Υπό ανάκληση η απόφαση των δημοτικών τελών του 2020

 Υπό ανάκληση η απόφαση των δημοτικών τελών του 2020

Δεν συζητήθηκε χθες το μεσημέρι στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καβάλας (φωτογραφία) το σχέδιο του προϋπολογισμού για το έτος 2020. Ήταν το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης αλλά αναβλήθηκε λόγω σοβαρού όπως φαίνεται θέματος, το οποίο αφορά τον προϋπολογισμό και την πρόσφατη απόφαση ορισμού των δημοτικών τελών. Αυτά που ψηφίστηκαν από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου (η πρόταση της παράταξης της  κ. Τσανάκα) θεωρούνται μη νόμιμα από την οικονομική υπηρεσία του Δήμου. Ο διευθυντής της οποίας επαναφέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο! Έτσι και ο προϋπολογισμός δεν συντάσσεται και δεν εγκρίνεται,  και τα δημοτικά τέλη είναι υπό ανάκληση.

Κατά την υπηρεσία η πρόταση της κ. Τσανάκα δημιουργεί προβλήματα στις λεγόμενες πολυετείς υποχρεώσεις της Καθαριότητας ενώ για ποσό 50.000 ευρώ θίγει και το εγκεκριμένο τεχνικό πρόγραμμα του 2020.

Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής οι κυρίες Φρατζεσκάκη- Ιωσηφίδου θεώρησαν τις παρατηρήσεις μόνο διαδικαστικές. Οι οποίες, δήλωσαν, μπορούν να ξεπεραστούν αν ο προτεινόμενος προϋπολογισμός προσαρμοστεί στα δεδομένα των νέων δημοτικών τελών. Ο Κώστας Κουνάκος διατύπωσε αντίθετη πρόβλεψη λέγοντας ότι το θέμα που ανακύπτει είναι και ουσιαστικό. Κάπως έτσι η διοίκηση του Δήμου, η αρμόδια υπηρεσία αλλά και ο κ. Κουνάκος διατύπωσαν εκτίμηση σύμφωνα με την οποία η απόφαση των δημοτικών τελών πρέπει να ανακληθεί. «Το Τεχνικό Πρόγραμμα δεν αλλάζει» είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος. Ουσιαστικά σημείωνε ότι εξ αυτού τουλάχιστον του λόγου η απόφαση των δημοτικών τελών θα ανακληθεί. Το σκεπτικό του οδηγεί στην έγκριση τελικά της δικής του πρότασης για τα δημοτικά τέλη. Σίγουρα το θέμα θα απασχολήσει τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα γίνει μάλλον τη Δευτέρα.

Διαβάστε επίσης