• 16 Μαΐου 2024,

Ζητούν να επανέλθει η πιάτσα στην αρχή της οδού Αβέρωφ

 Ζητούν να επανέλθει η πιάτσα στην αρχή της οδού Αβέρωφ

Προκειμένου να υπάρχει ακόμη καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, σωματείο Ταξί και Eurotaxi Καβάλας ζητούν να επανέλθει η πιάτσα στην αρχή της οδού Αβέρωφ.

Υπήρχε για πολλά χρόνια. Καταργήθηκε ουσιαστικά και τυπικά με αφορμή την αλλαγή του σημείου πρόσδεσης των φέρι μποτ. Τον Σεπτέμβρη του 2003 τα φέρι μποτ άλλαξαν σημείο πρόσδεσης.

Εγκατέλειψαν αυτό στην προαναφερθείσα περιοχή. Εξυπηρετούνται μπροστά από το κτίριο του Τελωνείου. Από τότε η πιάτσα της οδού Αβέρωφ ατόνησε. Μια νέα δημιουργήθηκε στο νέο σημείο πρόσδεσης των πλοίων.

Τώρα τα Ταξί ζητούν να επανέλθουν καθώς εκτιμούν ότι η περιοχή μπορεί να προσφέρει επιπλέον κούρσες. Κάθε μέρα είναι εκεί ένα ή περισσότερα αυτοκίνητα. Σταθμεύουν όπως και όπου βρουν. Για να λήξει αυτό το πρόβλημα, ζητούν μόνιμες θέσεις και ορισμό εκ νέου της πιάτσας.

Το διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΚ ασχολήθηκε με το αίτημα στην προηγούμενη του συνεδρίαση. Αποφάσισε να μην λάβει απόφαση. Έχει το αίτημα σε εκκρεμότητα για να επανέλθει πριν το Καλοκαίρι. Με τα έως τώρα δεδομένα το αίτημα φαίνεται ότι θα γίνει δεκτό.

Χθες μίλησε στην Πρωινή ο πρόεδρος του συνεταιρισμού Eurotaxi Καβάλας κ. Μάκης Τερλάκης. Σχετικά με την εορταστική και κυκλοφοριακή κίνηση παραδέχθηκε ότι ως την Τετάρτη δεν υπήρχε στο κέντρο της Καβάλας κάτι αξιόλογο.

Το περιμένουν και τα Ταξί από σήμερα και μετά. Ο κ. Τερλάκης διατυπώνει παράπονα για τα γνωστά καθημερινά κυκλοφοριακά προβλήματα, σημειώνει ότι η κίνηση των πολιτών βράδυ ή απόγευμα είναι μικρή έως ελάχιστη. «Με εξαίρεση τα Σαββατοκύριακα» τονίζει. Το αίτημα για την επαναφορά της πιάτσας στην αρχή της οδού Αβέρωφ, είπε, είναι κοινό. Του Eurotaxi και του σωματείου των ιδιοκτητών.

Διαβάστε επίσης