• 3 Μαΐου 2024,

Ξηλώνονται τα κάγκελα περιμετρικά Διοικητηρίου- Αμφιθεάτρου!

 Ξηλώνονται τα κάγκελα περιμετρικά Διοικητηρίου- Αμφιθεάτρου!

Στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που δόθηκε το πρωί της Τρίτης στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Αντωνιάδη, ανακοινώθηκε η απόφαση του να ξηλωθούν τα κάγκελα περιμετρικά του κτηρίου του Διοικητηρίου και του Αμφιθεάτρου.

Πρόκειται για κάγκελα πολλών μέτρων μήκους που προσέφεραν ασφάλεια στους χώρους έξω από τα κτίρια, τα οποία τοποθετήθηκαν την εποχή του Νομάρχη κ. Θόδωρου Καλλιοντζή. Είχαν τη δυνατότητα να αποκλείουν όλη την περιοχή. Κάτι που έγινε κυρίως όταν Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας ήταν ο Θόδωρος Μαρκόπουλος. Τότε το σύστημα ασφαλείας λειτούργησε όπως αρχικά προβλέπονταν.

Τα κάγκελα αυτά ξηλώνονται, οι κήποι πέριξ του Διοικητηρίου περιποιούνται και προσφέρονται στο κοινό. Με την προϋπόθεση φυσικά να προστατευτούν και να μην υπάρχουν βανδαλισμοί. Την εργασία παρακολούθησης αυτής της λειτουργίας αναλαμβάνει προσωπικό της Περιφερειακής Ενότητας (ως το μεσημέρι) αλλά και κάμερες που υπάρχουν περιμετρικά των κτιρίων.

Ο Κώστας Αντωνιάδης ανακοίνωσε την υπογραφή σύμβασης με εργολάβο για μία δαπάνη 60 χιλιάδων ευρώ όπου οι κήποι ανανεώνουν το δίκτυο ποτίσματος τους. Γίνονται φυτεύσεις λουλουδιών, ενισχύεται ο φωτισμός. Στο σκεπτικό να προσφερθούν ως χώροι αναψυχής στο κοινό, σε μία ιδέα που προβλέπει ενοποιημένες αυτές τις περιοχές με τις όμορες του αρχαιολογικού μουσείου και του Πάρκου Φαλήρου.

Οι συγκεκριμένες αλλαγές φαίνεται ότι θα εξελιχθούν πάρα πολύ γρήγορα.

Στη χθεσινή συνέντευξη τύπου ο Κώστας Αντωνιάδης μίλησε και για το πρόσφατο κύμα κακοκαιρίας κάνοντας παρατηρήσεις τους τέσσερις δημάρχους επειδή ανακοίνωσαν τη μη λειτουργία των σχολείων (την περασμένη Παρασκευή) χωρίς να ενημερώσουν το συντονιστικό όργανο του Νομού Καβάλας.

Για την κακοκαιρία και τις αντοχές του Νομού ο κ. Αντωνιάδης είπε:

«Στην περιοχή μας υπήρχαν όντως οι έντονες βροχές που προβλέπονταν. Η γενική εικόνα του Νομού Καβάλας είναι ότι άντεξε στην κακοκαιρία και αυτό όχι γιατί δεν έπεσε πολύ νερό αλλά γιατί κάποιοι άνθρωποι δούλεψαν έγκαιρα.

Ευχαριστώ τους εργαζόμενους της Πολιτικής Προστασίας και της Τεχνικής Υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας. Από την ολοκλήρωση των φαινομένων και μετά μας τηλεφωνούν πολίτες και μας ευχαριστούν για τη δουλειά που κάναμε. Ειδικά κάτοικοι της Θάσου. Άντεξαν ο Νέστος, το Παγγαίο, η δημοτική ενότητα Φιλίππων. Περιοχές που το προηγούμενο διάστημα υπήρχαν ζημιές από βροχές.

Έχουμε καλή συνεργασία με τους τέσσερις δημάρχους. Θα ήθελα συντονισμένες αποφάσεις όταν πρόκειται για μη λειτουργία σχολείων. Δεν ήταν καλή εικόνα που παρουσιάστηκε το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης όπου ο ένας μετά τον άλλον οι δήμαρχοι μόνοι τους έκλειναν τα σχολεία χωρίς να ενημερωθεί το συντονιστικό».

Ο Κώστας Αντωνιάδης ανακοίνωσε τέλος ότι την Παρασκευή θα συγκαλέσει σύσκεψη τοπικών φορέων για να συζητηθεί η από κοινού διεκδίκηση του παλιού δικαστηρίου της Καβάλας. Ενός κτιρίου σύμβολο όπως είπε, που ρημάζει. Προτρέποντας τους τοπικούς φορείς σε κοινή δράση για να επιτευχθεί η παραχώρηση του ακινήτου από την ΕΤΑΔ.

(Μετά το τέλος της συνέντευξης τύπου ο κ. Αντωνιάδης υπέγραψε σύμβαση για το έργο των 60.000 ευρώ στην περιοχή των κήπων του Διοικητηρίου. Η υπογραφή έγινε με τον εργολάβο Νίκο Λουκάκη- φωτογραφία).

Διαβάστε επίσης