• 30 Απριλίου 2024,

Υπέρ της νομοθετικής λύσης για τη «Ροδόπη» και η Συμπαράταξη Πολιτών

 Υπέρ της νομοθετικής λύσης για τη «Ροδόπη» και η Συμπαράταξη Πολιτών

Ο Σωτήρης Σωτηριάδης μίλησε χθες στο ραδιόφωνο της Πρωινής για τα δύο δημοτικά προβλήματα. Στη «Ροδόπη» και των ανταποδοτικών τελών. Περισσότερο μίλησε για το πρόβλημα των μη νόμιμων χώρων στάθμευσης στο κέντρο της πόλης.

Η παράταξη είναι υπέρ μιας νομοθετικής λύσης που ταυτόχρονα θα δώσει χρόνο ώστε να λυθεί το πρόβλημα με το σχέδιο πόλη.

Οι δηλώσεις Σωτηριάδη

Ερ: Ποια είναι η άποψη της παράταξης σας για τους χώρους στάθμευσης και το ζήτημα που ανέκυψε;

Απ: Δεν θεωρώ ότι πρέπει να πέφτουμε από τα σύννεφα βλέποντας την υπόθεση που εξελίσσεται γύρω από το χώρο στάθμευσης της Ροδόπης.

Δεν μας εκπλήσσει ότι έγινε. Γνωρίζαμε για την έγκριση του γενικού πολεοδομικού σχεδίου και ότι αυτός ο χώρος ήταν χαρακτηρισμένος ως χώρος πρασίνου και πλατείας  με υπόγειο χώρο στάθμευσης. Αποδεικνύει βέβαια για άλλη μια φορά ότι όλα αυτά τα χρόνια υπήρχε μια έλλειψη οράματος και αυτό που λέμε πολλές φορές σχεδιασμός στο πόδι.

Με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε σε αυτό το αδιέξοδο και θέλω να πιστεύω ότι θα είναι μόνο ο συγκεκριμένος χώρος στάθμευσης που δεν θα λειτουργεί και δεν θα προκύψουν κι άλλοι. Σε αυτή τη λογική λέω εγώ ότι δεν μας εκπλήσσει όλο αυτό.

Πάνω κάτω το περιμέναμε σε κάποια στιγμή. Απλά το ερωτηματικό ήταν σε ποια διοίκηση θα συμβεί. Ο λαός μας λέει κάτι πολύ συγκεκριμένο και σοφό ίσως: «ο κόσμος το είχε τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι».

Ερ: Και τι κάνουμε τώρα; Τι προτείνετε να κάνουμε τώρα;

Απ: Θεωρώ ότι δεν πρέπει να μπαίνουμε τώρα σ` ένα κυνήγι μαγισσών. Ποιος, τι και γιατί. Πρέπει να βρούμε μια λύση σε αυτό το πρόβλημα που προκύπτει. Αυτός είναι ο ρόλος μας ως ένα πολιτικό όργανο. Να βρούμε μια λύση στο πρόβλημα που προκύπτει.

Από τη στιγμή που δεν αλλάζει και παραμένει η ίδια χρήση γης, θεωρώ ότι αυτός ο χώρος δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το λόγο που χρησιμοποιούτανε μέχρι και πριν 1 μήνα περίπου. Άλλωστε δεν έπαψε να ισχύει ο λόγος που σφραγίστηκε αυτός ο χώρος.

Σε διαφορετική περίπτωση θα μπορούσε αυτή τη στιγμή όντως είτε να συνεχιστεί από τον εκμισθωτή ο συγκεκριμένος χώρος και να έχει την ίδια αξιοποίηση, την ίδια εκμετάλλευση, είτε να γίνει αυτό που πρότεινε η κ. Ιωσηφίδου, ο κ. Παπαδόπουλος  και αυτό που θέλει ο κ. Λεωνίδας Παππάς για δωρεάν  χώρο στάθμευση. Δηλαδή παρκάρισμα στη Ροδόπη χωρίς κανένα αντίτιμο.

