Βραδινό «λαϊκό προσκύνημα» για χάρη της SALINA (φωτογραφίες)

 Βραδινό «λαϊκό προσκύνημα» για χάρη της SALINA (φωτογραφίες)

Χώρος συνάντησης: Camping Paradiso, Νέα Ηρακλείτσα.

Χρόνος συνάντησης: Σαββατόβραδο 2/7/2022.

Λόγος συνάντησης: 5ο Summer Music Event της διαδικτυακής ομάδας του Παληού.

Συνθήκες συνάντησης: Το απόλυτο αδιαχώρητο, δηλαδή γεμάτα τα τραπεζοκαθίσματα, το μπαρ, τα πεζούλια, ο πεζόδρομος και η παραλία μπροστά από το κατάστημα.

Το «λαϊκό προσκύνημα» είχε απόλυτη επιτυχία και ήταν νοσταλγικά αφιερωμένο στις αξέχαστες νύχτες της Disco Salina. Γνώριμα πρόσωπα από το παρελθόν ξανασυναντήθηκαν, συζήτησαν, ήπιαν, χόρεψαν με την ψυχή τους, δίνοντας τα εύσημα στους διοργανωτές και φυσικά στον αγαπημένο δισκοθέτη της καρδιάς τους, τον Dj Christo Kafa.

Εγκαίρως ο Αλέξης Γούλας, εκ μέρους των διοργανωτών είχε απευθύνει την πρόσκληση στο κοινό, επισημαίνοντας: «Για 5η χρονιά συνεχίζουμε με την ίδια απλή συνταγή. Ελεύθερη είσοδο, τιμές καταλόγου, Dj τον Χρήστο Καφά που ξέρει τα deck καλύτερα από τον καθένα μας, το Camping Paradiso, χώρο που η νύχτα θα τραβήξει πολύ.

Η διαδικτυακή ομάδα του Παληού συνεχίζει και στη διασκέδαση, να προσπαθεί να χαρίσει στιγμές βγαλμένες από τα παλιά. Η απίστευτη συμμετοχή σας, μας κάνει να επιμένουμε. Πέρσι περισσότερα από 800 άτομα μας τίμησαν σε μια αξέχαστη βραδιά. Φέτος ελπίζουμε να καταφέρουμε και μια δεύτερη εκδήλωση προς το τέλος του καλοκαιριού. Σας περιμένουμε σε ένα καλοκαιρινό μουσικό ξεφάντωμα για να χορέψουμε όλοι μαζί».

Ο Χρήστος Καφάς από την πλευρά είχε καλέσει επίσης το κοινό σε μια νοσταλγική βραδιά, υπογραμμίζοντας: «Οι θεματικές μουσικές βραδιές έχουν έτσι κι αλλιώς ένα αυξημένο βαθμό ενδιαφέροντος…πόσο μάλλον όταν το θέμα της βραδιάς αφορά ένα ταξίδι στο ανέμελο παρελθόν της νιότης μας,επενδυμένο μουσικά με τους ήχους της εποχής… Ελάτε ν’ ακούσουμε το σάουντρακ των καλύτερων μας χρόνων,και χορεύοντας ν’ ανακαλέσουμε σκέψεις,λέξεις,αρώματα και γεύσεις μιας εποχής,της οποίας υπήρξαμε πρωταγωνιστές!!!»

Και ο κόσμος ανταποκρίθηκε τα μέγιστα, καταφθάνοντας στο Camping Paradiso και καταλαμβάνοντας κάθε εκατοστό διαθέσιμου (και μη) χώρου. Φυσικά το μεγαλύτερο ατού της βραδιάς ήταν αυτός καθ’ αυτός ο δισκοθέτης, που όπως έχουμε αναφέρει πολλάκις στο παρελθόν διαθέτει διαχρονικά ορδές φανατικών θαυμαστών. Πολύ περισσότερο όταν η πρόσκληση αφορούσε στην πασίγνωστη Disco Salina που έγραψε τη δική της χρυσή ιστορία στη διασκέδαση των Καβαλιωτών και όχι μόνο.

Πρόσωπα γνώριμα από το παρελθόν ανέσυραν τις αναμνήσεις μιας γλυκιάς νιότης και κάποιοι δε δίστασαν να επιδοθούν σε χορευτικές φιγούρες, που παρέμειναν αναλλοίωτες στο πέρασμα του χρόνου. Ο ίδιος ο Νίκος Νικολαΐδης, ιδιοκτήτης της Disco Salina τότε και του Camping Paradiso τώρα, ομολόγησε ότι είδε ανθρώπους με τους οποίους είχε να συναντηθεί από εκείνη τη χρυσή περίοδο του ’80.

