• 13 Μαΐου 2024,

Υπό προετοιμασία ο διαγωνισμός για την ηλεκτρονική ελεγχόμενη στάθμευση στην Καβάλα

 Υπό προετοιμασία ο διαγωνισμός για την ηλεκτρονική ελεγχόμενη στάθμευση στην Καβάλα

Ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Μιχαηλίδης επανήλθε με δηλώσεις του την Παρασκευή στον υπό ωρίμανση και προετοιμασία διαγωνισμό για την ηλεκτρονική ελεγχόμενη στάθμευση στο κέντρο της πόλης.

Αν και τα βασικά διαδικαστικά δεν αλλάζουν, πληροφορηθήκαμε ότι ο τρόπος που θα γίνει διαχείριση του συστήματος μπορεί και να μην εμπλέκει ιδιώτη. Έτσι είναι υπό εξέταση να γίνει η προμήθεια του εξοπλισμού, μέσω διαγωνισμού, αλλά στη συνέχεια η εφαρμογή του μέτρου να αφορά μόνο τις δημοτικές υπηρεσίες.

Ειδικότερα ο κ. Γιώργος Μιχαηλίδης μεταξύ άλλων είπε: «Θα σας εξηγήσω τι μπορεί να γίνει. Πρώτα πρώτα ο Δήμος Πάτρας στην ηλεκτρονική ελεγχόμενη στάθμευση δεν έχει συνεργασία με ιδιώτη. Από ιδιώτη προέρχεται το λογισμικό που χρησιμοποιεί.

Τη διαχείριση της ηλεκτρονικής ελεγχόμενης στάθμευσης την κάνει μόνος του. Είπα ότι θα γίνει διαγωνισμός. Δεν έχουμε καταλήξει ακόμη ότι ο διαγωνισμός θα αφορά και τη διαχείριση του συστήματος. Αν θα περιλαμβάνει και αυτήν, είναι ένα άλλο θέμα. Θα το αποφασίσουμε μετά από συζήτηση.

Προς το παρόν το κουβεντιάζουμε. Με τα έως τώρα δεδομένα ο διαγωνισμός θα αφορά τον εξοπλισμό και το λογισμικό. Συζητάμε αν μπορούμε να διαχειριστούμε μόνοι μας το κομμάτι της οικονομικής διαχείρισης.

Ο διαγωνισμός με λίγα λόγια μπορεί να αφορά μόνο προμήθεια, μπορεί να αφορά και προμήθεια και διαχείριση. Αρχικά όλες αυτές οι συζητήσεις γίνονται με τους υπηρεσιακούς παράγοντες. Ξανά και ξανά.

Για να δούμε τις λεπτομέρειες και αν είναι εφικτό να το διαχειριστούμε μόνοι μας. Φυσικά θα υπάρξει και ενημέρωση των δημοτικών παρατάξεων. Το τι τελικά θα γίνει και πως θα γίνει είναι κάτι που νομίζω ότι περνά και από το Δημοτικό Συμβούλιο και όχι από την Οικονομική Επιτροπή. Δεν είμαι σίγουρος αυτήν την ώρα τι ισχύει αλλά σίγουρα οι παρατάξεις θα ενημερωθούν».

Διαβάστε επίσης