Παράδοξα στην επίσκεψη Κουρουμπλή στο νοσοκομείο

 Παράδοξα στην επίσκεψη Κουρουμπλή στο νοσοκομείο

Διαφορετική του αναμενομένου, παράδοξη σε μεγάλο βαθμό, ήταν η επίσκεψη που πραγματοποίησε χθες το πρωί στο γενικό νοσοκομείο Καβάλας, ο πρώην υπουργός υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής. Συνοδεύονταν από όλους τους υποψήφιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κι άλλα κομματικά στελέχη του ίδιου κόμματος, αλλά και τον υποδιοικητή της 4ης υγειονομικής περιφέρειας κ. Θεοδωρίδη. Ο Παν. Κουρουμπλής επισκέφθηκε το γραφείο του διοικητή του νοσοκομείου όπου εκτός από το Χρήστο Κοπατσάρη και την Στέλλα Παπαδοπούλου, τον περίμεναν υπηρεσιακοί παράγοντες, ο Αλέξης Πολίτης αντιπρόεδρος των γιατρών του νοσοκομείου και η Κατερίνα Πετράκη πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου.

Εκεί παρακολούθησαν οι δημοσιογράφοι μία συζήτηση που μάλλον δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. Ο υπουργός άκουγε τα προβλήματα και υπόσχονταν να τα λύσει, σαν να είναι εν ενεργεία υπουργός και σήμερα το πρωί θα βρεθεί στο γραφείο του για ν΄ ασχοληθεί με ζητήματα της καθημερινότητας.

Σ΄ αυτό βοήθησαν και τα προβλήματα που του περιέγραφαν οι συνομιλητές του, καθώς άλλοτε ήταν προβλήματα που είχαν σχέση με την έλλειψη προσωπικού, άλλοτε ειδικά προβλήματα του νοσοκομείου της Καβάλας.

Παρακολουθήσαμε συζήτηση που έφθανε ακόμη και σε λεπτομέρειες λες και τα προβλήματα που αναφέρθηκαν στον κ. Κουρουμπλή μπορεί να τα λύσει σήμερα το πρωί κιόλας. Κανείς δε μίλησε για την προεκλογική περίοδο στην οποία βρισκόμαστε, για το γεγονός ότι πλησιάζουν πρόωρες βουλευτές εκλογές. Όλοι μιλούσαν σαν να έχουν απέναντί τους έναν εν ενεργεία υπουργό, σαν να μην έχουμε εκλογές, στις 20 Σεπτέμβρη.

Λίγο αργότερα τα παράδοξα κι οι υπερβολές συνεχίστηκαν. Αυτή τη φορά ο αντιπρόεδρος των γιατρών του νοσοκομείου Καβάλας Αλέξης Πολίτης υποδέχθηκε στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου τον κ. Κουρουμπλή λέγοντάς του: «Βιώσαμε πρωτόγνωρες συνθήκες δημοκρατίας επί υπουργίας σας. Αυτή η δημοκρατία που έλειψε τα προηγούμενα χρόνια. Συγχαίρω γι΄ αυτό το λόγο τον κ. Κουρουμπλή. Το έργο του είναι γνωστό. Είναι σημαντικό που ήρθε σήμερα εδώ να μας μιλήσει και ν΄ απαντήσει δημοκρατικά στις ερωτήσεις μας».

Με λίγα λόγια ο κ. Πολίτης κολάκευσε πέραν του δέοντος τον κ. Κουρουμπλή, αν και όλα όσα ανέφερε δεν ήταν παρά τα αυτονόητα.

Κι ο Παν. Κουρουμπλής συνέχισε λέγοντας: «Είμαστε εδώ με τους υποψήφιους βουλευτές μας», εννοώντας τους υποψήφιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καθώς πραγματικά μπροστά του βρίσκονταν οι υποψήφιοι του Νομού Καβάλας, πίσω από τους οποίους υπήρχαν κάποιοι εργαζόμενοι, γιατροί, διευθυντές κλινικών.

Ο πρώτος που μίλησε στον κ. Κουρουμπλή ήταν ο  κ. Ξεν. Κροκίδης ενώ στο διάδρομο που ολοκληρώθηκε με συνέντευξη τύπου, έλαβε μέρος κι ο δημοτικός σύμβουλος Άρης Βέρρος.

Ο Παν. Κουρουμπλής άρχισε την επίσκεψή του νωρίτερα χθες το πρωί από το κέντρο υγείας Χρυσούπολης. Αργότερα χθες το μεσημέρι επισκέφθηκε το κτήριο του ΙΚΑ, όπου ενημερώθηκε για τη λειτουργία των υπηρεσιών του ΠΕΔΥ Καβάλας.

Διαβάστε επίσης