• 3 Μαΐου 2024,

Ύστατη προσπάθεια των συνταξιούχων του ΙΚΑ Καβάλας για τα οικογενειακά επιδόματα

 Ύστατη προσπάθεια των συνταξιούχων του ΙΚΑ Καβάλας για τα οικογενειακά επιδόματα

Ένα από τα θέματα που απασχόλησαν χθες τη γενική συνέλευση των συνταξιούχων του ΙΚΑ Καβάλας ήταν αυτό της επιστροφής στο ασφαλιστικό ταμείο των οικογενειακών επιδομάτων με τόκο. Παρά τις υποσχέσεις της Κυβέρνησης για άτοκη επιστροφή των ποσών, τα χρήματα επιστρέφονται τμηματικά και οι τόκοι συνεχίζουν να υπολογίζονται. Η συνέλευση αποφάσισε να γίνει μια ακόμη προσπάθεια, ύστατη, προς την πλευρά των 3 κυβερνητικών βουλευτών. Θα επιδιώξει συνάντηση μαζί τους το προεδρείο του σωματείου. «Θα πάμε τελευταία φορά στους βουλευτές αφού δεν απαντούν στο τηλέφωνο» είπε ο Πέτρος Ταχματζίδης, πρόεδρος των συνταξιούχων του ΙΚΑ Καβάλας.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι αναζητείται τρόπος διαγραφής των τόκων μα αυτός δεν βρέθηκε ακόμη. Ισχυρίζονται ότι υπήρξε καθυστέρηση στην αντιμετώπιση του προβλήματος λόγω της διαδικασίας της αξιολόγησης. Λένε ότι συνεχίζουν να πιέζουν και την κ. Αχτσιόγλου και τον κ. Πετρόπουλο. Ακόμη κι αν όλα αυτά ισχύουν, γεγονός είναι ότι δεν υπάρχει αποτέλεσμα. Ίσως και 1.000 συνταξιούχοι της πόλης και του Νομού επιστρέφουν χρήματα οικογενειακών επιδομάτων παρελθόντων ετών με τόκο, έχουν καταγγελθεί κατασχέσεις κτλ.

Συνέλευση στο Αμφιθέατρο

Γενική συνέλευση με κοπή βασιλόπιτας πραγματοποίησαν στο αμφιθέατρο του διοικητηρίου οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ. Υποχρεωτικά η διαδικασία της συνελεύσεως μετακινήθηκε στο αμφιθέατρο αφού όπως είναι γνωστό δεν τους παραχωρήθηκε η αίθουσα συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου.

Αυτά περιέγραψε με τα πρώτα του λόγια ο πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ Πέτρος Ταχματζίδης. Κατηγόρησε τη διοίκηση του ΕΥΚ ότι δε φέρθηκε ορθά στο σωματείο συνταξιούχων, δηλώνοντας πάντως ότι το σωματείο δεν υποχωρεί. Ευχαρίστησε τον αντιπεριφερειάρχη Θόδωρο Μαρκόπουλο που τους παραχώρησε την αίθουσα του αμφιθεάτρου και οι συνταξιούχοι που τον άκουσαν χειροκρότησαν.

Στην εκδήλωση ήταν παρόντες αντιπροσωπεία του συλλόγου ΑμΕΑ, συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ και της ΒΦΛ και ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Ποτόλιας.

Στη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Ταχματζίδης άσκησε κριτική στην κυβερνητική πολιτική με ειδικότερη αναφορά στα ζητήματα του γνωστού προβλήματος έντοκης επιστροφής χρημάτων των οικογενειακών επιδομάτων. Παρά τις υποσχέσεις που είχαν δοθεί τα χρήματα επιστρέφονται με τόκο αν και οι κυβερνητικοί βουλευτές είχαν πολλάκις υποσχεθεί άτοκη επιστροφή.

 

 

 

Διαβάστε επίσης