• 8 Μαΐου 2024,

Ξ. Κροκίδης: Το Ε.Σ.Υ. της Καβάλας τα καταφέρνει το καλοκαίρι

 Ξ. Κροκίδης: Το Ε.Σ.Υ. της Καβάλας τα καταφέρνει το καλοκαίρι

Δύσκολη είναι η εβδομάδα που άρχισε για το καβαλιώτικο νοσοκομείο λόγω της εφημερίας της Α’ παθολογικής κλινικής. Ο πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Καβάλας Ξενοφών Κροκίδης μας θύμισε από τη ραδιοφωνική συχνότητα της ΠΡΩΙΝΗΣ ότι το νοσοκομείο λειτουργεί με τα γνωστά του προβλήματα και οριακά εξαιτίας της υποστελέχωσης σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Γεγονός ωστόσο που δεν εμποδίζει την οριακή μεν αλλά ικανοποιητική λειτουργία, ακόμη κι αυτές τις δύσκολες καλοκαιρινές ημέρες εξαιτίας των θερινών αδειών.

Το καβαλιώτικο νοσοκομείο δεν υποδέχεται μόνο τους ντόπιους πολίτες αλλά και τους επισκέπτες που είναι αρκετοί, καθώς επίσης και οι κάτοικοι της Δράμας και των Σερρών που παραθερίζουν στα παραλιακά δημοτικά διαμερίσματα της περιφερειακής ενότητας Καβάλας. Αυξημένη είναι η προσέλευση στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου, κυρίως όταν διανύουμε περιόδους όπως ένα κύμα καύσωνα, που αναγκάζει αρκετούς ηλικιωμένους να τα επισκέπτονται. Ειδικά οι ηλικιωμένοι και οι γονείς μικρών παιδιών θα πρέπει να αποφεύγουν την έκθεσή τους στον ήλιο κατά τις μεσημβρινές ώρες, όταν ο ήλιος καίει και προκαλεί πλείστα όσα προβλήματα.

Πολλές είναι και οι επισκέψεις που δέχεται το κέντρο υγείας στο νησί της Θάσου, που ενισχύθηκε με προσωπικό και κυρίως με διασώστες του ΕΚΑΒ. Δυσκολίες υπάρχουν στο κέντρο υγείας λόγω αποχωρήσεως κάποιων γιατρών ενώ εκκρεμεί μια προκήρυξη για πρόσληψη γενικών γιατρών. Ο διευθυντής του Κ.Υ. καταβάλει προσπάθειες για τη λειτουργία του έχοντας και τα στήριξη του ντόπιου κυβερνητικού βουλευτή Γιώργου Παπαφιλίππου αλλά και του δημάρχου Θάσου Κώστα Χατζηεμμανουήλ. Όρθιο παραμένει επομένως για ένα ακόμη καλοκαίρι το Ε.Σ.Υ. Καβάλας.

«Πονεμένη ιστορία» χαρακτήρισε ο κ. Κροκίδης το περιφερειακό πολύ-ιατρείο της δημοτικής ενότητας Ορφανού, διότι πολλοί το εξήγγειλαν αλλά η λειτουργία του θα μπορούσε να ήταν ακόμη καλύτερα εάν φυσικά είχε στελεχωθεί και καλύτερα. Η νοσηλευτική δομή θα έπρεπε να λειτουργεί σε 24ωρη βάση κυρίως κατά το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου, όταν το τουριστικό ρεύμα φτάνει στο αποκορύφωμά του. Η καινούργια εγκατάσταση του συγκεκριμένου πολύ-ιατρείου λειτουργεί με τη βοήθεια του προσωπικού από το κέντρο υγείας Ελευθερουπόλεως αλλά και από το προσωπικό των κέντρων υγείας της γειτονικής περιφερειακής ενότητας Σερρών. Εξάλλου, η περιοχή λόγω εγγύτητας και τουριστικός προορισμός και των κατοίκων της Θεσσαλονίκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Ως αρνητικό στοιχείο περιέγραψε ο πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Καβάλας Ξενοφών Κροκίδης το γεγονός ότι στο πρόγραμμα της επικείμενη επισκέψεως του αρχηγού της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη δεν περιλαμβάνεται κάποια δομή υγείας. Κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Λακωνία, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε το κέντρο υγείας Αραιόπολης. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κροκίδης, οι γιατροί γνωρίζουν πολύ καλά και τις εξελίξεις της αγοράς, διαπιστώνοντας τις συνέπειες που προκάλεσε η οικονομική κρίση. Κακώς επομένως στο πρόγραμμα της πολιτικής επίσκεψης δεν περιλήφθηκε και κάποια ιατρική δομή της Καβάλας.

 

Διαβάστε επίσης