Υποψήφιος στις εσωκομματικές εκλογές του τοπικού ΠΑΣΟΚ ο Κώστας Παπαδόπουλος

 Υποψήφιος στις εσωκομματικές εκλογές του τοπικού ΠΑΣΟΚ ο Κώστας Παπαδόπουλος

Ο Κώστας Παπαδόπουλος είναι συμπολίτης ελεύθερος επαγγελματίας.

Νέος στην ηλικία αλλά πετυχημένος στον τομέα του. Δραστήριος και ανήσυχος. Θα είναι υποψήφιος στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ για μια νέα νομαρχιακή επιτροπή. Εκλογές που θα γίνουν την Κυριακή.

Παρά το ότι προέρχεται από ένα οικογενειακό περιβάλλον γεμάτο ΠΑΣΟΚ και πολιτική (είναι γιος του πρώην βουλευτή Καβάλας κ. Ηλία Παπαδόπουλου), ουσιαστικά πρώτη φορά αποφάσισε να ασχοληθεί με τα εσωκομματικά του κόμματος. Με τους σύγχρονους και ως εκ τούτου απαραίτητους όρους.

Η συνέντευξη

Ερ: Είναι η πρώτη σας υποψηφιότητα αυτή για μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Καβάλας;

Απ: Έχω ασχοληθεί και στο παρελθόν με την πολιτική. Υπήρξα υποψήφιος στη νεολαία του ΠΑΣΟΚ. Φυσικά έχω ζήσει μέσα από το σπίτι μου, μέσα από την οικογένεια μου πολύ έντονα όλους τους προεκλογικούς αγώνες του πατέρα μου, ο οποίος ήταν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ για πολλά χρόνια. Έχω δεχτεί στο παρελθόν προτάσεις να ασχοληθώ με την τοπική αυτοδιοίκηση σαν υποψήφιος σε όλους τους βαθμούς. Αυτό δεν προχώρησε κυρίως λόγω επαγγελματικών απασχολιών. Πάντα είχα το μικρόβιο και τη διάθεση. Τώρα θεωρώ ότι ωρίμασε αυτή η συνθήκη για να προχωρήσουμε. Οι εκλογές για τη Νομαρχιακή Επιτροπή  θα γίνουν την Κυριακή 8 Μαΐου. Στην Καβάλα σημείο ψηφοφορίας θα είναι στο Αμφιθέατρο (αίθουσα Νικόλαος Μάρτης).

Ερ: Έχετε εκδηλώσει ενδιαφέρον να είστε και Γραμματέας της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής;

Απ: Υπάρχει αυτή η προοπτική και αυτή η διάθεση αλλά η διαδικασία προβλέπει πρώτα να εκλεγεί η 11μελής νέα Νομαρχιακή Επιτροπή. Όταν θα συγκροτηθεί σε σώμα τότε με ψηφοφορία θα αποφασίσει για το νέο γραμματέα της Νομαρχιακής. Υπάρχει η διάθεση και θα βγω μπροστά για να το υποστηρίξω.

Ερ: Στις πρόσφατες εκλογές για νέο πρόεδρο στηρίξατε την υποψηφιότητα του Νίκου Ανδρουλάκη;

Απ: Ναι, στις πρόσφατες εκλογές στήριξα ανοιχτά το Νίκο Ανδρουλάκη γιατί πιστεύω ότι μπορεί να δώσει στην παράταξη μας αυτό που χρειάζεται, την προοπτική και την ελπίδα. Με καθαρό τρόπο, χωρίς τα λάθη του παρελθόντος, μια πορεία αυτόνομη όπως αποφάσισε το εκλογικό σώμα. Είναι σε θέση να παίρνει το μήνυμα από την κοινωνία και έχει τη θέληση να ξανακάνει το ΠΑΣΟΚ μεγάλο. Όλη η προσπάθεια και η ελπίδα μας είναι αυτό. Είναι ένας σύγχρονος πολιτικός με θέση και άποψη για όλα τα ζητήματα.

Ερ: Την Κυριακή όσοι λάβουν μέρος στις εκλογές θα ψηφίσουν και για το όνομα του κόμματος. Τι λέτε; ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ ή κάτι άλλο;

Απ: Η υπόθεση με το όνομα είναι μεγάλη ιστορία για το ΠΑΣΟΚ. Ήταν προεκλογική δέσμευση του Ανδρουλάκη να θέσει αυτό το ζήτημα. ΠΑΣΟΚ αλλά μαζί και με το ΚΙΝΑΛ. Το ΚΙΝΑΛ είναι ένα εγχείρημα που ξεκίνησε με την αείμνηστη πρόεδρο μας Φώφη Γεννηματά, η οποία κράτησε στα δύσκολα ενωμένο το χώρο. Μάλιστα ήρθαν και συνεργάστηκαν και άνθρωποι από άλλους χώρους. Αυτό μας έδωσε μια δυναμική στα δύσκολα χρόνια που είχε ο χώρος μας.

