“Ξενοφώντας” “Ζορμπάς” και μετά … ήρθαν οι μέλισσες ! – Καλό μήνα !

 “Ξενοφώντας” “Ζορμπάς” και μετά …  ήρθαν οι μέλισσες ! –  Καλό μήνα !

Μαζί με τον “Ξενοφώντα” και τον “Ζορμπά” άρχισαν και οι πρώτες Φθινοπωρινές σκέψεις αφού ο Οκτώβρης είναι ο μήνας που σκουπίζει όλες τις καλοκαιρινές συνήθειες και μας βάζει σε άλλους ρυθμούς.

Ο “Ζορμπάς” που μας ήρθε στα καπάκια μετά τον “Ξενοφώντα” ήταν πιο ζόρικος και δημιούργησε αρκετά προβλήματα στη Νότα Ελλάδα με τον κυκλώνα να τα σηκώνει όλα στο πέρασμα του.

Σύμφωνα με αυτά που είδαμε στις τηλεοράσεις και αυτά που διαβάσαμε σε διάφορα site στο μάτι του κυκλώνα Εύβοια και Πελοπόννησος με πολλές καταστροφές και εγκλωβισμένους.

Εκεί ξέσπασε ο κυκλώνας και τα έκανε όλα μαντάρα.

Ρς μήπως ο Τσίπρας αρχίζει και γίνεται ψιλογκαντεμάκος ;

ΜΑΤΙ – “ΖΟΡΜΠΑΣ” – “ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ” και τι άλλο έρχεται ποιός ξέρει ;

Ενώ ο άνθρωπος είναι αλήθεια οτι δεν έχει την αύρα του γκαντέμη παρόλα αυτά εξελίσσεται σε μαυρόγατα.

Παρόλα αυτά καλό μήνα και καλό Οκτώβρη.

Σύμφωνα με την νέα επικαιροποιημένη πρόβλεψη της ΕΜΥ ο καιρός θα έχει φαινόμενα και σήμερα Δευτέρα αλλά απο αύριο Τρίτη αυτά υποχωρούν και η θερμοκρασία ανεβαίνει με την υψηλότερη στους 23 βαθμούς.

Είναι γεγονός οτι ξεχνάμε οριστικά τα 29άρια και τα 30άρια και μπαίνουμε σε άλλους ρυθμούς με τον επερχόμενο χειμώνα να είναι πραγματικά ένα ερωτηματικό αφού κανείς δεν ξέρει πως θα κυμανθεί καιρικά.

Κανείς δεν μιλάει , κανείς δεν κάνει την παραμικρή πρόβλεψη και αυτό δεν είναι καλό σημάδι.

Μάλλον δεν θα είναι καλά τα νέα  και για αυτό έχουμε σιγή ασυρμάτου.

Αν ήταν καλά θα λαλούσαν τα κοκόρια.

Κάπου πήρε το αυτάκι μου μου οτι απο εδώ και στο εξής οι χειμώνες θα είναι ψυχροί και δύσκολοι.

Αυτό είναι ένα πρόβλημα που γίνεται ακόμα μεγαλύτερο αν σκεφτεί κανείς οτι η τιμή έναρξης του πετρελαίου θέρμανσης θα είναι στα ύψη.

Πάνω απο 1 ευρώ και κανείς δεν ξέρει που θα κάτσει η μπίλια.

 

Χθες ήταν και η μέρα δημοψηφίσαματος για 1,8 εκατομμύρια Σκοπιανούς που κλήθηκαν να πούν ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην συμφωνία των ΠΡΕΣΠΩΝ.

Καταλαβαίνετε οτι το σήριαλ αυτό έχει ακόμα πολύ δρόμο και τα δύσκολα για την ελληνική κυβέρνηση θα ξεκινήσουν αν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος , το οποίο δεν είναι γνωστό την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές , είναι ΝΑΙ.

Όλοι οι πολιτικοί αναλυτές μιλούσαν πάντως, πριν κλείσουν οι κάλπες, έστω και για οριακό προβάδισμα του ΝΑΙ αφού ο Ζάεφ έχει κάνει όλο αυτό τον καιρό πολύ δουλειά για να βγει μπροστά το ΝΑΙ.

 

Δεν υπολογίζονται οι μειώσεις των συντάξεων μέσα στον προυπολογισμό του 2019 σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές και αυτό που μένει να αποσαφηνιστεί είναι αν αυτή η ενέργεια έγινε κατόπιν συμφωνίας με τους δανειστές ή αποτελεί μονομερή κίνηση της ελληνικής κυβέρνησης που γνωρίζει πολύ καλά οτι αν θέλει να έχει ελπίδες στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση θα πρέπει να ματαιώσει με κάθε τρόπο την μείωση αυτή που έχει υπογράψει.

Από την άλλη είναι δύσκολο να πράξει η κυβέρνηση κάτι τέτοιο χωρίς την σύμφωνη γνώμη των δανειστών αφού μία τέτοια πρωτοβουλία θα δημιουργούσε μεγάλα προβλήματα όσο αφορά την έξοδο της χώρας στις αγορές αφού θα έχανε ένα μεγάλο μέρος της αξιοπιστίας της.

Είναι αυτό που λέμε μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα για τον Τσίπρα που θα πρέπει να βρει τρόπο να αποφύγει και τον γκρεμό και το ρέμα.

Να αποφύγει αυτά τα γκρεμνά της μείωσης των συντάξεων και απο το 2020 τα γκρεμνά της μείωσης του αφορολόγητου.

 

Είμαστε πανέτοιμοι και για την  φετεινή γιορτή του κάστανου πάνω στη Νικήσιανη στο καστανόδασος.

Πολλά κάστανα, σουβλάκια ,παραδοσιακή μουσική και χοροί.

 

Χαμηλές ταχύτητες και μεγάλη προσοχή στους δρόμους τώρα με τα πρωτοβρόχια του Φθινοπώρου γιατί οι δρόμοι μετατρέπονται σε παγίδες θανάτου.

Είχε να βρέξει πάνω απο 40 ημέρες και καταλαβαίνετε οτι οι δρόμοι μας που δεν είναι και για πολλά – πολλά με με τις πρώτες αυτές βροχές γίνονται πάρα πολύ επικίνδυνοι.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

‘Ολα θα πάνε καλά και τον Οκτώβρη που ελπίζουμε οτι δεν θα έχει κάτι μετά και τον “ΖΟΡΜΠΑ”.

Είμαστε αποφασισμένοι απο χρόνια να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο και να έχουμε καλή ψυχολογία\ γιατί δεν γίνεται αλλιώς , γιατί δεν βγαίνει αλλιώς.

Θα τα ξαναπούμε και πάλι αύριο το πρωί.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης