το έργο σας είναι αόρατο. Ειλικρινά, θα προτιμούσαμε να είναι υπαρκτό για το καλό του τόπου μας.

  • Για την αποκομιδή απορριμμάτων:

Ο απερχόμενος δήμαρχος αποφεύγει επιμελώς να απαντήσει για τη σκανδαλώδη έκπτωση 2% με την οποία ανέθεσε την αποκομιδή απορριμμάτων-μόνο για ένα χρόνο- στους πρώην Δήμους Ελευθερών, Ορφανού και Πιερέων, προϋπολογισμού 1 εκατ. ευρώ, όταν σε προηγούμενο διαγωνισμό το έργο δόθηκε με έκπτωση 27%.Επίσης, κάνει ότι ξεχνά πως το καλοκαίρι του 2017 έκανε απευθείας ανάθεση 250.000 ευρώ για 3 μήνες σε εργολάβο με 0% έκπτωση, όταν ο προηγούμενος έφυγε νύχτα (μαζί με τους κάδους…) επειδή ήταν απλήρωτος.

Ξαναρωτάμε: Γιατί εφόσον οι αρμόδιοι υπάλληλοι υπέγραψαν με επιφύλαξη, ο Δήμος Παγγαίου δεν επανέλαβε το διαγωνισμό και «δώρισε» 250.000 ευρώ σε ιδιώτη,όπως οφείλατε στο πλαίσιο της χρηστής διαχείρισης;

Υστερόγραφο: Ούτως ή άλλως, λόγω της ανυπαρξίας σας, θα μείνετε στην ιστορία ως ο αόρατος δήμαρχος. Στις λίγες ώρες που περνάτε στο γραφείο του δημάρχου φροντίστε τουλάχιστον, εκτός από την αριθμητική, να βελτιώσετε κάπως και τη σχέση σας με την αλήθεια.

 

 

Διαβάστε επίσης