• 19 Μαρτίου 2024,

Ξεκίνησε η επιστροφή

 Ξεκίνησε η επιστροφή

Εϊναι αλήθεια οτι το πρωί της Τρίτης σηκωθήκαμε απο το κρεβάτι με ένα χαμόγελο ευχαρίστησης αφού η βροχή που είχε προηγηθεί είχε καταφέρει να μας δροσίσει και να ρίξει την θερμοκρασία έστω και 4-5 βαθμούς κάτω.

Βέβαια η αίσθηση της δροσιάς είναι μεγαλύτερη εκτός σπιτιού αφού τα σπίτια μας μετά απο τόσες εβδομάδες ντάλας έχουν ανάψει τα τσιμέντα και πλέον αμολάνε την ζέστη που έχουν μαζέψει.

Θα πρέπει να περάσουν αρκετές ημέρες δροσιάς μέχρι τα τσιμέντα μέσα στα οποία ζούμε να έρθουν στα ίσα τους απο άποψη θερμοκασιών.

Για τον λόγο αυτό πάντα ο τελευταίος μήνας του καλοκαιριού αλλά και του χειμώνα είναι πιο δύσκολοι αφού πλέον είμαστε δεν έχουν και πολλές ανοχές στις υψηλές αλλά και χαμηλές θερμοκρασίες αντίστοιχα.

Πάντως σύμφωνα με την ΕΜΥ απο την Πέμπτη και μετά το καλοκαίρι επιστρέφει και φέρνει μαζί του και κάτι 32άρια που θα μας συνοδεύσουν όλο το Σαββατοκύριακο και απο Δευτέρα βλέπουμε.

Πάντως το πρώτο κύμα των εκδρομέων την Δευτέρα που μας πέρασε επέστρεψε και σίγουρα αυτοί που γυρίσανε ήταν πολύ περισσότεροι απο αυτούς που φύγανε γιατί θα πρέπει να έχετε υπόψη σας οτι για κάποιους οι καλοκαιρινές διακοπές μόλις ξεκίνησαν.

Οσο αφορά την τουριστική κίνηση της Θάσου απο όλες τις πλευρές μας έρχεται η ίδια πληροφόρηση η οποία είναι οτι στο νησί απο αρχές Αυγούστου δεν πέφτει καρφίτσα.

Αυτό είναι καλό αφού όπως όλοι έχουμε συμφωνήσει μόνο ο τουρισμός μπορεί να σώσει την παρτίδα και να πάει την Ελλάδα παρακάτω που θα έχει για ακόμα 500 χρόνια ΜΝΗΜΟΝΙΑ πάνω στο κεφάλι της.

400 χρόνια σκλαβιάς απο τους Τούρκους και 500 χρόνια σκλαβιάς απο τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ των εταίρων.

Είναι αλήθεια οτι την βροχή ξημερώματα Τρίτης  θέλαμε να έχει μεγαλύτερη διάρκεια και ένταση έτσι ώστε να αντιμετωππιστούν τα προβλήματα της ξηρασίας αλλά και να σιγήσει ο συναγερμός επικινδυνότητας για πυρκαγιές στα δάση μας.

Το γεγονός οτι ήρθε η ώρα της επιστροφής για αρκετούς συμπολίτες μας στην δύσκολη και σκληρή πραγματικότητακαθημερινότητα δεν πρέπει να αφήνουμε να μας παίρνει απο κάτω γιατί όταν κλείνει ένας κύκλος ανοίγει ένας άλλος.

Ψηλά το κεφάλι πατριώτες και μην σας παίρνει απο κάτω.

Είναι αλήθεια οτι πάντα  οι επιστροφές είναιπιο δύσκολες απο τις αναχωρήσεις.

Όπως τις περισσότερες φορές πιο δύσκολα είναι τα πράγματα για αυτόν που μένει πίσω και οχι για αυτόν που φεύγει.

Στον Βώλακα της Δράμας η ομάδα του ΑΟΚ για το πιο σημαντικό μέρος της προετοιμασίας του αφού ο Κώστας Ανυφαντάκης μέσα απο τρείς καθημερινές προπονήσεις θα δουλέψει τα θέματα τακτικής που είναι τόσο σημαντικά σε μια νεανική ομάδα σαν την δική μας.

Η πιο σημαντική δουλειά για την ομάδας μας θα γίνει στο βουνό.

ΤΖΙΒΑΕΡΙ με Βανάρα Μπάρμπα απο το ΜΕΓΚΑ που μέχρι να πάρει και πάλι μπρος υπο το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς μας έχει σαπίσει στις επαναλήψεις αγαπημένων σήριαλ που όμως είναι τόσο παλιά αφοί οι περισσότεροι πρωταγωνσιτές τους δεν είναι καν στην ζωή.

Απο το ΤΖΙΒΑΕΡΙ που παίζεται αυτή την εποχή στο ΜΕΓΚΑ μόνο η Βάνα Μπάρμπα ζει.

Υποδύεται την Βέρα και είναι για άλλη μια φορά το θυληκό της σκανταλιάς που δεν μπορεί κανείς να εμπιστευτεί.

Φοβάμαι όταν επιστρέψει η κανονικότητα στο ΜΕΓΑΛΟ κανάλι μήπως μας λείψουν αυτές οι επαναλήψεις αγαπημένων σήριαλ που θα έλεγα οτι κάποιες φορές καθόμαστε και χαζεύουμε με ιδιαίτερη ευχαρίστηση.

Μεγάλο αφιέρωμα ηλεκτρονικής ιστοσελίδας ειδησιογραφικού ενδιαφέροντος στην παραλία ΣΑΛΑΡΙΑ στο Λιμένα της Θάσου.

Μεταξύ άλλων στο συγκεκριμένο αφιέρωμα αναφέρονται και τα εξής :

Για να φτάσετε θα χρειαστεί να διασχίσετε περίπου 4 χιλιόμετρα χωματόδρομου, που ωστόσο δεν είναι τίποτα μπροστά στην μαγευτική ομορφιά του τοπίου που θα συναντήσετε. Τα λευκά, λεία βότσαλα, είναι αποτέλεσμα του λατομείου μαρμάρου που βρίσκεται στην περιοχή και τα καταγάλανα διαυγή νερά, αποτέλεσμα της παρθένας φύσης. Αριστερά και δεξιά, μεγάλοι βράχοι προφυλάσσουν την παραλία και τους λουόμενους από τον αέρα, ενώ ακριβώς πάνω από την παραλία τα πεύκα κάνουν το δικό τους πάρτι.”

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε το νού σας γιατί οι καιροί εκτός απο δύσκολοι και ύποπτοι είναι και ύπουλοι.

Σίγουρα όλα θα πάνε καλά αλλά χρειάζεται και άλλη υπομονή αγαπητοί μου αναγνώστες.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

Διαβάστε επίσης