Οι διοικούντες του ΤΕΙ Καβάλας για να μην χαθεί το 6μηνο – Ψάχνουν λύσεις

 Οι διοικούντες του ΤΕΙ Καβάλας για να μην χαθεί το 6μηνο – Ψάχνουν λύσεις

Σε αίθουσα ξενοδοχείου της πόλης συνεδρίασε χθες το πρωί η Σύγκλητος του ΤΕΙ Καβάλας. Εξέτασε τα δεδομένα που ισχύουν σήμερα όσον αφορά την διακοπή μαθημάτων. Η κατάληψη συμπλήρωσε 6 εβδομάδες. Χθες η Σύγκλητος ετοίμασε σχέδιο για να μην χαθεί το 6μηνο, με την προϋπόθεση ότι η κατάληψη θα λήξει την ερχόμενη εβδομάδα κι ειδικότερα την ερχόμενη Τρίτη. Η Σύγκλητος θα περιμένει την συνέλευση των σπουδαστών την Τρίτη, ενδεχομένως να θέσει υπόψη της τις χθεσινές αποφάσεις. Σύμφωνα με αυτές «κουτσουρεύεται» η εξεταστική περίοδος προκειμένου τα μαθήματα να επεκταθούν κατά 15 ημέρες τον Ιούνιο και τον Ιούλιο. Το ίδιο σχέδιο επί του οποίου χθες πάρθηκε απόφαση, προβλέπει έναρξη των εξετάσεων στις 10 Ιουλίου. Ουδείς βέβαια γνωρίζει τι θα συμβεί στην περίπτωση που την Τρίτη οι σπουδαστές αποφασίσουν να συνεχιστεί κι άλλο η κατάληψη. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες η συνέλευση των σπουδαστών αυτής της εβδομάδας συγκέντρωσε 700 περίπου φοιτητές όπου η πρόταση για συνέχιση της κατάληψης επικράτησε άνετα.

Ο Νάσος Μητρόπουλος πριν την συνεδρίαση της Συγκλήτου έκανε δηλώσεις με τις οποίες εμφανίστηκε ξεκάθαρα αντίθετος στην συνέχιση της κατάληψης. Μεταξύ των άλλων είπε «Στο ΤΕΙ της Καβάλας σε σχέση με το σχέδιο Αθηνά δεν πλήττεται κανένα γνωστικό αντικείμενο. Ωστόσο η συνεχιζόμενη κατάληψη έφερε 29 μαθήματα στο κόκκινο. Σε σχέση με το πρόγραμμα Αθηνά στο ΤΕΙ Καβάλας δεν υπάρχει πρόβλημα. Δεν είναι ίδιο το ΤΕΙ Καβάλας με το ΤΕΙ Πάτρας κτλ. Η όλη κατάσταση μας στερεί όπλα. Αυτό το διάστημα είμαστε εκτός ιδρύματος. Απορώ πως θα γίνουν την ερχόμενη εβδομάδα οι φοιτητικές εκλογές όταν μέχρι την προηγούμενη μέρα θα υπάρχει κατάληψη».

Αντίθετος με την συνέχιση της κατάληψης ήταν χθες και ο καθηγητής του τμήματος Λογιστής Ανέστης Κηπουρός. Μετά από σφοδρή κριτική στο Υπουργείο και στο σχέδιο Αθηνά, είπε ότι οι σπουδαστές πρέπει να βρουν άλλες μορφές αγώνα αφού πλέον κινδυνεύει να χαθεί το 6μηνο.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης