Ξαφνικά το ΔΠΘ θέλει να ενσωματώσει τις πανεπιστημιακές σχολές της Καβάλας!

 Ξαφνικά το ΔΠΘ θέλει να ενσωματώσει τις πανεπιστημιακές σχολές της Καβάλας!

Παρά το ότι την κρίσιμη ώρα των συνενώσεων των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Θράκης ήταν αρνητικό στη συνεργασία του με την Καβάλα (και το τότε ΤΕΙ Καβάλας), τώρα ισχύει το αντίθετο!

Από καιρό, από την προηγούμενη Άνοιξη τουλάχιστον. Φέρεται να έχει εκπονήσει και σχετικό σχέδιο. Το οποίο έθεσε υπόψη του Πρωθυπουργού, από τον οποίο έλαβε θετική απάντηση. Ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες. Στη συζήτηση που έγινε με την ευκαιρία της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θράκη, δεν παρίστατο εκπρόσωπος του ΔΙΠΑΕ. Πολύ περισσότερο του πανεπιστημιακού κόμβου της Καβάλας.

Η ιστοσελίδα esos.gr που έχει το ρεπορτάζ, αναφέρει:

«Λογικό χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το σχέδιο απορρόφησης από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης των τμημάτων στην Καβάλα και Δράμα του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, στη χθεσινή “κεκλεισμένων των θυρών” σύσκεψη με τη συμμετοχή της υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως και του νέου Πρύτανη του Ιδρύματος Φώτη Μάρη.

Από τη συζήτηση, σύμφωνα με πληροφορίες του esos, προέκυψε ότι ο πρωθυπουργός είναι θετικός ως προς αυτό το σχέδιο, για το οποίο θα υπάρξει άμεσα σχετική γνωμοδότηση από την ΕΘΑΑΕ (πρήν ΑΔΙΠ). Το Δημοκρίτειο, σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη προχωρά στην έκδοση μελέτης σκοπιμότητας, προκειμένου να τεκμηριωθούν τα ακαδημαϊκά και γεωγραφικά οφέλη, καθώς να αποτυπωθούν τα επόμενα βήματα τα οποία απαιτούνται για την υλοποίηση αυτού του εγχειρήματος.

Ο Πρύτανης του ΔΠΘ απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, σύμφωνα με πληροφορίες, τόνισε: Το ΔΠΘ ως το πρώτο πολυεδρικό Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της χώρας πρέπει να είναι το μοναδικό Πανεπιστήμιο στην ΠΑΜΘ, ενσωματώνοντας τα Τμήματα του ΔΙΠΑΕ, με έδρα τις πόλεις της Καβάλας και της Δράμας. Η προσπάθεια αυτή θα προσδώσει ώθηση αρχικά επειδή το ΔΠΘ θα είναι πλέον ένα ολοκληρωμένο και μεγάλο Πανεπιστήμιο.

Το εγχείρημα θα απαιτήσει σε δεύτερο χρόνο μικρής κλίμακας αναδιάρθρωση σε μια προσπάθεια κάλυψης νέων γνωστικών αντικειμένων και βέλτιστης αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού και των υποδομών. 

Σε ότι αφορά στην ανάπτυξη του ίδιου του Πανεπιστημίου απαραίτητη κρίνεται η ενίσχυσή του με την ίδρυση Τμήματος Νοσηλευτικής (Σχολή Επιστημών Υγείας) στην Αλεξανδρούπολη, Τμήματος Εργοθεραπείας (ΣΕΦΑΑ) στην Κομοτηνή και Τμήματος Ψυχολογίας (Σχολή Επιστημών Αγωγής) στο Διδυμότειχο.

Το Σχέδιο συγχωνεύσεων και καταργήσεων τμημάτων του ΔΙΠΑΕ , του προέδρου  κ. Καïση,  βρίσκεται στα χέρια της υπουργού Παιδείας, από πέρσι τον Απρίλιο. Η όποια απόφαση επ’ αυτού μεταφέρεται για μετά τις εθνικές εκλογές».

Διαβάστε επίσης