• 20 Απριλίου 2024,

Ξεκίνησε η νέα χρονιά για το Δημοτικό Ωδείο που αισιοδοξεί (συνέντευξη)

 Ξεκίνησε η νέα χρονιά για το Δημοτικό Ωδείο που αισιοδοξεί (συνέντευξη)

Χθες Δευτέρα άρχισαν τα μαθήματα στο Δημοτικό Ωδείο.

Για πρώτη φορά μετά από 2 χρόνια χωρίς επιφύλαξη και ανησυχία μιας και η πανδημία ξεπεράστηκε. Χωρίς καθόλου σχεδόν μέτρα πρόληψης. Σύμφωνα με τις εγγραφές, που συνεχίζονται, οι μαθητές του Δημοτικού Ωδείου είναι σε ικανοποιητικό βαθμό.

Κάποια από τα μαθήματα θα γίνονται σε χώρους του ανακαινισμένου ενεργειακά 12ο Δημοτικού. Ο κ. Παναγιώτης Παπαδόπουλος, πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου, ζητά από τους γονείς να είναι συνεπείς στην πληρωμή των διδάκτων.

Η συνέντευξη

Ερ: Αρχίζουν σήμερα (χθες) τα μαθήματα στο Δημοτικό Ωδείο;

Απ: Σήμερα (χθες) Δευτέρα είναι η πρώτη μέρα μαθημάτων στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας. Όλα είναι έτοιμα. Οι καθηγητές έχουν προσληφθεί, οι ώρες έχουν οριστεί για τα μαθήματα, οι αίθουσες έτοιμες, έχει γίνει επικοινωνία με τους μαθητές που έχουν εγγραφεί. Ταυτόχρονα συνεχίζονται οι εγγραφές για τους υπόλοιπους. Όλα είναι έτοιμα για να  ξεκινήσει και αυτή η σχολική χρονιά.

Ερ: Μετά από  καιρό χωρίς μέτρα, χωρίς πανδημία, χωρίς αυτή τη ανησυχία και αυτό το πρόβλημα.

Απ: Έτσι ακριβώς. Τα μαθήματα θα γίνουν πλέον όλα διά ζώσης. Μέτρα για την προστασία από τον κορωνοϊό δεν υπάρχουνε παρά μόνο στην περίπτωση κάποιας νόσησης. Κατά τα άλλα το Ωδείο θα λειτουργήσει όπως και παλιά. Με μαθήματα του, τα σύνολα των οργάνων, τις χορωδίες του. Όλα τα μαθήματα θα γίνουν στο χώρο του Δημοτικού Ωδείου.

Ερ: Ανταποκρίνονται οι γονείς και οι μαθητές με τα στοιχεία έως τώρα, έως σήμερα ;

Απ: Ολοένα και περισσότερο και οι παλιοί μαθητές έχουν έρθει να γραφτούν. Μετά το Open day και μια καμπάνια που κάναμε για την ενημέρωση των νεότερων μαθητών, των μικρών παιδιών έχουμε και από εκεί προσέλευση, επομένως θα είναι μια πολύ καλή σχολική χρονιά.

Ερ: Φανταζόμαστε ότι επανέρχονται και οι εκδηλώσεις που κάνει στη διάρκεια του εκπαιδευτικού έτους  το Δημοτικό Ωδείο;

Απ: Όσον αφορά το θέμα των εκδηλώσεων και σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Cosmopolis θα διοργανωθεί το τριήμερο «Γ. Α Παπαϊωάννου» στη Μεγάλη Λέσχη, τρεις σπουδαίες συναυλίες κλασσικής μουσικής από τις 18 έως τις 20 Νοεμβρίου. Θα υπάρχουν βέβαια και άλλες εκδηλώσεις στο CosmoClassical μέχρι τις αρχές Δεκέμβρη. Από την καινούρια σχολική χρονιά, το Ωδείο θα προγραμματίσει καινούριες σχολικές εκδηλώσεις με τους μαθητές και τους καθηγητές του, με καλεσμένους καλλιτέχνες μέχρι και το καλοκαίρι.

Ερ: Το κλίμα πως είναι; Χαίρεστε εσείς οι καθηγητές, οι μαθητές ξανασυναντιέστε υπό κανονικές συνθήκες;

Απ: Νομίζω ότι είναι πάρα πολύ θετικό το κλίμα, πολύ ευχάριστο. Όλοι είναι χαρούμενοι που επιτέλους μπορούν να συναντηθούν και να δημιουργήσουν από κοινού σε κοινούς χώρους και χωρίς κάποια αυστηρά μέτρα και να αφιερωθούν στο έργο τους. Είναι κάτι πάρα πολύ θετικό και δημιουργικό για όλους.

Ερ: Τα οικονομικά του Δημοτικού Ωδείου πως είναι;

Απ: Εφόσον οι συμπολίτες μας, είναι συνεπείς στις πληρωμές των διδάκτρων, δεν υπάρχει κανένα  απολύτως πρόβλημα και για το εκπαιδευτικό και για το καλλιτεχνικό έργο του Δημοτικού Ωδείου.

Ερ: Πως χειρίζεστε το θέμα αυτών που καθυστερούν στις πληρωμές των διδάκτρων ή και το αποφεύγουν κιόλας; Είναι δύσκολα πράγματα αυτά.

Απ: Νομίζω ότι όλοι οι συμπολίτες μας εφόσον μια τέτοια υπηρεσία σε τόσο προσιτή  τιμή, θυμίζω ότι τα δίδακτρα έχουν να αναπροσαρμοστούν τουλάχιστον μια δεκαετία και επιπλέον υπάρχουν και διευκολύνσεις για οικονομικές ομάδες, πολύτεχνους, ευπαθείς κτλ, πρέπει να σεβαστούν τη συμφωνία που κάνουν με το Δημοτικό Ωδείο και να είναι συνεπείς στην καταβολή των διδάκτρων των παιδιών τους. Επίσης για κάποιες περιπτώσεις ειδικές που μπορεί να υπάρξει κάποια δυσκολία στην καταβολή, γίνονται και εκεί προσπάθειες για κάποιες συμφωνίες, για διακανονισμό κτλ. Οπότε νομίζω ότι και σε αυτό το θέμα με σωστό τρόπο θα πάμε πολύ καλά και θα ρυθμιστούν και  οι όποιες εκκρεμότητες.

Διαβάστε επίσης