Ερ: Τι μπορεί να κάνει μια Νομαρχιακή Επιτροπή ενός κόμματος;  Αλλάξανε τα χρόνια, είμαστε πλέον στο 2022, αλλάξανε οι εποχές.

Απ: Σίγουρα αλλάξανε οι εποχές. Παρόλα αυτά οι Νομαρχιακές πρέπει να μεταφέρουν τη φωνή του κόσμου μέσω της θεσμικής τους λειτουργίας. Τα προβλήματα των απλών πολιτών να τα βγάζουν προς τα έξω. Προφανώς να είναι ο δίαυλος επικοινωνίας της κοινωνίας με την παράταξη. Να κοιτάει και να φροντίζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι διάφοροι τοπικοί φορείς, οι επαγγελματικές ομάδες. Όπως πρόσφατα οι εργαζόμενοι στα Πετρέλαια. Να τα μεταφέρει στην ηγεσία, στο κόμμα, στα κεντρικά έτσι ώστε να μπορεί να βρεθεί μια λύση, να προτείνει κάτι το κόμμα το οποίο αύριο, μεθαύριο θα παίξει σημαντικό ρόλο στη διακυβέρνηση της χώρας μας.

Ερ: Για τη ψηφοφορία την Κυριακή ενδιαφέρεται ο κόσμος, θα υπάρχει προσέλευση;

Απ: Υπάρχει διάθεση. Ο κόσμος ρωτάει, ενδιαφέρεται. Δεν έφυγε ποτέ ο κόσμος από την πολιτική. Λίγο τον απογοήτευσαν και τον στεναχωρήσανε κάποιες συμπεριφορές. Ο κόσμος ζει μέσα από τον πολιτική. Όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε κάποια πράγματα μέσα στην πόλη μας, μέσα στη χώρα που ζούμε. Θέλω να πω για τις Νομαρχιακές ότι πρέπει να ξεφύγουμε από την παλαιοκομματική νοοτροπία ότι είναι ένα γραφείο εξυπηρέτησης και επίλυσης προβλημάτων. Αυτό έχει τελειώσει. Ο σύγχρονος πολίτης δε θέλει κάτι τέτοιο. Θέλει ανθρώπους με καθαρές απόψεις, καθαρό λόγο, να μπορεί να συνεννοηθεί και να μεταφέρει τα προβλήματα που υπάρχουν στη καθημερινότητα του. Μπορεί να μην συμφωνούμε  πάντα με όλους. Η πολιτική είναι αυτή αλλά τουλάχιστον να υπάρχει η σωστή συμπεριφορά.

Ερ: Τι θα έπρεπε να κάνει κατά τη γνώμη σας η κυβέρνηση για τους λογαριασμούς ρεύματος; (η ερώτηση υποβλήθηκε πριν τις χθεσινές ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού)

Απ: Αυτό είναι ένα μεγάλο ζήτημα και με τις οικιακές καταναλώσεις αλλά και εμείς οι επαγγελματίες είδαμε νούμερα τα οποία δεν τα πιστεύαμε. Κλείναμε το φάκελο και το ξανανοίγαμε… Δεν είναι σωστές οι κινήσεις της ΝΔ. Μια λύση που έχουμε προτείνει είναι η επιβολή πλαφόν στην τιμή του ρεύματος ώστε το σχετικό κόστος να μοιραστεί σε όλους. Η κυβέρνηση της ΝΔ λίγο βιάστηκε και έριξε βάρος στο φυσικό αέριο. Πρέπει να βάλουμε μπρος τα εργοστάσια, να βγάζουν λιγνίτη. Το ΠΑΣΟΚ σαν προοδευτικό κόμμα αγαπάει και το περιβάλλον και δεν είναι αντίθετο στις αναλώσιμες πηγές ενέργειας, αλλά θεωρεί σωστό να δίνεται η δυνατότητα αξιοποίησης των ΑΠΕ σε όλους τους πολίτες και να μη μοιράζεται η πίτα, όπως κάνει η ΝΔ σήμερα, σε λίγους και ισχυρούς επιχειρηματίες.

Διαβάστε επίσης