Έχουμε δίκιο και θα πρέπει να βρούμε τρόπο να το διεκδικήσουμε

 Έχουμε δίκιο και θα πρέπει να βρούμε τρόπο να το διεκδικήσουμε

Εγώ πάντως επιμένω να λέω οτι ο Τσίπρας δεν αναδυκνείει στην διάσταση που πρέπει το πρόβλημα του προσφυγικού που τείνει να στραγγαλίσει την Ελλάδα η οποία  μέχρι σήμερα δείχνει μια αδυναμία αντίδρασης και αποτελεσματικότητας.

Εχουμε δίκιο , το γνωρίζουν οι εταίροι μας αλλα δεν μας το αναγνωρίζουν γιατί δεν μας υπολογίζουν.

Όλα τα παιχνίδια παίζονται στην πλάτη την δική μας αφού αποδυκνείεται για άλλη μια φορά οτι είμαστε ο πιο αδύναμος κρίκος στην Ευρωπαϊκή αλυσίδα.

Ο Τσίπρας θα πρέπει να βρεί τον τρόπο να προστατεύσει την Ελλάδα και να προωθήσεις τις δικές της θέσεις απέναντι σε ένα πρόβλημα που δεν είναι της Ελλάδας αλλα της Ευρώπης όλης.

Το αναφέρουμε αυτό γιατί κάποια εταίροι , ίσως απο συνήθεια θέλουν να μας χρεώσουν και το προσφυγικό.

Κάποιοι άλλοι θέλουν να συνδέσουν το προσφυγικό με την πορεία των διαπραγματεύσεων και πιέζουν την ελληνική κυβέρνηση να κλείσει την συμφωνία για να μπορέσει να αντιμετωπίσει το προσφυγικό πιο αποτελεσματικά και καλά.

Καταλαβαίνετε οτι σε ένα εχθρικό έτσι και αλλιώς περιβάλλον που η Ελλάδα είναι το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης κανείς δεν πρόκειται να βγεί και να μας υπερασπιστεί.

Οτι κάνουμε θα πρέπει να το κάνουμε μόνοι μας και θα πρέπει να το κάνουμε σωστά και γρήγορα.

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μας αδικεί παράφορα και αυτή την αδικία θα πρέπει να την αναδείξουμε και να την καταγγείλουμε.

Ο Αβραμόπουλος δήλωσε προχθές οτι η Ευρώπη έχει στην διάθεση της μόνο δέκα ημέρες για να μπορέσει να μειώσει την προσφυγική ροή απο την Τουρκία που για άλλη μια φορά αποδυκνείεται ο κυρίαρχος του παιχνιδιού,

Εκβιάζει ολόκληρη την Ευρώπη την οποία απειλεί να πλημμυρίσει με πρόσφυγες αφού πρώτα μετατρέψει την Ελλάδα σε ένα απέραντο hot spot.

Καταλαβαίνετε οτι αυτό θα είναι καταστροφικό για την Ελλάδα αφού θα χτυπήσει την χώρα μας στον τουρισμό και πάνω στην καλύτερη μας περίοδο.

Για πολλούς και διαφόρους λόγους θα πρέπει να δοθεί μια λύση , η καλύτερη δυνατή γιατί όλη η τουριστική κίνηση του καλοκαιριού είναι έτοιμη να τιναχτεί στον αέρα.

Ποιός τουρίστας θα ΄θέλει να έρθει σε μια χώρα που είναι γεμάτη πρόσφυγες ;

Οι Ευρωπαίοι ας ετοιμάζουν και τους λαγούς και τα πετραχίλια που θα τους ζητήσει ο Ερντογάν στην επόμενη σύνοδο Κορυφής αφού η εξέλιξη του προσφυγικού θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό απο την αντίδραση της χώρας του.

Είμαι σίγουρος οτι οι Ευρωπαίοι στον πρόσωπο του Ερντογάν θα βρούνε στην κυριολεξία τον μάστορα τους και θα μπούνε σε μια διαδικασία διαπραγμάτευσης όπου για πρώτη φορά ο αντίπαλος θα είναι πιο ισχυρός απο αυτούς.

Τα προβλήματα είναι πολλά και είναι σοβαρά.

Πρώτο είναι το προσφυγικό και μετά όλα τα υπόλοιπα γιατί εμείς έχουμε μετά απο αυτό να αντιμετωπίσουμε σειρά προβλημάτων.

Τώρα όσο αφορά την απόφαση της Ελληνικής κυβέρνησης να ανακαλέσει την πρέσβη μας απο την Αυστρία είναι νομίζω λάθος κίνηση αφού το πρόβλημα δεν θα πρέπει να το εστιάσουμε ανάμεσα σε εμάς και την Αυστρία.

Το πρόβλημα είναι όλης της Ευρώπης και νομίζω οτι η κίνηση αυτή της ανάκλησης βγάζει μια εσωστρέφεια που είναι επικίνδυνη για λόγους τακτικής αφού μπορεί να εξυπηρετεί τα σχέδια των αντιπάλων μας.

Όσο αφορά τους αγρότες και τα μπλόκα τους χθες Παρασκευή αναμενόταν να παρθεί η απόφαση στα μπλόκα για την συνέχιση των κινητοποιήσεων αφού οι διαπραγματεύσεις ροτ Μαξίμου με τους τουρίστες συνεχίζονται.

Άλλοι μπαίνουν , άλλοι βγαίνουν άλλα άκρη δεν βγαίνει.

Ο καιρός παραμένει άστατος και αυτή την εβδομάδα με ασθενείς ΄βροχές αλλα υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Φέτος η άνοιξη θα έρθει πιο νωρίς και εμείς αναμένουμε.

Να είστε καλά και να περάσετε ένα ευχάριστο Σαββατοκύριακο.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης