• 29 Απριλίου 2024,

Υπάλληλοι του Δήμου Καβάλας μετατάχθηκαν σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση!

 Υπάλληλοι του Δήμου Καβάλας μετατάχθηκαν σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση!

Την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου η Υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως υπέγραψε την προβλεπόμενη απόφαση προκειμένου να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η ολοκλήρωσης της διαδικασίας μετάταξης μέσω του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας Εργαζομένων από τον δημόσιο τομέα και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Πρόκειται για απόφαση που αφορά εργαζόμενους που μετακινούνται σε υπηρεσίες αρμοδιότητας της. Όλα όσα έγιναν έχουν στενή σχέση  με το ενιαίο σύστημα κινητικότητας στη δημόσια διοίκηση και την αυτοδιοίκηση.

Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων στο οποίο έληξε. Σύμφωνα όμως με πληροφορίες θα επακολουθήσουν κι άλλα παρόμοια προγράμματα. Έχει ήδη αναφερθεί ότι ο Δήμος Καβάλας από την διαδικασία βγαίνει «λαβωμένος» υπό την έννοια ότι περισσότεροι από 10 εργαζόμενοι του – έμπειροι και καλοί- αποχωρούν από τις υπηρεσίες του και όπως φαίνεται οι περισσότεροι μετακινούνται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Καβάλας και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Καβάλας.

Το πιο πιθανό δηλαδή είναι να εργάζονται στο Διοικητήριο. Στη συγκεκριμένη απόφαση της Υπουργού Παιδείας υπάρχουν έξι περιπτώσεις δημοτικών υπαλλήλων που αποχωρούν από το Δήμο Καβάλας, δύο από αυτούς θα εργαστούν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Οι υπόλοιποι στη Δευτεροβάθμια. Οι δύο υπηρεσίες ενισχύονται σημαντικά αν και έως τώρα δεν έχει αναφερθεί σε αυτές έλλειψη προσωπικού. Σύμφωνα με τον οργανισμό λειτουργίας τους έχουν κενά, τα πιο πολλά μάλλον είναι θεωρητικά.

Στην ίδια απόφαση αναφέρεται υπάλληλος του Δήμου Νέστου που θα εργαστεί επίσης στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ενώ την ίδια υπηρεσία προτιμά εργαζόμενος επί σειρά ετών στο πρώην ΤΕΙ Καβάλας. Η απόφαση της κ. Υπουργού αναφέρεται σε αρκετούς ακόμη πρώην δημοτικούς υπαλλήλους άλλων δήμων της χώρας που όλοι τους πηγαίνουν σε αντίστοιχες υπηρεσίες στις πόλεις ή τους νομούς όπου εργάζονταν.

Ας δούμε ειδικότερα το περιεχόμενο της απόφασης για εργαζόμενους στην αυτοδιοίκηση και στο δημόσιο στο Ν. Καβάλας. Αναφέρεται εργάτης του Δήμου Καβάλας που μετακινείται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, σε θέση κλητήρα- επιστάτη.

Διοικητικοί υπάλληλοι του Δήμου Καβάλας μετακινούνται στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και ο έως πρόσφατα πρόεδρος του σωματείου ΟΤΑ Καβάλας! Ο υπάλληλος του Δήμου Νέστου στο παρελθόν εργάζονταν στο Δήμο Καβάλας, μετακινήθηκε στο Δήμο Νέστου και τώρα μετακινείται στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Νομού Καβάλας.

Ο Δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης που ρωτήθηκε σχετικά σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, περιέγραψε άδικη τη διαδικασία για το Δήμο Καβάλας καθώς ισχυρίστηκε ότι από αυτήν ο Δήμος Καβάλας δεν μπορούσε να επωφεληθεί.

Δεν υπήρχε δηλαδή η δυνατότητα εργαζόμενοι σε άλλους Δήμους ή σε άλλες θέσεις του δημοσίου να μεταταχθούν στο Δήμο Καβάλας. Αυτό φαίνεται ότι αλλάζει στις επόμενες ίδιες διαδικασίες, μέσα από τις οποίες ο Δήμος Καβάλας μπορεί να ελπίζει ότι θα υπάρξουν εργαζόμενοι που θα προτιμήσουν τις υπηρεσίες του.

*Σε άλλη διαδικασία ίδιας μετακίνησης- κινητικότητας εργαζόμενη από την ΑΑΔΕ Καβάλας μετακινείται στον ΕΦΕΤ της Κομοτηνής.

*Την προηγούμενη εβδομάδα δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η απόφαση μετάταξης υπαλλήλου του Δήμου Καβάλας στην τοπική υπηρεσία του ΟΑΕΔ.

Διαβάστε επίσης