• 15 Μαΐου 2024,

Βραδιά Παναγιωτόπουλου τα εγκαίνια της έκθεσης!

 Βραδιά Παναγιωτόπουλου τα εγκαίνια της έκθεσης!

Ο πολιτικός βίος του Νίκου Παναγιωτόπουλου είχε το βράδυ της Παρασκευής την καλύτερη του- μέχρι τώρα τουλάχιστον- στιγμή. Αυτή αφορά την παρουσία του στα εγκαίνια της έκθεσης του Επιμελητηρίου «KavalaExpo 2019». Παρά το ότι η έκθεση ήταν το βασικό και σπουδαίο γεγονός, ο Καβαλιώτης Υπουργός «έκλεψε» από κάθε πλευρά την παράσταση. Ήταν το πρόσωπο της σημαντικής βραδιάς, πάντα περικυκλωμένος από κόσμο. Άπαντες «στόχευσαν» σε αυτόν. Ήθελαν να τον συγχαρούν, να τον χαιρετίσουν ακόμη και να του ζητήσουν ρουσφέτι! Αν και η ώρα ήταν ακατάλληλη. Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος δεν ξαφνιάστηκε. Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι με εμπειρία, απόλαυσε τη διαδικασία προσπαθώντας να μιλήσει με όσο το δυνατό περισσότερο κόσμο. Προτιμούσε τους απλούς πολίτες, προς τους οποίους ήταν ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Απλός και πάντα χαμογελαστός.

Η φετινή έκθεση (ας ξαναγυρίσουμε στο αρχικό γεγονός) επηρεάστηκε θετικά κι αυτή. Ήταν σε μεγάλο βαθμό γεμάτη από εκθέτες, ήταν καλά οργανωμένη. Ήταν αυτή που έπρεπε για να συμπληρωθεί το σκηνικό που ήδη αναφέραμε. Και για αυτό έβαλε το χέρι του ο Υπουργός. Στην είσοδο , επί εξέδρας, υπήρχε η θαυμάσια φιλαρμονική του Δ’ Σώματος Στρατού, η οποία με την άφιξη Παναγιωτόπουλου του αφιέρωσε μια πολιτικά «ουδέτερη» μελωδία. Εντός της έκθεσης το περίπτερο των Ενόπλων Δυνάμεων ήταν αυτό που είχε τον περισσότερο κόσμο. Χαρούμενοι οι διοργανωτές (με πρώτο τον Μάρκο Δέμπα) προσπάθησαν κι αυτοί να επωφεληθούν. Προηγήθηκε μπόλικη δουλειά που όπως φαίνεται φέτος δεν πήγε καθόλου χαμένη. Ο θεσμός ενισχύεται αφού ειδικά η φετινή συγκυρία έκανε σε αυτόν καλό.

Από τα άλλα παραλειπόμενα να σημειώσουμε τα ακόλουθα: Από τα εγκαίνια απουσίαζε ο Χρήστος Μέτιος λόγω ταξιδιού του στην Αθήνα. Η διαδικασία των εγκαινίων (από τον αγιασμό ως τη καθιερωμένη βόλτα των επισήμων στα περίπτερα) διήρκεσε πολύ ώρα. Δυστυχώς εκθέτες βαρέθηκαν να περιμένουν τους επισήμους, έκλεισαν τα περίπτερα τους κι έφυγαν από την έκθεση. Είχε πάει 11 το βράδυ κι ακόμη περίμεναν! Σε ορισμένα περίπτερα υπήρχε η διαδικασία των πωλήσεων ενώ πολλά ήταν τα περίπτερα ξένων αποστολών. Μεγάλα και κεντρικά ήταν και φέτος τα περίπτερα της Ενεργειακής Αιγαίου, της Δημωφέλεια και της Περιφέρειας δια της Διαχειριστικής Αρχής. Η προηγούμενη διοίκηση του Δήμου Καβάλας εκπροσωπήθηκε στην τελετή των εγκαινίων από τις Μαρία Φρατζεσκάκη- Αναστασία Ιωσηφίδου.

 

Διαβάστε επίσης