ΒΦΛ: Η «Καθημερινή» αναφέρεται σε σκάνδαλο κι ο Νίκος Νικολόπουλος καταθέτει ερώτηση στη Βουλή

 ΒΦΛ: Η «Καθημερινή» αναφέρεται σε σκάνδαλο κι ο Νίκος Νικολόπουλος καταθέτει ερώτηση στη Βουλή

Στη χθεσινή της έκδοση η εφημερίδα «Καθημερινή» αναφέρεται στα χρέη της ΒΦΛ προς τη ΔΕΠΑ, κάνοντας λόγο για σοβαρές καταγγελίες και έντονη οσμή σκανδάλου. Σημειώνει και τις δικαστικές αποφάσεις που εκδόθηκαν ή δεν εκδόθηκαν στην Καβάλα, οι οποίες επί της ουσίας διευκολύνουν την εταιρία.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή για την ΔΕΠΑ, τη ΒΦΛ και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΠΑ κ. Κιτσάκο.

Κι άλλη ερώτηση για ΒΦΛ-ΔΕΠΑ- Κιτσάκο

Σύντομη αλλά ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα είναι η ερώτηση που κατέθεσε στη βουλή ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος, σχετικά με τις εξελίξεις στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων. Η ερώτησή του κατατέθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου, απευθύνεται στον υπουργό οικονομίας και ανάπτυξης κι έχει ως θέμα της για ποιο λόγο παραμένουν απλήρωτες οι οφειλές της εταιρείας.

Η ερώτηση του κ. Νικολόπουλου αναφέρει ειδικότερα τα εξής: «Πάνω από εκατό εκατομμύρια ευρώ χρωστά η εταιρεία των λιπασμάτων Λαυρενιτάδη στη ΔΕΠΑ. Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Θόδωρος Κιτσάκος, που προφανώς δε ξεχνά ότι κάποια στιγμή ήταν στη δούλεψη του Λαυρεντιάδη, προσπαθεί από το 2015 να βρει μια κοινά αποδεκτή λύση. Και ο Σταθάκης, αν και κρητικός, κάνει τον κινέζο. Κατόπιν τούτου ερωτάσθε: «Γιατί παρατηρείται αυτή η απίστευτη ολιγωρία στην εξεύρεση λύσης που θα διασφαλίζει τα συμφέροντα της ΔΕΠΑ;»

Διαβάστε επίσης