Κοινό σημείο όσων κατέκλυσαν τον χώρο ήταν φυσικά η αγάπη για τη μουσική – το χορό – τη Salina. Η μαγική αύρα της πλανάται ακόμη πάνω από εκείνη την περιοχή, στις καλαμιές της Νέας Ηρακλείτσας και η ανάμνησή της θα συνεχίσει να συγκινεί όσους είτε ήταν θαμώνες της επί χρόνια, είτε ευτύχησαν να την προλάβουν έστω και στο τέλος της λειτουργίας της. Κάθε ευκαιρία λοιπόν που δίνεται για μια μουσικοχορευτική επιστροφή σ’ εκείνο το ξέγνοιαστο παρελθόν, ομολογουμένως βρίσκει εξαιρετική ανταπόκριση.

Μετά το καλωσόρισμα του Αλέξη Γούλα εκ μέρους των διοργανωτών και τις ευχές του Χρήστου Καφά για μια διασκεδαστική βραδιά, το «εναρκτήριο χορευτικό λάκτισμα» δόθηκε με… τι άλλο φυσικά; Το γνωστό τραγούδι «Voices» του Russ Ballard, με το οποίο και τότε ο Χρήστος έδινε το σύνθημα προκειμένου η νεολαία να ξεχυθεί στην πίστα της Salina. Το ίδιο συνέβη και το Σαββατόβραδο. Νεολαίοι του χθες που τότε διέθεταν την περίφημη «χαίτη λασπωτήρα» και σήμερα έχουν γκριζάρει, πιτσιρίκες του χθες που τότε σάρωναν την πίστα και σήμερα είναι ήδη γιαγιάδες, σηκώθηκαν και θυμήθηκαν τις χορευτικές τους επιδόσεις. Αν και η βραδιά ήταν ήδη ζεστή λόγω θερμοκρασίας, έγινε ακόμη πιο καυτή λόγω των ενθουσιασμένων θαμώνων που γέλασαν και διασκέδασαν με την ψυχή τους. Κάπως έτσι τους βρήκε το ξημέρωμα της Κυριακής και πήραν το δρόμο του γυρισμού, έχοντας στ’ αυτιά τους το μουσικό καληνύχτισμα του Χρήστου Καφά, με το «Midnight Summer Dream»των Stranglers.

Περιττό να αναφέρουμε ότι το ραντεβού ανανεώθηκε για την επόμενη διοργάνωση. «Να ‘μαστε γεροί και του χρόνου», μου είπε ο Αλέξης Γούλας την ώρα που έφευγε. Εγώ πάλι αποχωρώντας ευχαρίστησα το Νίκο Νικολαΐδη που για πολλοστή φορά διέθεσε τον άνετο και φιλόξενο χώρο του και φυσικά τον αγαπημένο Djτης καρδιάς μου, που γαλούχησε μουσικοχορευτικά μια ολόκληρη γενιά, τη δική μου τυχερή γενιά!

ΥΓ: Τα χαιρετίσματά μου σε κάποιους γκρινιάρηδες κατοίκους του Παληού που τα πρώτα δύο χρόνια, όταν οι διοργανωτές προσπαθούσαν να καθιερώσουν αυτό το πάρτι ως καλοκαιρινό θεσμό, εκείνοι επέμεναν να καλούν κατ’ επανάληψη την αστυνομία και να κάνουν καταγγελίες προκειμένου να σταματήσουν τη διασκέδαση του κόσμου. Γι’ αυτούς λοιπόν τους κακότροπους, που προτιμούν να ζουν σ’ ένα Παληό «νεκροταφείο», έχω νέα… Ε, λοιπόν, υπάρχουν κι αλλού θαυμάσιοι χώροι που προσφέρουν αφάνταστες ευκαιρίες ολονύκτιας διασκέδασης και μάλιστα άνευ καταπιέσεως… Εσείς με τις υγείες σας και τον υπνάκο σας.. κι εμείς με τα ντίσκο πάρτι μας…! Ποιοι κέρδισαν;

ΒΟΥΛΑ ΘΑΣΙΤΟΥ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ

(Πρόεδρος Συλλόγου Απανταχού Καφαδόπληκτων)

Διαβάστε επίσης