• 20 Απριλίου 2024,

Ξεκινά αργή αλλά σταθερή υποχώρηση της θερμοκρασίας στην πόλη και το Νομό

 Ξεκινά αργή αλλά σταθερή υποχώρηση της θερμοκρασίας στην πόλη και το Νομό

Σε διαδικασία αργής αλλά σταθερής αποκλιμάκωσης μπαίνει από σήμερα ο καιρός στην πόλη και το Ν. Καβάλας.

Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει σε περισσότερο συνηθισμένα μα και Καλοκαιρινά νούμερα, γεγονός που θα γίνει περισσότερο αισθητό στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Meteokav.gr χθες στην πόλη σημειώθηκε ρεκόρ ζέστης, με θερμοκρασία (υπό σκιά) 38,9 βαθμοί κελσίου.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις και τα στοιχεία που υπάρχουν, τέτοια ζέστη υπήρχε στο Νομό Καβάλας το Καλοκαίρι του 2006! Χθες και ως νωρίς το απόγευμα σημειώθηκαν στο Ν. Καβάλας λίγες διακοπές ρεύματος.

Μεγαλύτερο πρόβλημα υπήρξε χθες το απόγευμα στην Τούζλα με πολύωρη διακοπή. Την προηγούμενη ωστόσο μέρα ήταν περισσότερες με πιο μεγάλη χρονικά αυτή στην περιοχή των Λιμεναρίων της Θάσου.

Την ίδια μέρα δηλαδή τη Δευτέρα προβλήματα ηλεκτροδότησης υπήρξαν επίσης στη Νέα Πέραμο, το Ζυγό, τη Χρυσούπολη. Λόγω ζέστης η κίνηση στην πόλη ήταν περιορισμένη αλλά στις παραλίες συνεχής. Ακόμη και το βράδυ. Χαρακτηριστικό της χθεσινής ζέστης οι απότομες αυξομειώσεις της θερμοκρασίας.

Αυτό έγινε ειδικά τα ξημερώματα της Τρίτης με τη ζέστη τότε να είναι έντονη και στη συνέχεια, νωρίς το πρωί της Τρίτης, τη θερμοκρασία να υποχωρεί. Αυτές οι αλλαγές συνεχίστηκαν όλη την ημέρα χθες. Η κατάσταση επιδεινώνονταν χθες και λόγω της υγρασίας που ήταν επίσης μεγάλη.

Διαβάστε επίσης