• 18 Απριλίου 2024,

Βιώσιμος ο ΚΟΙΣΠΕ Καβάλας- Πραγματοποίησε χθες την τακτική του συνέλευση

 Βιώσιμος ο ΚΟΙΣΠΕ Καβάλας- Πραγματοποίησε χθες την τακτική του συνέλευση

Την ετήσια τακτική του συνέλευση πραγματοποίησε χθες το απόγευμα στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου ο δραστήριος Κοινωνικός Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης Τομέα Ψυχικής Υγείας Καβάλας (ΚΟΙΣΠΕ). Η προσέλευση των μελών ήταν ικανοποιητική κι από την αναλυτική συζήτηση απολογισμού και προγραμματισμού δράσης αποδείχθηκε ότι αυτός είναι βιώσιμος.

Ιδρύθηκε το 2013, ένας από τους πρώτους σε όλη την Ελλάδα. Από τότε κατάφερε να συνεργαστεί με το δημόσιο και την τοπική αυτοδιοίκηση, στους οποίους μέσω διαγωνισμών πρόσφερε εποχιακό προσωπικό. Εργάστηκαν αλλά και εργάζονται στους Δήμους Καβάλας- Νέστου, στα Νοσοκομεία Καβάλας- Κομοτηνής μέλη του συνεταιρισμού όπως ακριβώς προβλέπει ο σχετικός με τους ΚΟΙΣΠΕ νόμος. Αυτήν την περίοδο μέσω του ΚΟΙΣΠΕ εργάζονται 14 μέλη του στη ΔΕΥΑ Καβάλας, 5 στο Νοσοκομείο Καβάλας και 8 στο Νοσοκομείο της Κομοτηνής. Ο ΚΟΙΣΠΕ Καβάλας έχει σήμερα περισσότερα από 90 μέλη. Αυτά χωρίζονται σε διάφορες κατηγορίες αφού ο νόμος προβλέπει συγκεκριμένη εκπροσώπηση ΑμΕΑ αλλά και ευπαθών κοινωνικά ομάδων (άνεργοι κτλ).

Στη χθεσινή συνέλευση εγκρίθηκε η εγγραφή νέων μελών, ορίστηκαν οι εκπρόσωποι του ΚΟΙΣΠΕ στην πανελλήνια ομοσπονδία κτλ. Κυριότερο θέμα ήταν ο προγραμματισμός δράσης του 2019. Σε αυτόν προβλέπονται νέες δραστηριότητες. Τη συνέλευση παρακολούθησε και η κ. Χριστίνα Ταβουλτζίδου, η οποία ήταν εκπρόσωπος του νέου Δημάρχου αφού όπως λέγεται από την 1η Σεπτέμβρη θα αναλάβει καθήκοντα γραμματέα στο Δήμο.

Διαβάστε επίσης