Κάτι που φαίνεται ότι όλα αυτά τα χρόνια πραγματικά δεν ήταν στις προθέσεις τους και στην πολιτική τους βούληση. Εμείς ως δημοτική παράταξη όλα αυτά τα χρόνια λέγαμε το εξής και είναι και στις προτάσεις μας κάθε φορά στις προεκλογικές αλλά και στις μετεκλογικές, αυτή είναι η θέση μας, ότι οι χώροι στάθμευσης δεν θα έπρεπε να υπάρχουν στο κέντρο της πόλης. Έπρεπε να είναι τοποθετημένοι περιμετρικά του κέντρου για να γλυτώνουμε, να αποφεύγουμε τη συμφόρηση στο κέντρο της πόλης.

Το συγκεκριμένο ζήτημα ανοίγει μια ατζέντα με πολλά άλλα  ζητήματα και πολλά άλλα  θέματα  που έχουν να κάνουν με το κυκλοφοριακό, που έχουν να κάνουν με το σταθμό του Υπεραστικού ΚΤΕΛ που βρίσκεται εκεί και θα πρέπει να μετακινηθεί, να φύγει από το κέντρο της πόλης.

Ερ: Σήμερα έχουμε μια κλειστή Ροδόπη που φαίνεται ότι δεν μπορεί να λειτουργεί σαν παρκινγκ είτε δωρεάν είτε με πληρωμή, άρα τι γίνεται;

Απ: Θα πρέπει κατά την άποψη μας να βρεθεί λύση μέσω μιας νομοθετικής πράξης από την κεντρική διοίκηση. Χρειάζεται πολιτική παρέμβαση. Μόνο έτσι πιστεύουμε ότι μπορεί άμεσα να δοθεί έστω και  μια προσωρινή λύση για να χρησιμοποιηθεί αυτός ο χώρος όπως χρησιμοποιούτανε μέχρι πρότινος.

Αναφέρομαι στην πρόταση μας και δεν είμαστε οι μοναδικοί, δεν διεκδικούμε πνευματικά δικαιώματα, όταν κάποιοι εδώ και χρόνια λέγανε και κάνανε συγκεκριμένες προτάσεις, κάποιοι που σήμερα λένε μα και εμείς θέλουμε τη συνεννόηση, θέλουμε τη συνεργασία, μας χαρακτήριζαν, μας αντιμετώπιζαν με μια αλαζονεία, με μια έπαρση λες και ήμασταν από άλλο πλανήτη όταν κάναμε αυτές τις προτάσεις.

Κάποια στιγμή θα πρέπει λίγο να δούμε ότι κάποιοι έχουν ευθύνες.  Ευθύνες μεγάλες, πολιτικές ευθύνες. Οι προηγούμενες διοικήσεις, η διοίκηση Σιμιτσή κυρίως και η διοίκηση Τσανάκα για να είμαστε ειλικρινείς.

Ερ: Η «Συμπαράταξη Πολιτών» τα έλεγε και το προέβλεπε αυτά που γίνονται σήμερα; Αυτό μας λέτε;

Απ: Και τα έλεγε και τα έγραφε στο πρόγραμμα της εδώ και 10 χρόνια, από το 2010.

Ερ: Τώρα τι κάνουμε με τα ανταποδοτικά τέλη; Τι λέει η «Συμπαράταξη Πολιτών»;

Απ: Είναι ένα άλλο μεγάλο θέμα που εξελίσσεται σε σήριαλ. Η διοίκηση Μουριάδη με το καλημέρα έκανε το αδιανόητο, προχώρησε σε μια αύξηση λανθασμένη κατά την άποψη μας της τάξεως του 45%.

Στο σπίτι του κρεμασμένου καλό είναι να μη μιλάμε για σχοινί. Αυτό το αναφέρω ακούγοντας και τις δηλώσεις του κ. Παππά. Να εξηγήσει η αντιπολίτευση για την αύξηση που έφερε η διοίκηση; Εμείς σαν δημοτική παράταξη ήμασταν αρνητικοί στην αύξηση του 45% όταν την έφερε η διοίκηση του κ. Μουριάδη.

Διαβάστε επίσης