ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2015

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2015

Στην τελική ευθεία για τις εκλογές της Κυριακής βρίσκονται από σήμερα κόμματα και υποψήφιοι βουλευτές του Ν. Καβάλας. Σήμερα παρουσιάζεται από τον Παναγιώτη Σγουρίδη το ψηφοδέλτιο των ΑΝΕΛ. Αύριο στην Καβάλα ο υποψήφιος βουλευτής επικρατείας ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ Θανάσης Κατρίνης, εντός της εβδομάδας εκδήλωση για τους υποψήφιους βουλευτές του κόμματος Το Ποτάμι. Την Πέμπτη το απόγευμα ομιλία των 6 υποψήφιων βουλευτών της ΝΔ σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου. Εκδήλωση στο εκλογικό περίπτερο του κόμματος θα κάνουν οι υποψήφιοι της Λαϊκής Ενότητας.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες και φήμες προερχόμενες από το Δημαρχείο το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης επέβαλε υψηλό πρόστιμο στον Δήμο Καβάλας για τη λειτουργία του σκουπιδότοπου του το 2011. Είχε προηγηθεί έλεγχος και έρευνα, το αποτέλεσμα των οποίων γνωστοποιείται τώρα. Για αυτόν τον λόγο επισκέφθηκε την Αθήνα την προηγούμενη εβδομάδα η Δήμαρχος. Συνεδριάζει το μεσημέρι η ΠΕΔ ΑΜΘ για το Χωροταξικό. Πιθανή μια ομόφωνη απόφαση. Ανακοίνωση για τη συζήτηση του Χωροταξικού στο δημοτικό συμβούλιο Καβάλας εξέδωσε η παράταξη του Μάκη Παπαδόπουλου. Τρία εκτός προγράμματος κρουαζιερόπλοια αναμένονται το Φθινόπωρο στην Καβάλα. Τρεις προγραμματισμένες αφίξεις αυτή την εβδομάδα στο κεντρικό λιμάνι. Περισσότεροι από 1.000 πρόσφυγες από τη Συρία ήρθαν στην Καβάλα το βράδυ του Σαββάτου με το πλοίο Νήσος Ρόδος. Πρώτη φορά μετακινήθηκαν στα σύνορα και με τα Σκόπια και με τουριστικά λεωφορεία.

 

Το μπουρίνι τα ξημερώματα του Σαββάτου προκάλεσε ζημιές σε ελιές στον πρώην Δήμο Ορφανού. Την Τετάρτη 16 Σεπτέμβρη θα πληρωθούν τα επιδόματα της πρόνοιας, κάνει γνωστό ο σύλλογος ΑΜΕΑ. Δεύτερη παράταση στο έργο παράκαμψης Ελαιοχωρίου θα δώσει στον ανάδοχο η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας που συνεδριάζει την Πέμπτη. Τον Οκτώβρη εκλογική γενική συνέλευση του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών. Αρχίζει το πρωί με πανηγυρική εκδήλωση στο ΤΕΙ Καβάλας το θερινό σχολείο του πειράματος Cern. Πρώτη εκδήλωση με παράδοση βεβαιώσεων πιστοποίησης έκανε χθες στη Δ. Βιβλιοθήκη του τμήμα Καβάλας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης. Η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση θα λύσει σήμερα το πρόβλημα στην Α’ τάξη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Περάμου όπου για τους 51 μαθητές χρειάζεται και δεύτερος εκπαιδευτικός.

 

Διήμερες εκδηλώσεις οργανώνει αυτή την εβδομάδα στο εντευκτήριο του ο Φυσιολατρικός Όμιλος Καβάλας. Το Σάββατο Αγιασμός στη Θρακική Εστία για την έναρξη της νέας περιόδου εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων. Μέχρι τις 22 Σεπτέμβρη στη Δ. Καπναποθήκξη έκθεση από το Σύλλογο Μικρασιατών. Την Κυριακή 4 Οκτώβρη η γιορτή κτηνοτροφίας στον Πλαταμώνα.

 

Ισόπαλος 1-1 ο ΑΟΚ στο χθεσινό φιλικό ματς με το Βυζάντιο Κοκκινοχώματος. Προηγήθηκαν οι γηπεδούχοι με τον Αποστολίδη, ο ΑΟΚ ισοφάρισε στο τέλος με τον Πτηνόπουλο. Τρεις ήττες για την Ένωση στα τρία παιχνίδια στο τουρνουά Μαυροσκούφεια στην Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε επίσης