• 4 Μαΐου 2024,

Πέντε μόνο σχολεία λειτουργούν ως τις 17:30

 Πέντε μόνο σχολεία λειτουργούν ως τις 17:30

Αρχές Αυγούστου το Υπουργείο Παιδείας γνωστοποίησε την αρχική του απόφαση για την εφαρμογή του διευρυμένου ωραρίου λειτουργίας τόσο των Δημοτικών Σχολείων όσο και των Νηπιαγωγείων.

Ως τις 17.30 κάθε απόγευμα αντί ως τις 16.00 που ίσχυε και ισχύει στα λοιπά ολοήμερα. Με την ίδια απόφαση το Υπουργείο πρότεινε την ένταξη στο μέτρο και για το Ν. Καβάλας 24 Δημοτικά σχολεία (αυτά με τους περισσότερους μαθητές) και 10 νηπιαγωγεία.

Ήταν απόφαση των γονέων των μαθητών να συμφωνήσουν. Κι όπως φαίνεται οι περισσότεροι στο Ν. Καβάλας δεν συμφώνησαν (να αφήνουν τα παιδιά τους ως τις 17.30). Κατόπιν τούτου ως τις 17.30 το απόγευμα λειτουργούν μόνο 5 από τα 24 προταθέντα Δημοτικά Σχολεία.

Ειδικότερα: Δημοτικό σχολείο Λιμεναρίων, 1ο Χρυσούπολης, Δημοτικό σχολείο Παληού (φωτογραφία), τα δύο δημοτικά σχολεία της Νέας Περάμου και τέλος το Δημοτικό Σχολείο των Ελευθερών. Το οποίο σημειώνουμε ότι δεν περιλαμβάνονταν στην αρχική πρόταση του Υπουργείου.

Από πλευράς Νηπιαγωγείων, ως 17.30 το απόγευμα λειτουργεί μόνο το Νηπιαγωγείο της παραλίας Οφρυνίου. Σημειώνουμε ότι η διαμορφωθείσα κατάσταση δεν είναι η οριστική. Θα κριθεί στην πράξη και θα συνεχιστεί ίδια αν οι γονείς βολευτούν και συνεχίσουν να αφήνουν τα παιδιά τους στα προαναφερθέντα σχολεία ως τις 17.30 κάθε μέρα.


Με απόφαση του Δήμου Παγγαίου και λόγω εργασιών: «…αναστέλλουμε τη λειτουργία του ολοημέρου τμήματος του Δημοτικού Σχολείου Ποδοχωρίου του Δήμου Παγγαίου από την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2022 έως και την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου».

Διαβάστε επίσης