Απαρηγόρητη η Λ. Γιαννίση – Οι αναποδιές κατατρέχουν την Αγία Μαρίνα

 Απαρηγόρητη η Λ. Γιαννίση – Οι αναποδιές κατατρέχουν την Αγία Μαρίνα

Η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι στη διάρκεια των εορτών, όταν το ίδρυμα «Αγία Μαρίνα» ήταν κλειστό, άγνωστοι έκλεψαν από την δεξαμενή 2.000 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης. Το πετρέλαιο προέρχονταν από δωρεά επιχειρηματία και η «Αγία Μαρίνα» το είχε προμηθευτεί τις παραμονές των Χριστουγέννων. Η ποσότητα δεν είχε χρησιμοποιηθεί διόλου αφού το ίδρυμα παρέμενε κλειστό για την εορταστική περίοδο.

Η πρόεδρος του ιδρύματος Λίτσα Γιαννίση το πρωί της Τρίτης δήλωσε ότι κατόπιν αυτοψίας που πραγματοποίησε, διαπίστωσε ότι η ποσότητα του πετρελαίου χύθηκε στο έδαφος από τρύπα η οποία υπήρχε στη δεξαμενή. Μεγάλη ήταν η ταραχή που δοκίμασε η πρόεδρος όταν ενημερώθηκε από υπάλληλο του ιδρύματος ότι η δεξαμενή ήταν άδεια και η ποσότητα του πετρελαίου έλειπε. Η κ. Γιαννίση ειδοποίησε την αστυνομία κι έσπευσε στο ίδρυμα. Η πόρτα που οδηγεί στον ημι – υπόγειο χώρο όπου βρίσκεται η δεξαμενή και ο καυστήρας δε φαινόταν παραβιασμένη. Επειδή και στο παρελθόν το ίδρυμα είχε πέσει θύμα κλοπής πετρελαίου, είχε τοποθετηθεί σιδερένια πόρτα με κλειδαριά. Στην οποία όμως δε διαπιστώθηκαν σημάδια διαρρήξεως.

Στο σημείο έφτασε και η σήμανση προκειμένου να ερευνήσει για αποτυπώματα. Με τη χρήση φακού και στη χαραμάδα μεταξύ της δεξαμενής και του τοίχου, εντοπίστηκαν δύο τρύπες από τις οποίες χάθηκε το πετρέλαιο. Η ποσότητα που βρισκόταν χυμένη στο πάτωμα, έδωσε την αρχική υπόθεση ότι κάποιοι είχαν επιχειρήσει να μεταγγίσουν το πετρέλαιο. Η κοπή και η απομάκρυνση της δεξαμενής από το σημείο θα έδινε φυσικά περισσότερες απαντήσεις στα ερωτήματα.

Με ηλεκτρικά σώματα θέρμανσης, με κλιματιστικά μηχανήματα και με αερόθερμα που μεταφέρθηκαν από τις κατοικίες των υπευθύνων ζεστάθηκε τη Δευτέρα το ίδρυμα και τα φιλοξενούμενα άτομα. Η δυσάρεστη πτυχής της υπόθεσης ήταν πως το πετρέλαιο προερχόταν από δωρεά ιδιώτη, ο οποίος την παραμονή των Χριστουγέννων γέμισε τη δεξαμενή του ιδρύματος, ενώ διαθέσιμα χρήματα για την αντικατάσταση της χαμένης ποσότητας δεν υπάρχουν.

Το πρωί της Τρίτης κάποιος τεχνικός θα απομάκρυνε τη δεξαμενή και θα τοποθετούσε μια καινούργια. Το σωματείο εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ ενημέρωσε τη διοίκηση ότι θα καταβάλει ποσό 400 ευρώ σε κάποιο πρατήριο, προκειμένου να εφοδιάσει το ίδρυμα με συγκεκριμένη ποσότητα πετρελαίου θέρμανσης. Παρά τις ελπίδες και τις προσδοκίες στην αρχή του νέου έτους, η διοίκηση έχει αποκαρδιωθεί. Το πετρέλαιο και τα τρόφιμα που υπήρχαν στις εγκαταστάσεις πρόσφεραν σιγουριά ότι τουλάχιστον το φαγητό και η ζέστη δε θα έλειπαν από τους φιλοξενούμενους. Κάποιοι μισθοί των εργαζομένων όπως και το δώρο Χριστουγέννων είχαν καταβληθεί φαίνεται όμως ότι οι αναποδιές συνεχίζουν να κατατρέχουν την «Αγία Μαρίνα».

 

 

Διαβάστε επίσης