ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 7 ΜΑΡΤΗ 2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 7 ΜΑΡΤΗ 2013

Σε κατάληψη βρίσκεται από χθες το μεσημέρι το ΤΕΙ Καβάλας, με πρωτοβουλία των σπουδαστών της Βιομηχανικής Πληροφορικής. Η σχολή τους καταργείται ενώ συνεχίζει να κινδυνεύει και το τμήμα Διαχείρισης Πληροφοριών. Όλα αυτά αφορούν το διορθωμένο σχέδιο «Αθηνά» που εντελώς ξαφνικά δημιουργεί μεγάλη αναστάτωση στο ΤΕΙ της πόλης. Οι βουλευτές του Νομού προσπαθούν να αλλάξουν αυτή την εισήγηση με την ευκαιρία της συζήτησης του σχεδίου στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής. Για τον ίδιο λόγο συνεδρίασε χθες η σύγκλητος του ιδρύματος που δήλωσε αντίθετη στις προαναφερθείσες αλλαγές. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν από σήμερα στην Εγνατία οδό, στο ύψος της Μουσθένης. Αφορούν την διευκόλυνση των εργασιών για την κατασκευή των διοδίων. Τελειώνει εντός των ημερών η προανακριτική έρευνα για την υπόθεση των εκδηλώσεων που ανέλαβε να κάνει για την Ν.Α. Καβάλας η δημοσιογράφος Σοφία Μπουδακίδου. Σύμφωνα με πληροφορίες η κ. Μπουδακίδου ενώ κλήθηκε, δεν παρουσιάστηκε στην Πταισματοδίκη για να δώσει κατάθεση. Αντίθετα 12 άλλοι εμπλεκόμενοι κατέθεσαν σχετικά υπομνήματα. Την Δευτέρα θα δώσουν συνέντευξη τύπου οι εργαζόμενοι των Πετρελαίων. Χθες ο Γιώργος Καλαντζής συνάντησε τον Υπουργό Περιβάλλοντος εξασφαλίζοντας υπόσχεση ότι ο περιφερειακός φόρος που προβλέπει η νέα σύμβαση θα αφορά χρήματα που θα ενισχύσουν μόνο τον Νομό Καβάλας.

 

Διαμαρτυρία στο Νοσοκομείο Καβάλας ετοιμάζει για αύριο η Λαϊκή Επιτροπή Καβάλας. Αρκετοί έμποροι βρέθηκαν χθες βράδυ στο Καπνομάγαζο, σε εκδήλωση του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας. 37χρονος λογιστής συνελήφθη στο Ελαιοχώρι επειδή είχε στα χέρια του επιταγές, τις οποίες έκλεψε από την εταιρία που εργάζονταν. Μία εξ αυτών προσπάθησε να εξαργυρώσει σε τραπεζικό κατάστημα της περιοχής. Με την υπόθεση ασχολήθηκε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης. Ερώτηση για το Πειραματικό Γυμνάσιο κατέθεσε στην Βουλή ο Ντίνος Κλειτσιώτης. Νέα παράταση ως τα μέσα Απριλίου έδωσε για το πρόγραμμα Leader η Αναπτυξιακή Καβάλας. Επίσκεψη στο Δημαρχείο της Καβάλας έκανε χθες ο Πρόξενος της Αλβανίας στην Θεσσαλονίκη. Ευχαρίστησε τον Δήμαρχο επειδή ο Δήμος Καβάλας συμπαραστέκεται στους Αλβανούς που ζουν και εργάζονται στην περιοχή. Στην Αλεξανδρούπολη είναι πιθανό να βρίσκεται την Τρίτη ο Αλέξης Τσίπρας.

 

Όλα είναι έτοιμα για την 8η Αλφαβητοπαρέλαση που θα γίνει το Σάββατο στο κέντρο της πόλης, δήλωσε χθες ο πρόεδρος των εκπαιδευτικών Π.Ε. Απόστολος Μουμτζάκης. Συνέντευξη τύπου για το πανελλήνιο εντομολογικό συνέδριο που θα γίνει τον Οκτώβρη στην Καβάλα θα δοθεί σήμερα στο Γεωτεχνικό Επιμελητήριο. Συνεδρίασε την Τρίτη το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο αλλά δεν συζήτησε το θέμα των Λουτρών των Ελευθερών.

 

Ο διαιτητής από την Πάτρα κ. Μπορτζάρης σφυρίζει το ματς του ΑΟΚ με τον Θρασύβουλο την Κυριακή. Την Τετάρτη 13 Μαρτίου το εντός έδρας παιχνίδι με την Νίκη Βόλου. Αύριο αναμένεται να επιστρέψουν στις προπονήσεις της Ένωσης οι Κόλεμαν, Κριστέφσκι και Καλαμπάκας.

 

Διαβάστε επίσης