• 5 Μαΐου 2024,

Υπάρχει ημερομηνία εκλογών στα Επιμελητήρια

 Υπάρχει ημερομηνία εκλογών στα Επιμελητήρια

Στα Επιμελητήρια όλης της χώρας έφτασε πριν από λίγες ημέρες, έγγραφο του αρμόδιου υπουργείου, που υποτίθεται ότι συγκεκριμενοποιεί την ημερομηνία των εκλογών, που κατά γενική ομολογία, έχουν αργήσει πάρα πολύ. Το έγγραφο κάνει λόγο για εκλογές για εκλογές στα Επιμελητήρια της χώρας, το χρονικό διάστημα 5 με 19 Νοεμβρίου.

Οι εκλογές στο Επιμελητήριο Καβάλας, τη τελευταία φορά που έγιναν διήρκεσαν τρεις ημέρες, κάτι που φαίνεται αν δεν αλλάξουν τα δεδομένα να γίνει κι αυτή τη φορά.

Για να πραγματοποιηθούν οι εκλογές στα Επιμελητήρια το Νοέμβριο του 2017, πρέπει απαραίτητα έξι μήνες νωρίτερα να εκλεγεί εφορευτική επιτροπή. Το μεγάλο ερώτημα είναι πως θα γίνουν οι εκλογές, δηλαδή αν θα προβλέπεται με τη νέα νομοθεσία που αναμένεται, εκλογική διαδικασία στα επιμελητήρια όπως είναι σήμερα, ή συγχώνευσή τους.

Λόγω της αβεβαιότητας, που υπάρχει για το μέλλον και του Επιμελητηρίου Καβάλας, ο Πρόεδρος Άγγ. Τσατσούλης έχει παγώσει τις πρωτοβουλίες του, σχετικά με το Βιοτεχνικό Πάρκο. Το γεγονός δεν αρέσει στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που ήλπιζε να έρθει σε συμφωνία εγκαίρως με το Επιμελητήριο και να του παραχωρήσει το Βιοτεχνικό πάρκο, που βρίσκεται στη Νέα Καρβάλη.

Σχετικά με τις εκκρεμότητες στην επιμελητηριακή νομοθεσία και τις εκλογές, στάλθηκε επιστολή στον αρμόδιο υπουργό οικονομίας και ανάπτυξης Δήμο Παπαδημητρίου, κοινοποιείται στον γενικό γραμματέα εμπορίου Αντώνη Παπαβεράκη, από την Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Επιμελητηρίων.

Σήμερα θα βρίσκεται στο Επιμελητήριο Καβάλας ο υποδιοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Μουρμούρας.

Η επιστολή της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων στα Επιμελητήρια, αναφέρει τα ακόλουθα:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Επιμελητηρίων επιθυμεί να σας κάνει κοινωνό των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν σήμερα τα Επιμελητήρια και είναι στη διάθεσή σας για να σας εκθέσει, υπεύθυνα και τεκμηριωμένα, τις απόψεις του για: την τροποποίηση της Επιμελητηριακής νομοθεσίας, τον ρόλο των Επιμελητηρίων και τη σχέση με το Υπουργείο Οικονομίας. Το  Γενικό Εμπορικό Μητρώο και την Υπηρεσία μιας Στάσης . Το ρόλο του Εποπτικού Συμβουλίου. Τις επικείμενες εκλογές των Επιμελητηρίων. Τους οργανισμούς, την κινητικότητα και το προσωπικό των Επιμελητηρίων.  Για τον λόγο αυτό ζητούμε να ορίσετε συνάντηση το συντομότερο δυνατόν».

Διαβάστε επίσης